Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
anirene / Zadnja sporočila

anirene - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
anirene23. 04. 2012 08:43:53
Se popolnoma strinjam. nasmeh
anirene15. 04. 2012 09:42:25
Tečajev je v Sloveniji veliko. Mislim, da jih skoraj vsak AO organizira. Jaz sem se ga udeležil pri AO TAM in ni bilo zaman. Sem slišal, videl in doživel kar nekaj zanimivega in novega....nasmeh
anirene14. 04. 2012 14:50:34
Že celo življenje se ukvarjam s športom, prej profesionalno, sedaj pa z več različnimi športi še amatersko, tako da kondicija ni problem. Leta 2008 sem začel tudi s planinarjenjem in me je "potegnilo". Začel sem s turami kot so Mangart (slovenska, italjanska), Jalovec, Triglav (čez Plamenice), Skuta...skratka same zelo zahtevne, ker sem želel ugotoviti ali sem za to ali pa ne. Po lažjih poteh tudi hodim in uživam, da ne bo pomote, vendar za te imam še čas v poznejših letih. No lani sem se udeležil alpinističnega tečaja in moram reči, da ne zaman. Veliko se naučiš pa tudi ugotoviš, da je gora pozimi nekaj čisto drugega kot poleti, ko greš po grebenu brez skrbi, saj je potka, pozimi pa te potke većinoma ni, temveč gladka snežena drsalnica. Če tam zdrsneš....
V glavnem tudi letos sem namereaval pozimi v gore in priznam, da nimam veliko izkušenj z zimskimi vsponi, vendar nisem uspel najti kompanjona za kakšen zimski vzpon (časovno uskladitev). Zato nameravam odditi, ko bodo razmere dopuščale, na Stenar, saj sem videl slike zimskega vzpona in me je navdušilo. Tudi na Triglav bi se povzpel, vendar le ob spremljavi alpinista , ker se mi zdi vzpon na Mali Triglav kar zahtevna zadeva. V glavnem alpinistična šola ti bo zelo koristila, saj se boš veliko naučil o razmerah kakor tudi o pravilni uporabi opreme (vozli, samovarovanje, gibanje po terenu...). Upam, da si dobil kakšno informacijo od "manj izkušenega".
anirene1. 10. 2009 20:48:21
Ali je mogoče priti iz Vršiča v enem dnevu na Prisank, nato na Razor, do koče na Kriških podih ter nazaj na Vršič. Verjetno da in koliko časa traja pot? Hvala.
anirene29. 09. 2009 14:30:41
ledo84; varoval iz samega vrha Jalovca proti Kotkovem sedlu skoraj da ni oz. jih je zelo malo, kljub relativni strmini navzdol. Zato moraš biti bilj pazljiv. Drugače pa gre. Izpostavljena je predvsem zgornja tretina poti, nato pa je pot turistična.
anirene25. 09. 2009 20:05:07
v avgustu sem bil na Jalovcu. Lepa tura ni kaj. Z kolegom sva startala ob 06.00 uri v Tamarju, do koder sva se pripeljala z avtom (takrat je še šlo). Do vrha čez Jalovško škrbino sva rabila 4,20 ure, nazaj pa čez Kotkovo sedlo, kjer je bilo ob sestopu kar malo ne ugodno, saj na vrhu ni varoval oz. so le ta skopo odmerejna (3,40 ure). Torej sva bila ob normalnem tempu in postankih ob 15.00 uri v Tamarju. Drugače pa zelo lep izlet. Ena izmed najlepših tur.
anirene25. 09. 2009 16:56:41
Kako je na Mrzli gori. Letos sem se začel ukvarjati z gorništvom ter sem za preizkus svojih sposobnosti osvojil vrhove Mangarta (slovenska/italjanska smer), Jalovca, Triglava (čez Plemenice in nazaj preko male in velike Vrbanove špice), sedaj pa se odpravljam na Mrzlo goro. Pravijo, da je zahtevna tura, ker ni varoval. Zanima me glede na osvojene vrhove, kakšna je primerjava. Hvala in l.p.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki