Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
piko / Zadnja sporočila

piko - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
piko17. 09. 2008 19:25:49
Mislim, da to nima nekega večjega smisla, saj smo, kot povprečna gospodinjstva, manjši porabniki energije....
Če že hočjo nekaj nardit naj se spravjo nad tiste, ki so res veliki porabniki energije....razne tovarne, javne razsvetljave,...sam pol naj nam za tolk kolikor bo manjši strošek zmanjšajo davke, ne pa pobašejo v svoj žep, kot vedno!!!!
piko17. 09. 2008 09:58:45
Pravzaprav znanstveno še ni točno dognano kaj pravzaprav je "musklfiber"....naj pa bi ta bolečina bila posledica mikropoškodb (natrganin) mišičnih vlaken, katere so tako majhne, da ob nastanku ne bolijo. Razbolijo se šele ko se vnamejo in to je po cca 24 urah. Je pa seveda možnost takih poškodb z višjo topnjo natreniranosti vedno manjša.
piko16. 09. 2008 14:24:13
Pri večjih obremenitvah, oziroma višjem srčnem utripu nad cca160 ud/min (pri cca 30letih starosti), telo ni sposobno črpati energije iz naših "morebitnih" maščobnih zalog, zato le te najprej porabi iz jeter, takoj nato pa začne "kuriti mišice". Iz tega razloga je zelo pomembno, da pri takih obremenitvah zagotovimo, ustrzno količino BCCA aminokislin, ki to preprečujejo.
piko16. 09. 2008 10:01:23
Se popravljam....dva do tri dni pred pohodom...testeninske obroke in veliko vode!!!

se opravičujem
piko16. 09. 2008 09:59:09
Vse je precej odvisno od razmer pohoda...tempo, trajanje... pri intenzivnejšem večurnem tempu nikar ne posegajte po raznih sendvičih s takimi in drugačnimi salamami, po možnosti še z majonezo in mastnim sirom...!!! uživajte čimveč manjših energijsko bogatih obrokov...sendvički z marmelado, energijske ploščice, energijski geli, ter izotonične pijače. Dva do tri dni pred naporom uživajte beljakovinske obroke in veliko vode....pri večdnevnem naporu beljakovinski obroki samo pred daljšim počitkom...zvečer... Tik pred naporom, ter občasno vmes je priporočljivo uživanje BCAA aminokislin, za preprečevanje razgradnje mišic in kot dodatna energija mišicam.....SEVEDA pa vse to ne pomaga nič, če nismo predhodno ustrezno kondijcijsko pripravljeni....pa veliko užitkov....
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki