Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
kolobar / Zadnja sporočila

kolobar - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
kolobar23. 01. 2020 12:47:49
Humarjeva biografija je že v izhodišču napisana v angleščini.
kolobar4. 09. 2019 14:57:05
Zakaj parkirati v Ladri? Izhodišče poti je v vasi Drežnica, da pa se pripeljati še višje po makadamski cesti, ki se odcepi desno med Drežnico in Drežniškimi Ravnami. Pijačo je najbolje imeti s sabo. Je pa na poti proti bivaku živahen potoček in pod bivakom korito.
Zahtevnost poti je odvisna od izkušenj, za nekoga bolj, za drugega manj, za tretjega pa sploh nič.
kolobar22. 12. 2018 15:18:04
Planina se imenuje Javornik, Zajavornik je območje za planino ob gozdni cesti, ki jo prečka pot proti Lipanci. Do tja se lahko pripeljemo z Mrzlega studenca, če se želimo izogniti hoji čez planino.
kolobar25. 01. 2017 11:56:38
Ni sicer neposreden odgovor na zastavljeno vprašanje, je pa upam dovolj posreden, morda pa pride prav še komu, ko vidim da ste tu navdušeni bralci (med kakršne prištevam tudi sebe).
Sem se pozabaval s Cobissom in sestavil seznam knjig o Himalaji, v slovenščini. Sicer jih večino poznam, naletel pa sem na kar nekaj zanimivih presenečenj. Linki so na Cobisovo zalogo v ljubljanski Mestni knjižnici, ker tja pač zahajam. Se opravičujem vsem, ki ste včlanjeni v druge knjižnice...

https://postopanje.wordpress.com/2016/10/15/himalajsko-branje-poizkus-bibliografije/

kolobar13. 12. 2016 11:56:09
ps. Tudi urednikom hribi.net vsaka čast. Upam, da vam reklame prinesejo tudi kaj žepnine za vaše delo.
kolobar17. 02. 2016 14:11:36
Prodajalec je dobro svetoval, čevelj mora imeti pri prstih dovolj prostora, zlasti pri hoji navzdol. Če pri hoji nimaš občutka, da so čevlji preveliki, potem niso, kljub prostoru pri prstih mora dober čevelj oprijeti stopalo, da se peta ne dviguje.
Glede števila nogavic: tako kot ne nosim dvojnih gat, majic, srajc, flisov, vetrovk etc. tudi ne nosim dvojnih nogavic. Kar prodajajo danes pod pojmom tehnične nogavice, je dovolj udobno in podloženo, vsekakor pa različne nogavice za različne letne čase, temperature, razmere, dejavnosti itd...
kolobar16. 02. 2016 14:43:56
Ponavadi čevlji žulijo zadaj, če čevelj ne oprime dobro stopala in se ti v čevlju dviguje peta.
Salewa denimo ima zato pri svojih modelih sistem 3F, ki naj bi oklenil peto. Dajejo tudi 100% garancijo proti žuljem.
Prejšnjima rešitvama dodajam torej še najbolj praktično rešitev:
Za razliko od Meindla, ki ga je, kolikor vem, najbliže mogoče kupiti pri Sportlerju v Trstu (gotovo pa tudi kje v Avstriji), je Salewe po Sloveniji kolikor hočeš.
(Kar pa ne pomeni, da kakšen drug proizvajalec na voljo v Sloveniji - LaSportiva, Hanwag itd. ne bi bil ok. Salewa in Lasportiva npr. bolj sedeta ožjim stopalom, Meindl in Hanwag pa širšim...)
kolobar16. 02. 2016 11:45:35
Če bo preveč nogavic, bojo pa prsti trpeli.
Dolgoročna rešitev je nabava novih čevljev. Model Jalovec očitno kopira obutev Meindl (glej Air Revolution 3.5), ki veljajo za domišljeno in vrhunsko izdelano obutev. Mogoče bi za začetek poizkusil z originalom.
Kratkoročna rešitev: preden obuješ planikine čevlje, mesta, kjer se pojavljajo žulji, prelepiš z obližem za žulje.
dolgoročna rešitev
kratkoročna rešitev
kolobar22. 12. 2015 17:48:05
Tamale dereze v ruzak za boljši občutek povsem zadošča.
kolobar24. 11. 2015 09:46:28
S Factory Store imam le dobre izkušnje. Online nakup brez problemov, reklamacija Osprey nahrbtnika (izgubljen pašček) pa navdušujoče bliskovita in učinkovita. Ni torej čudno, da uporabljam tri Osprey ruzake.
kolobar17. 07. 2015 08:55:24
Stalen izvir je na Malem polju, v vznožju pobočja, na katerem stoji Vodnikov dom. To je potoček, ki nato vijuga čez Malo polje. Najbrž gre za isto vodo, ki je zajeta višje pri koči.
kolobar5. 01. 2015 17:12:24
Obraba podplata ni odvisna od proizvajalca čevlja ampak od modela podplata. Takorekoč vsi našteti in večina ostalih priozvajalcev čevljev uporabljajo podplate firme Vibram. Vibram izdeluje cel niz različnih podplatov in proizvajalci čevljev pač uporabijo tistega, ki najbolj ustreza namenu čevlja. Sicer pa velja preprosto pravilo - mehkejša guma - boljši oprijem - hitrejša obraba...
Po mojih izkušnjah se zadnja leta hitreje obrabi čevelj (šivi, guma, notranjost čevlja) kot podplat.Nekoč sem menjaval čevlje, ko so mi začeli spodrsavat na skalah, zdaj pa jih menjam, ker so kljub še ustreznemu podplatu, uničeni.
Pa še za tiste, ki želijo menjati (vibram) podplate. Vibram ima mrežo čevljarjev specialistov za njihove podplate. Nam najbližji je v Trstu.
http://www.vibram.com/vibramrepair/calzolaio_dettaglio.php?id=4198&ric=156855
kolobar19. 01. 2013 10:08:56
Nobeno perilo ne izolira, ko je mokro, poanta aktivnega perila je, da se dosti hitreje posuši kot bombaž, ker odvaja/prenaša vlago na zunanjo stran.
Prednost merino perila je, da imaš na koži boljši (naraven, kot pri bombažu) občutek kot pri plastičnem aktivnem perilu. Druga velika prednost je, da po intenzivnem švicanju ne zaudarja kot običajne aktivne majice in lahko eno majico nosiš na večdnevni turi, ne da bi se zadušil v lastnem smradu. Seveda je pametno imeti dve, da se lahko preoblečeš, če je tista, ki jo nosiš prepotena.
kolobar6. 01. 2013 14:52:44
Kar zadeva kvaliteto, s Condorjem ni nič narobe, so pa to po mojem mnenju čevlji, uporabni izključno v zimskih razmerah. Za letno pohodništvo imajo pretog podplat in so nasploh precej okorni v kopnem.
Če morda potrebuješ kompromis (nastavek za polavtomatske dereze + uporaba čevljev v kopnih razmerah), je tole boljša izbira:
http://www.salewa.com/product/mountaineering/ms-rapace-gtx
kolobar19. 11. 2012 17:27:59
Krog se da precej skrajšati, če z vrha sestopimo po Šentanskem plazu na Ljubelj. Res je precej šodrasto, če se v spodnjem delu držimo bolj desno, naletimo na stezo proti vmesni postaji žičnice.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki