Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Virenque / Zadnja sporočila

Virenque - Zadnja sporočila

Začete teme:
Virenque30. 05. 2010 16:16:09
Zdravo!

Poleti bomo že tradicionalno šli na Triglav in to pot iščemo eno daljšo kombinacijo, in sicer ideja je padla da bi tura zajemala Triglavska jezera, priti pa moramo nujno do Kredarice, poleg tega pa ne čez Triglav, ker se gre na Triglav iz Kredarice naslednji dan.

Sedaj me pa zanima dvoje. Prvo, kot sem nekje že bral, kako je s potjo od Planike do Kredarice? Je res tista pod Malim Triglavom zaprta in tudi nevarna ter se jo odsvetuje? Kakšne so druge variante?
Kakšna pa je celotna pot na splošno? Je do Planike dosti plezalnih predelov?

Kot drugo, če seveda možnost obstaja, pa me zanima, kako je z dolžino te poti in ali je prehodna v enem dnevu? Načeloma imamo normalen tempo, torej dosegamo približno 2/3 časa po časovnicah in zato bi šli to pot raje eno daljšo turo in kaj več vidli, da ne pridemo na Kredarico že ob treh popoldne in potem gor ni kaj početi.

Hvala za odgovore in LP!
Komentarji:
Virenque30. 05. 2010 17:58:23
Za sestop smo načrtovali Pokljuko, tako da bi imeli tudi avte parkirane blizu in ne bi bilo večjih logističnih težav.

Sem pa tudi sam že razmišljal o trodnevni turi ter o spustu do Konjskega sedla in nato na Kredarico, kar bi bilo v dveh dneh povsem izvedljivo.

Hvala za nasvete!nasmeh
Virenque17. 08. 2009 16:15:02
Najlepša hvala turbo!velik nasmeh Tole se mi zdi super glede na to da bi iz gorenjske strani prišel. Pa je markirano? Je lahko najti?
Virenque16. 08. 2009 20:36:53
Ja te ki so na tej strani sem že pregledal, zanima me kakšna ne izredno zahtevna do sedla. Ta iz Loga se sliši dobro. Kaj pa iz italijanske strani? Je kakšna pot do sedla?
Virenque16. 08. 2009 14:31:20
Mene pa zanima, če na Mangartsko sedlo vodi tudi kakšna planinska pot? Namreč na Mangart bi rad šel po italijanski poti, a mi je od sedla do vrha premalo in bi rad štartal nižje v dolini...

Kakšni predlogi? Kakšne pa so ostale poti?nasmeh
Virenque7. 08. 2008 10:10:36
Sestopil sem seveda po južni, saj mi je bilo nato kmalu jasno, da sem gor nekje šel narobe. No ja, sem vsaj malo popestril turo, ki je drugače precej kratks!nasmeh
Virenque6. 08. 2008 23:54:46
Danes sem šel na Prisojnik. Ker je bila megla, nisem opazil razpotja za južno pot in naredil lep krog proti zadnjemu oknu in nato po severni strani po 5 metrskem žlebu prispel na križišče z južno potjo pod vrhom.

Kdo ve, po kateri poti sem hodil? Je kje na hribi.net kakšen opis le-te?
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki