Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Mali Gobar / Zadnja sporočila

Mali Gobar - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Mali Gobar4. 06. 2020 07:03:29
Ja, verjetno zato, ker je v orientacijsko ključnem delu logična smer napačna. Večina zamenja tudi vstop - najbolj očiten vstop je ravno tako napačen in je treba po cca. 50 m prečiti v levo po sitnem ruševju.
Mali Gobar3. 06. 2020 06:11:16
Dobro vprašanje mežikanje Tudi sam ga še nisem videl v kakšnem vodničku. Niti za klasično zimsko varianto. No, če bo sila, lahko nekaj spravim skupaj 'za pr'jatlje', kot se reče. nasmeh
Mali Gobar2. 06. 2020 20:31:10
Če si gledal opis, ki ga najde google, potem imaš prav - tisto je napačen opis. Poletna varianta Bosove grape je sicer orientacijsko lahko malce sitna. Zato pa toliko lepša ... cool
Mali Gobar2. 06. 2020 07:06:49
To ni Bosova grapa. Že fotografija vstopa je napačna. Mesto, ki je na fotografiji, je desno od vstopa v Bosovo grapo. Tam, kjer si po cca. 10 minutah zavil levo in kmalu prišel do grebena, bi moral zaviti desno. Prehodil si cca. 1/4 Bosove grape. Prilagam fotko pravega vstopa.
Mali Gobar22. 02. 2016 17:10:19
LG, ti citiraš objave GRS nekako tako dobro, kot obvladaš svoj materni jezik. Tvoje objave nimajo nobene zveze z GRS, varnostjo v gorah ali čemerkoli, kar bi lahko bilo normalnemu človeku uporabno. Sicer ti je pa že flapho dal brezplačno diagnozo. ...
Mali Gobar22. 02. 2016 13:15:30
Ja, ti lepo počakaš na IV, ziher je ziher.
Mali Gobar21. 01. 2016 09:50:47
Mitja, sploh ne dvomim nasmeh Ampak takrat jih nisva videla, kasneje pa tam nisem več plezal.V opisih tudi ni bilo kaj dosti - so bili pa bolj zgovorni kasneje zviti nasmeški starih borcev in GV, ki zgornji del dobro poznajo mežikanje Ko smo ravno pri tem, GV je za podobne zadeve itak zakon.
Mali Gobar21. 01. 2016 07:57:41
Seveda, dolga nemška smer te v celotni izvedbi smeri pripelje prav na vrh Triglava. Pred leti sva jo preplezala po tej varianti z Jušem Avguštinom, je pa treba dodati, da je na začetku severni greben hudo krušljiv in je treba zelo paziti, tudi na plezalce pod grebenom, ker kamenje rado odleti. Višje proti vrhu je skala odlična. Tukaj si lahko prebereš nekaj več: Dolga nemška
Mali Gobar22. 07. 2015 12:40:32
Od klasične poti se stečina proti Bosovi grapi začne tam, kjer pot zavije desno navzgor proti pastircem. Tam prečiš studenec in po melišču nadaljuješ naravnost navzgor. Pazi da ne zaideš preveč desno v očitno grapo ampak bolj levo med borovci do prvega skoka. Potem se grapa nadaljuje zelo logično do drugega skoka - tam pa gre Bosova grapa desno čez skok, levo pa se nadaljuje krak proti Kaptanskemu grebenu. Skok je možno obplezati po levi varianti in se nad njim vrniti v Bosovo grapo preko ruševja (prehod je viden ker je shojen).
Mali Gobar20. 01. 2015 14:34:15
@Lizika, ko bodo Durce Durice bo tam punt vsaj našega ferajna, pa najbrž ne bo edini.
@Bobaje dober predlog.
Mali Gobar20. 03. 2014 13:12:26
redbull, spodaj pri koči v Kamniški Bistrici je tabla z zelo jasnim sporočilom. Kar se tiče redarjev gor pa tudi jaz vem da so bili in podelili kar nekaj 'nominacij'. Razlog za prepoved je bil, kolikor sem izvedel od župana, predvsem v poškodbah na cestišču, ki je na določenih mestih postalo nevarno. Se je celo meni, skoraj domorodcu že zgodilo, da sem čakal, da se je voznik pred mano rešil iz težav zaradi ceste, ki je bila zanj prevelik zalogaj.
Mali Gobar1. 05. 2012 14:16:14
Ker nekaterim 'velikim' ni bilo prav da sem zagovarjal Juša Avguština in so mi jasno dali vedeti, da tukaj nisem zaželen (tudi po ZS), me proglasili za ekstremista in podobno sem rekel, da ne napišem ničesar več. Naj o razmerah piše kdor hoče, očitno glede na vpise pretirane gužve pri resnih turah ne bo. Vseeno bom napisal teh par besed, ker je prav da to nekdo pove.

Včeraj sem v družbi izobčenega #1 obiskal sloviti PP4 - in zdaj razumem, da pač biserov ne gre metati svinjam še toliko bolj. Še sreča, da 99'9% tukaj najbolj glasnih, kritičnih in podkovanih veleumov itak ne zna priti od ene do druge markacije. Tako ostane več za vse ostale, ki jim ne gre za dogmatsko - verski pristop k gorništvu in alpinizmu, ampak predvsem za osebno doživetje, ki so ga le redki pripravljeni deliti z ostalimi. In ker je na koncu problem celo to, da je edina zanimiva stvar v kupu neuporabnih vtisov z bolj ali manj nedeljskih izletov proglašena za ekstremizem in egotrip peščice tistih, ki se jim da pisati edino, kar je bilo tukaj uporabnega, nima smisla prepričevati prepričane. Ljubitelj gora je pač biti najlažje. Kakorkoli že to razumete.

Pa varen korak, kjerkoli že boste. Obljubim da se v tej izbrani smetani ne oglasim več, da ne bi po nepotrebnem in krivično razburjal pravoverne in edine zveličavne smetane, ki je na tem forumu res ne manjka. Škoda samo, da od nje razen negativnosti ni nobene druge koristi.

Poseben pozdrav vsem tistim, ki mi pošiljate ZS z vsebino, ki bi jo bilo mene sram. Govori namesto vas.
Mali Gobar24. 01. 2012 11:10:00
Jalovec je pač specifika, vsekakor pa sploh v danih razmerah ni primeren za začetnike. V spremstvu izkušenih pa je čisti užitek in "must see - must do" vzpon.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki