Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
fruc: / Zadnja sporočila

fruc: - Zadnja sporočila

Začete teme:
fruc:24. 08. 2011 15:57:28
Mene pa zanima ali obstaja kak ekvivalent tej strani,kjer bi obstajal seznam vseh alpskih gora, koč in izletov. Naprimer da bi bil v Zermattu in bi me zanimalo kam vse lahko grem od tam ali pa na katero turo se človek lahko poda s Franzjosefshöhe itd. Ni problema, če je stran v tujem jeziku.
Komentarji:
fruc:9. 06. 2010 08:55:31
Z južne strani (Korošica) se da na Planjavo prit relativno enostavno, samo ne enem mestu je več snega prekrilo pot. Če ni problem it naokoli malo po travah in skalah, se pride na vrh enostavno. Sestop proti Kamniškemu sedlu. Tam je po grapah veliko več snega, zato cepin vseeno ni odveč.
fruc:9. 06. 2010 08:17:42
V soboto šla z Brandom iz Logarske doline preko Kopinškove na Ojstrico. Do Škrbine lahko pride vsak, dalje pa nujno cepin in dereze, saj se večkrat prečka snežišče. Največji zalogaj je prečkanje melišča na severni strani pod vrhom. Zdaj je tam neprekinjenih 300 metrov snega. Na vrhu je še majhna opast.
Sestop proti Korošici je otežila megla, ki je s kombinacijo zasneženih poti povzročila daljša iskanja poti. Potem pa po snežnem jeziku direktno dol na Korošico (sva nadaljevala drug dan na Planjavo).
Suma sumarum : brez cepina še ni varno.
fruc:11. 05. 2008 19:09:51
Da malo aktualiziram: večinoma je kopno, vendar je še vedno treba kos poti po snegu. Zima se vseeno poslavljazavijanje z očmi
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki