Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
m.marmota / Zadnja sporočila

m.marmota - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
m.marmota12. 09. 2010 10:53:20
to pot smo opravili lani jeseni in je opisana tule. Res je zelo lepa in razmeroma dolga,
vendar se splača.
m.marmota30. 08. 2010 13:47:36
probaj z navadnim milom za ročno pranje perila in mlekom, mogoče bo šlozmeden
m.marmota5. 04. 2010 11:19:06
Oblačno vreme in vrhovi v megli nad 1650 v.m. niso obetali najboljših pogojev za vzpon na vrh Krna, a kljub temu krenemo proti vrhu z planine kuhinja.Sneg začne nekje na 1250 v.m., na kožljaku ga je že več kot pol metra. Sneg se udira do kolen, z višino tudi več, gaženje zelo naporno, zato se menjujemo. Nad 1700 v.m. je megla kar gosta, vidljivost nekje do 15m. Na vrhu smo po 3,10 h vzpona, se okrepčamo, vpišemo v knjigo in sestopimo po isti poti. Pri sestopu je megla manj gosta, na momente sonce predira oblake. Včeraj nas je bilo na vrhu šest. Kljub ničnemu razgledu je bil včerajšnji vzpon na Krn enkraten.
m.marmota1. 11. 2009 12:41:18
Parkiramo v vasi Stržišče in krenemo po geološki poti v smeri Rodice. Nad vasjo priključimo na pot, ki pelje nad vasjo Rut in Grant, tu gremo po spodnji, ožji poti (širša pelje na Štržiško planino - oznak tu ni!).Po stari vojaški poti z kamnitimi oznakami in z zelo blagim vzponom priključimo na makadamsko cesto iz vasi Rut.Mimo lovske opazovalnice pridemo do razpotja,kjer zavijemo desno in po zelo lepo speljani poti dosežemo greben,kjer se nam odpre pogled proti zahodu.Kmalu se nam prikluči pot iz bohinjske strani in čez deset minut dosežemo vrh Rodice.Krajši počitek in po grebenu proti Črni prsti.S severne strani zelo mrzel veter, na južni strani grebena pa topla jesen.Krasni razgledi na vse vrhove.Dom na Črni prsti zaprt, na vrhu se vpišemo v knjigo in spust proti sedlu, kjer zavijemo desno po strmem pobočju.Pot nas pelje skozi gozd na makadamsko cesto,na razpotju zavijemo desno v vas Kal in kmalu smo na začetni točki v vasi Stržišče. Lepa jesenska krožna pot.
m.marmota13. 10. 2009 21:05:05
jprim, a veš da na Krnu nimajo vodovoda?
Zaloge so pošle, brez vode pa zavetišče ne more obratovat!! In ta oskrbnik nikoli ne bi štrajkal, kljub temu, da je zaslužek resda (pre)majhen.
m.marmota13. 09. 2009 19:04:04
Igor, prav uživam ob branju tvojih prispevkov.Lepo da si kot izkušen gornik preveril to ferrato,kot kaže je zdaj brezhibna in tudi uradno odprta.
Fotke kot vedno odlične, opisi tudi. Glede na tvoje znanje in izkušnje bi lahko napisal nov planinski vodnik.
Pa še - kaj pomeni MRM?
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki