Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
m_a_r_e / Zadnja sporočila

m_a_r_e - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
m_a_r_e24. 09. 2008 22:47:28
Pozdravljeni ! Za ta vikend imam namen nekaj sodelavcev popeljati na Triglav. Zanima me, če morda kdo ve kakšne so razmere iz Planike do vrha; s tem mislim na sneg. Ali ga je sploh kaj?
Vnaprej hvala za odgovor.
m_a_r_e20. 09. 2008 17:03:37
Ja "henigmur", če ti še kaj pomaga, jaz sem bil danes gor, sicer iz smeri Kokrškega sedla. Kar se lahko vidi iz vrha proti Mlinarskemu sedlu ( bilo je kar megleno )kaže na dokaj poledenelo severno stran vrha, snega pa je bolj za vzorec; par centimetrov.
m_a_r_e20. 08. 2008 23:44:25
Zanimivi odgovori, očitno zelo zanimiva tema glede na odziv.cool
A ne glede na vse odgovore, sem še vedno prepričan, da je kondicija tista ki te žene v klanec. Seveda je prehrana pomemben dejavnik, saj pravijo da moraš količino izgubljenih kalorij sproti nadomeščati, od vsakega posameznika posebej pa je odvisno na kakšen način jo bo nadoknadil. Da pa bi s prehrano ( npr. testeninami ) dobil večjo moč glede na fizično pripravljenost, pa ni šans. Mogoče v psihi, če v to verjameš ( kar je tudi nekaj ), ne pa v moči.velik nasmehcoolmežikanje
Zatorej; večkrat po malem, velja za hrano in tekočino, izbira ture pa glede na fizično pripravljenost - že velikokrat preverjeno.
m_a_r_e20. 08. 2008 15:40:01
Citiram :"Torej kaj jesti za moč??."
Moje mnenje.
Če ni prave kondicije glede na izbrano turo, tudi "čudežne" energijske tablice in podobna prehrana ne bo pomagala.jezen
Sicer so dobrodošle rozine, kakšen sendvič, banane, čokolada,... lahko tudi energijske tablice, a le kot pomoč in ne kot "gorivo".eek
Bolj kot sama prehrana je po moje zelo pomembna zadostna količina tekočine, saj brez nje, na dolgi turi in močnemu gorskemu soncu, NE bo šlo daleč. Dehidracija poleg popolne nemoči lahko pusti tudi druge posledice.mrk pogled
Pa srečno in po pameti.nasmehnasmehnasmeh
m_a_r_e20. 08. 2008 09:46:11
Pozdravljeni !
V soboto 23.8.2008 imam namen s prijateljem po Hanzovi na Prisank. Zanima me, kakšne so kaj razmere na poti, predvsem prečenje snežišč in s tem povezana potrebna zimska oprema.
Že vnaprej hvala za odgovore.nasmehnasmehnasmehmežikanje
m_a_r_e11. 08. 2008 08:05:07
Tudi sam sem včeraj opravil prečenje Kamniških alp. Iz Kam.Bistrice-Presedljaj-Korošica-Ojstrica-Škarje-Planjava-Kam.Sedlo-Brana-Turska gora-Mali podi-Skuta-Dolgi hrbet-Mlinarsko sedlo-Grintovec-Jezerska Kočna-Kokrška Kočna-Kokrško sedlo-Kam.Bistrica. Skupni čas 14 ur. Lepo vreme, prekrasna vzdržljivostna tura.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki