Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
firewall / Zadnja sporočila

firewall - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
firewall21. 08. 2020 19:33:18
Danes sva s kolegico prehodila in preplezala severovzhodno deber. Čudovita pot, ravno prav zahtevna, da ne potrebujes alpinističnega znanja, ni pa ravno za vsako hribovsko dušo. Varovala so le tam, kjer pridejo prav, ostalo pa prosto plezanje. Pot orientacijsko ni zahtevna, slediš logični smeri. Prav tako je dovolj markacij, da se ne mores izgubiti. Sestopila sva po Aniti Goitan in čez Trbiško škrbino do koče Pellarini. Kot ze zgoraj omenjeno je sestop čez škrbino kar zahteven zaradi zoprnega grušča. Se pa nabere lepo število korakov in kilometrov. Snega ni več. Za pristop do vhoda v steno predlagam robno zev.
firewall30. 07. 2020 15:16:32
Hvala nasmeh Proti vrhu verjamem, da je kopno. Bolj me zanima kako je s snegom v sami debri. Glede na tvojo nedeljsko sliko severne smeri, bi znala biti zimska oprema obvezna.
firewall30. 07. 2020 11:43:01
Živjo. Je kdo pred kratkim opravil vzpon in lahko pove kaj več o potrebnosti zimske opreme? Med pristopom se ponavadi lahko ogneš snežišču v spodnjem delu, kaj pa višje? Hvala za vsako informacijo. Srečno.
firewall10. 09. 2019 09:31:16
@nenap...malo z zamudo a vseeno hvala za čestitke velik nasmeh
firewall6. 09. 2019 12:50:46
Hvala enako. Ko sem delal načrt za to pot sem naletel tudi na tvoj opis poti preko via Dogne na Montaž in spust preko Norine. Lahko rečem le... kapa dol nasmeh
firewall6. 09. 2019 11:45:24
Včeraj prehojena in preplezana via Norina. Že sama pot do izhodišča ti da vedeti, da to ne bo čisto navadna tura. Nivo vode v potoku je dovoljeval, da sva ga prečkala v enem skoku. Do začetka same ferate je pot na nekaterih travniških koncih čisto zaraščena, zato se je potrebno malo potruditi, da slediš in najdeš nadaljevanje poti. Markacije po skalah pa so solidno vidne in če dobro pogledaš, jo vedno najdeš. Na vrhu pa čudoviti razgledi daleč na vse strani. Sestop je bil na Pecol. Ponovno se zahvaljujem družini, ki se naju je usmilila in naju zapeljala iz Pecola do izhodišča v Dunji. Lepa, divja, osamljena in kar dolga pot, ki ti odvzame mestno energijo in te vsaj za kakšen dan napolni s tistim, kar zares iščemo po gorah.
firewall19. 06. 2017 12:39:16
Bil na Rinkah v soboto. Pot je normalno prehodna, razen nekje na pol poti od Jezerskega sedla do Koroške je v enem žlebu malo več snega ampak se da mimo. Malo se stisneš k steni in gre. Med Koroško in Kranjsko je treba prečiti precej strmo snežišče. Ni pa potrebe po zimski opremi. Pot je malo slabše markirana oz so markacije zbledele. Snega do Ledin ni več, niti v žrelu, niti na lovski poti. Srečen korak nasmeh
firewall21. 04. 2017 10:03:39
Živjo. Je šel kdo v zadnjih dneh, odkar je snežilo, po JZ poti-iz Povelj po žlebu? Zanimajo me razmere na poti-je ledeno? Hvala.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki