Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
valun / Zadnja sporočila

valun - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
valun10. 09. 2016 22:24:18
Kaj pa Gradiska tura nad Vipavo? Res ni visokogorje, a je lustna ferata, lepo dostopna, slabo uro dolga, lepo postavljena, nikakor ne lahka, zoprna pa tudi ne, spust po obhodni poti.
Ce pa se zdi prelahko, pa morda Mala Mojstrovka, Hanzova pot in spust po obicajni nazaj na Vrsic. Lepo varovana, zajla pri roki (oziroma pri karabinih), skale za cca. 1h 20min.
valun12. 08. 2016 17:18:04
Krnska jezera - Koča pri Bogatinu 2:30
Koča pri Bogatinu - Koča pri Triglavskih jezerih 2:30
Koča pri Triglavskih - Zasavska koča na Prehodavcih 2:15
To je povzeto iz PZS in nekako tako tudi je. Vse poti so označene in tehnično povsem nezahtevne. Prvi del je praktično skoz po odprtem, drugi del je precej čez ruševje, na zadnji delu pa pelje pot skozi dolino jezer. Po spominu je malce bolj dinamičen le drugi del, na prvem in tretjem pa se pot enakomerno rahlo vzpenja, od prelaza Vratca do koče na Bogatinu celo spušča.
Od Prehodavcev se da narediti že prej navedene vrhove, meni osebno je še najbolj všeč Kanjavec, razgledi, kozorogi ipd., Lepošpičje pa preseneti poleg razgledov še z zanimivimi kamninami oziroma precej položnimi skalnimi ploščami.
15 minut od Zasavske koče je jezero s pitno vodo.
Srečno.
valun2. 07. 2016 20:18:12
Gradiska tura nad Vipavo je en resen ne predolg vzpon, vecina elementov je podobnih tistim, ki so na obicajnem vzponu iz Kredarice na Triglav. Torej zajle, oprimki, skobe in zasuki, pri vsem tem pa se je mozno samovarovati. Gre predvsem za spoznavanje sebe v teh okoliscinah, kondicija se lahko nabira se na druge nacine. Podobno, le da je precej krajse, je tudi v Turncu pod Smarno goro in seveda se kje.
Vzemite si cas, prespite, ne tovorite prevec itd.
Pa oprostite glede sumnikov in sicnikovnasmeh
Srecno.
valun25. 04. 2016 11:48:04
valun25. 04. 2016 11:39:11
valun12. 04. 2016 10:24:31
Aveyfan, najverjetneje je, da boš šla na vrh iz Kredarice, morda iz Planike. Do tja brez težav prideš iz Krme ali Pokljuke. Pot iz Kredarice na vrh je resda strma, a tudi odlično varovana. Večino časa se lahko vpenjaš in oprijemaš klinov, zajle in solidne skale. Pot iz Planike se s potjo iz Kredarice sreča nekje na tretjini in je precej "sipka", sam grem nerad iz Planike, čeprav je pot lepa in se izogneš gneči. Meni je del iz Malega na Veliki Triglav bil prvič še najbolj psihično zahteven, čeprav je praktično horizontalen, a terja le dober fokus.

Morda še kak nasvet:
Po moje bi bilo koristno, da pomladne dni izkoristiš za kakšno varno "pozajlano" turo, recimo Gradiško turo ali pa iz Tacna čez plezalni vrtec na Šmarno goro (Grmado). Tu dobiš nekoliko podobne okoliščine in nabereš skoraj vso potrebno kilometrino (ravnotežje, tehnika, psiha), ali pa ugotoviš, da morda to (še) ni zate.

Glej v skalo, ne v prepade, izvajaj, kar je potrebno in ne razmišljaj, kaj se ti lahko zgodi.

Naredi si dvodnevno turo, vzpon na vrh opravi med tednom, saj zna biti gneča kar problem, saj se potem veliko ukvarjaš tudi s tem, kako se srečevati, čeprav se tudi to seveda da. Svetoval bi vzpon do Kredarice v nedeljo popoldan, na vrh pa v ponedeljek zjutraj, ko je človek spočit, pa tudi za spust nazaj in potem v dolino ostane dovolj svežine.
Ne tovori preveč s sabo, ne obleci se preveč, večino stvari pusti na Kredarici, če ti nadaljnji načrt to dopušča.
In če ti zaradi vremena ali slabega dne ne bo uspelo, nič zato. Vse te bo počakalo do naslednjič.
Pa srečno.
valun25. 11. 2015 10:48:57
Malo za šalo, malo zares: Carniolus (in drugi), polna luna je. In povzeto po lunin.net je takrat tako:

Sonce in Luna si stojita nasproti in drug drugemu kazeta svoj pravi obraz. Zato mocno custvujemo in hitro reagiramo na vsak izziv iz okolja. V ozracju je spet vec energije (par dni pred scipom vlada napetost, pogoste so hude prometne nesrece, ljudje so razdrazljivi in zal je to tudi obdobje, ko lahko pricakujemo vec nasilja, umorov ipd. Zenska, ki ima mesecno perilo ob polni luni, krvavi mocneje, vec je (tudi prezgodnjih) porodov.

Pojdite ven, med ljudi, izogibajte pa se pomembnim pogovorom - to ni primerno obdobje za nasprotovanje.

Pa srečno.
valun16. 06. 2015 14:10:41
Tudi sam imam Alpina Lhotse in lahko samo pohvalim. Zimski pohodi (do -20C), moker teren, sneg, vse brez pripomb. Dokler se ne navadiš na "veliko nogo", je treba misliti na to, da pač s podplatom ne udariš prepogosto v tla. Poleti jih bom kdaj pa kdaj zamenjal s čim malce lažjim oziroma zračnejšim.
valun16. 06. 2015 14:10:36
Tudi sam imam Alpina Lhotse in lahko samo pohvalim. Zimski pohodi (do -20C), moker teren, sneg, vse brez pripomb. Dokler se pač ne navadiš na "veliko nogo", je treba misliti na to, da pač s podplatom ne udariš prepogosto v tla. Poleti jih bom kdaj pa kdaj zamenjal s čim malce lažjim oziroma zračnejšim.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki