Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj
Seznam forumov / Italija / Ostala gorovja - Italija / Cima D'Oro in Cima Pari – celodnevno grebenčkanje v bližini Garde

Cima D'Oro in Cima Pari – celodnevno grebenčkanje v bližini Garde

Natisni
bagi11. 05. 2017 11:20:46
V slabih 10 urah pohodiš grebene od Cima D''Oro preko Cima Pari do sosednjega grebena skupine Monte Careta. Za zaključek lahko obiščeš še Monte Cuco. Osem vrhov lahko nabereš na poti in vse skupaj je podobno mešanici naše Golice in Košute.

Občasno grizeš kolena, drugje spet jadraš po grebenu v čudovitih razgledih nasmeh. Od tu se lepo vidi skalnata skupina Monte Cadrisa, ki visoko kotira na mojem spisku želja za prihodnji obisk teh krajev. Tokrat so bili vrhovi preveč zasneženi za enodnevno prečenje.

Opravljena pot je krožna in ne zahteva drugega kot kondicijo in lepo vreme. Poteka po avstroogrskih položajih iz WW1 in še nikjer nisem videl toliko neprekinjenih kilometrov vojaških jarkov, ki potekajo točno po slemenih grebenov. Noro, kaj vse so morali takrat početi eek.

Še kratka navodila za prečenje …

Od izhodišča delaš v bistvu krog od desne proti levi. Parkiraš avto in začneš desno po poti 453. Precej višje tik pred planino spet zaviješ desno v smeri Oservatorio ( klasične markacije + modre oznake ). Od tega vrha se povzpneš na greben in čez Cima D''Oro nadaljuješ proti najvišjemu vrhu Cima Pari. Smer nakazujejo markacije in dobro vidni rdeče pobarvani količki v travi.

Od Monte Pari-ja nadaljuj po želji. Če ti je dovolj, sledi poti 458 do Monte Cuco. Tik pred njem se levo navzdol odcepi nemarkirana, a označena in dobro vidna pot do izhodišča. Če pa imaš še zaloge vremena in kondicije se ti bodo ideje na vrhu Cima Pari same ponudile. Priporočam.

Koordinate izhodišča : 45°53"23.8"N / 10°45"39.5"E

všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki