Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali je Košutica višja od 2000 m?
Glasuj
katica / Zadnja sporočila

katica - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
katica30. 06. 2011 07:29:41
Ko že ravno pridigamo...

Tudi ob pol štirih popoldne se ni najbolj pametno (še posebej pa ne vzgojno!) odpraviti na tako visoko goro in to javno razglašati, pa čeprav se pišeš Igor Zlodej.
katica9. 12. 2010 09:50:05
srečko mežikanje

Jaz imam drugačne izkušnje. Iz napovedi "pretežno jasno brez popoldanskih ploh" me je že pralo (pa ne enkrat!) in ob napovedi "oblačno s padavinami, vrhovi bodo v oblakih", je kamera na kredarici cel ljubi dan kazala sonček...
katica8. 12. 2010 20:17:17
So what zmeden

Pa kar verjameš tem vremenarjem za štiri dni vnaprej, ki včasih še za naslednji dan falijo? zmeden

In kam jo boš tokrat bruhnil? mežikanje
katica3. 12. 2010 20:06:45
Ne bo pomagalo. Dobro informirani vedo povedati, da je v tistih koncih je še kri bela eek velik nasmeh
katica2. 11. 2010 14:00:18
"Na tako nedostopni točki kot je S.S., iz lesa zgraditi tako dobro utjeno hišico."

Bravo, heinz! Zadel si bistvo. Tudi zaradi zgornjega citata to skropucalo v naravo ne sodi. Kam vse se bo človek še spravil s svojimi čudnimi iznajdbami?! Kje ti vidiš ljubezen do narave? To je nasilje nad naravo, nad njenimi najbolj nedostopnimi deli. OK, Jeseničani Žaklja častite, praviš, da ga je celo RTV snemala. In to naj bi bil razlog, da je stvar tipi-topi. Snemali so tudi dokumentarce o čem drugem (napr. o drugih nelegalnih posegih v prostor - kamor spada tudi Žakljeva "mojstrovina"), pa zaradi tega to še ni legalno, ampak samo zanimivo za publiko. Kot je zanimiv tvoj meščan, ki ga kuješ v zvezde. Kaj boš rekel, ko se bo spravil on ali pa kakšen njegov somišljenik (slabi zgledi vlečejo!) narediti takšen bivak na kakšnem težko dostopnem vrhu martuljških ali Trentarskih gora? Boš tudi rekel, da: "Na tako nedostopni točki kot je S.S. (oz. vrh iz prejšnjega odstavka), iz lesa zgraditi tako dobro utrjeno hišico, kot je Žakeljnov bivak in jo opremiti z vsem potrebnim (celo mali gašpreček je notri), ter zavarovati in opremiti plezalno pot dostopa, ki se poleg tega na sosednji skali nadaljuje proti vrhu stene, je velika umetnost, ki terja dolgoletno vztrajanje in veliko mero ljubezni do bivanja in uživanja v vsem, kar ti lahko nudijo gore, skale, narava.."

Do te Žakljeve barvaste hiške pride skoraj vsakdo, če se le malo potrudi, do vrhov iz prejšnjega stavka, na katerih smo nekateri že bili, pa le redko kdo. Kolikor vem, ti nisi med njmi, ker kot nek hribovski dosežek tretiraš dostop do S.S.

Če se bo čudak od Žaklja spravil svojo dlako puščat tudi tja gor (kako že gre rek o oslu in dlaki?), se bomo organizirali druge vrste "čudaki" in tvojemu someščanu zagotovo preprečili nadaljnje nelegalno smetenje po težko dostopnih krajih!



     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki