Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
turno / Zadnja sporočila

turno - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
turno12. 11. 2014 09:50:59
ŽIGA 22 je napisal // Eno izmed temeljnih pravil varnosti v gorah je da ne hodiš sam. Zato se tudi nosi s sabo lavinski trojček, ker, da lahko drugi tebi ali pa ti drugim pomagaš v primeru da koga zasuje// !!!!nasmehnasmeh
To je poanta "trojčka" mežikanje Ko grem na turo (zelo redko sam) imnamo vsi s seboj trojček. "Če lahko jaz nosim lopato in sondo da odkopljem svoje kolege, bodo tudi oni nosili s seboj da odkoplejo mene" če se zgodi plaz. Žolna skrajša iskanje pri tovarški pomoči in tudi, bog ne daj, pri reševalni akciji, ko je velika verjetnost da se najde samo še truplo. To pa svojcem tudi veliko pomeni. Vem grde, težke besede, vendar je, verjemite, veliko lažje to, kot pa čakanje na pomlad ali celo poletje da gmota plazovine vrne kar je vzela.
Trojček je pomemben za VSE udeležence ture, ABS pa v svojem namenu, predvsem za uporabnika. Mislim da res povečuje "korajžo" uporabniku, kar pa ni prav.
Turna smuka je nekaj najlepšega v gorah,velik nasmeh velik nasmeh a tudi zelo nevarna. zadrega Zato pamet, izkušnje, na nove ture po možnosti s poznavalcem terena.
Veliko varnih korakov in zavojev.
Janez
turno6. 08. 2014 09:36:42
Primož, šele sedaj vidim da ste Bolgarijo "vzeli zares". mežikanje Berem od zadaj proti začetku - kot se bere časopis. Res so izjemne tele Bolgarske gore poleti in pozimi. Koče so vse odprte in oskrbovane večinoma celo leto. Je pa vedno več obiska tudi naših planincev kljub malo daljši vožnji. Še nekaj zimskih z Musale nasmehmežikanje
turno6. 08. 2014 09:24:24
Koča Rilska jezera - Maljevica - Rilski samostan je kraljevska tura in je tudi v ponudbi gorskih vodnikov ki pozimi tu delajo.
turno6. 08. 2014 09:13:08
Čestitke za lep "izlet", predvsem pa za izbiro le-tega. nasmeh mežikanje
Meni in mojim "kompanjonom" je tole poznano v zimskih razmerah, saj smo februarja 2013 tole prečili in prdvsem uživali na turnih smučeh.velik nasmeh velik nasmeh Lahko si predstavljate 2 m snega in smuči na nagah. Koče pa so vse bile odprte in oskrbovane.
turno14. 08. 2012 12:22:59
Tudi jaz ti predlagam (kot Sandra) pot od Blata do Blata. Pripeljete se visoko, malo je problem s parkiranjem ob cesti saj hitro zmanjka prostora. Nato v slabi uri do Planine pri jezeru (koča). Po slikanju in še čem nadaljujte po levi poti na planino Viševnik približno 30 min.(Bregarjevo zavetišče, zelo prijazen možakar vas zabava in pogosti - marsikdo kar potegne dan in tam prespi). Naprej vas pot vodi proti planini Ovčarija malo več kot pol ure. Na Ovčariji pridete do dveh urejenih stanov (levi je Smodlakov brlog) in mimo nadaljujete po poti, ki se rahlo spusti do "magistrale" Blato - 7 jezer. Nadaljevanje gre levo po poti Čez Prode (ne hodite na Štapce)in po približno 40 minutah boste pri prvem jezeru in koči. Naprej pa po dolini 7 jezer do Zasavske koče na Prehodavcih približno 2 uri.Obvezno pa spanje rezerviraj vnaprej. S koče na Prehodavcih se povzpnete pod Vršaki na preval med Veliko Zelnarico in zadnjim Voglom. Sledi počasen spust po dolini za Kopico do planine Dedno polje in naprej do planine Jezero in do Blata. Če vam ostane volja in moč za obisk še ene planine - Laz, kar vam zelo priporočam, zavijte na Dednem polju levo za smerokazi planina Laz. Približno po eni uri pridete na lepo in "živo" planino Laz. Pri majarju Gregu dobite zelo dobro kislo mleko, pravo planinsko skuto in sir - ne bo vam žal tega ovinka, ki pot podaljša za 1 uro. Do Blata sestopite po običajni poti Laz - Blato, in se ni potrebno vračati do planine Jezero. Spanje priporočam na Prehodavcih. če te še kaj znima - vprašaj. Črnega jezera pa žal ne boste videli!mežikanjevelik nasmeh
turno8. 06. 2012 15:07:15
Cestnina sploh ni draga. V Avstriji na Kolnbrein je 17 € pa nihče nič ne piše. Cesta Stara Fužina Blato je lepo urejena in sedaj tudi večinoma asfaltirana, torej denar gre na cesto. Tudi v dolini, na Ribčevem Lazu, je parkiranje brezplačno. Res pa da je 20 minut več pešačenja kot od točke plačila cestnine. Toerej 1 potnik v avtu prihrani 8 ali 10 eur, več potnikov pač manj na glavo. Če se peljejo 4 je to 2,5 eur na glavo. Ko pa gremo na "kafe" ali na "pir" pa nič ne jamramo.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki