Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / Komentiranje v rubriki razmere in pod slikami

Komentiranje v rubriki razmere in pod slikami

Natisni
ljubitelj gora2. 03. 2011 00:22:28
Ne bom pisal na dolgo in široko, tudi jaz sem ga na začetku biksal na temu portalu/forumu pa pisal kakšne bedarije, ampak saj razumete, bil sem začetnik o turah dejansko nisem imel pojma, ampak sedaj je že toliko napisanega, da ni potrebno skoraj nič spraševat.
Portal hribi.net je super spletna stran, ampak v rubriki trenutne razmere me osebno moti, ker nekateri pišete pod slikami, tukaj grem gor, utrinek, počitek bo tukaj, a ni lepo, ...itd v ozadju pa so na slikah neznane gore, ki vrjetno marsikaterega zanimajo KATERE SO?
Če dodate sliko na kateri je vidna kakšna gora, planina, hrib, bi bilo dobro, če napišete kaj se vidi na sliki.
Tole sploh ni potrebno

sabina.7
1.3.2011 Uau, krasno! Bravo! Zares užitek gledat te slike, predvsem po napornem delovnem dnevu!mežikanje

Hribovc88
1.3.2011 Prečudovito, čestitke, kapo dol obema!velik nasmehnasmehmežikanje

marchy
1.3.2011 Igor, iskrene čestitke za tvoje podvige, car si !!!nasmeh

matta
1.3.2011 Ja, Igor, tole je pa res zrelo za "iskreno fovšijo"...

http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=1&id=563&stran=11

Če zaključim, bi bilo dobro, da objavljate koristne informacije o razmerah, OFF odgovore pa naj Tadej sproti briše, če mu je to v interes, razna vprašanja se lahko tudi obrnete na ZS uporabnikov.
Sam sem nekaj povsem bedastih tem odpru, pa sem kasneje Tadeja zaprosil za izbris, ampak se je odločil, da teme ostanejo.

Sami ocenite.
Komentiranje v rubriki razmere in pod slikami Sedaj vem, kako se reče tisti gori in sosedi1
Komentiranje v rubriki razmere in pod slikami Čist opravičljiv komentar pod sliko2
Komentiranje v rubriki razmere in pod slikami To vsi vemo, da se jasni, ampak neznane gore na slikah, KATERE SO ŽE?3
všeč
sherpa2. 03. 2011 01:28:04
Ah, dej no, "ljubitelj gora". Tistim, ki ne vedo, ne veste, kaj je na sliki, naštevanje v nedogled tudi ne bo prineslo ničesar, še najmaj pa znanja o razgledih z gora. Obrnil se boš okoli in spet ne boš vedel pri čem si. Ali pa na hrib pogledal z druge strani in bo spet tema.

Kilometrina in izkušnje, pa odprte glave hoditi okoli. To je to.
všeč
ljubitelj gora2. 03. 2011 01:36:10
Če ne veš, potem pa ne napišeš.
všeč
Zebdi2. 03. 2011 08:36:56
Zanimivo, mene pa takšni komentarji ne motijo. Če bi vsi pisali samo to, kaj je na fotkah in nič drugega, potem bi forum postal preveč sterilen. Malo interakcije med uporabniki nikakor ne škodi mežikanje

Če pa koga zanima, kaj je na točno določeni fotki, pa ima še vedno možnost vprašati. Lepa beseda lepo mesto najde, al' kako že pravijo mežikanje
všeč
IgorZlodej2. 03. 2011 08:50:24
Skorajda nobena moja objava ne gre mimo, da se ne bi kdo "vtaknil" v to ali ono zadevo. In to predvsem taki, ki kaj dosti o gorah ne vedo, jih ne poznajo in vso zimo niti nosu ne pomolijo na plano, poleti pa se sprehajajo po hribčkih ala Golovec in Rožnik. Čestitke in pohvale sicer vsakemu godijo, a to le do neke mere, ko začne nekdo s tem pretiravati postane vse skupaj neokusno. Pa, da se vrnem k temi.
Slike so le dopolnilo k OPISU, večkrat tudi bolj zgovorne kot sam opis, saj v "živo" prikažejo razmere, kot so takrat bile na določenem mestu. Naštevanje imen gora na kakšni panoramski sliki je brezvezno, če pa gre za osamljeno goro, vrh, škrbino, ali drugo zanimivost ob poti, pa je vedno napisano ime, ki komu kaj pove, komu pa tudi ne, ker tam še nikoli ni bil in tudi nikoli ne bo. Seveda, pa verjamem, da bi marsikdo rad pod kakšno slikco še naslov in telefon osebe, ki je z mano, pa mogoče bi ga zanimala tudi velikost nederčka in podobnomežikanje
všeč
potepinka2. 03. 2011 11:05:11
Ah ja, ljubitelj gora, če bi vsi samo objavljali fotke na katerih poznamo vrhove, bi bila stran kmalu brez njih. Saj ni noben problem, če po objavi vprašaš forumaša kaj je določeni fotki. Če ve, ti bo sigurno odgovoril ali pa dodal še kak komentar pod fotografijo, sem prepričana.

Čeprav je vprašanje koliko vrhov bi si zapomnili in jih prepoznali, če bi bilo napisano npr. 10-15 vrhov, ki se jih vidi na sliki. Vzameš zemljevid, pa se malo sprehodiš s prstom pa je. Ali pa včasih »izkoristiš« kakšnega »vodiča«.
Slike in komentarji pod njimi so, tako kot je napisal Igor, dopolnitev pisnega dela in pri nekaterih avtorjih, kjer v pisnem delu piše samo »čudovito sončno, brez vetra je bilo«, slike povedo več o razmerah (ponavadi).

Vsekakor, kaj bo brisal, se bo admin že sam odločil, če kdo koga pohvali za turo, je kvečjemu dobro, saj tega manjka. Osebno raje vidim, da gre za »iskreno foušijo« za dobro turo, kot da gre za iskreno foušijo, ker je bil nekdo pohvaljen.

Sicer pa, ljubitelj gora, jaz sem včasih tkooo rada mal žleht. Klikni SEM, pa boš videl kje me danes žlehtnoba razganja (ne dvomim, da ne boš pogruntal med kakšnimi grešniki sva). mežikanje
všeč
ljubitelj gora2. 03. 2011 12:29:02
Ne me narobe zastopit, Igor ni letelo na tebe, ampak sem vzel ravno temo Mangart za razlago.

@potepinka: Če se na sliki vidi 7-10 vrhov potem je zaman pisat, kateri je kateri vrh.

Tud tja in sem kakšen komentar, lepe slike ne bo odveč, moti pa vrjetno vsakega, če se jih znajde pod sliko 3-4-5 in več komentarjev, v smislu čestitam, bistvo je tega portala, da se koristne nasvete deli med vsemi...
všeč
otiv2. 03. 2011 12:40:02
@ljubitelj gora

Če človek doseže nekaj, kar jaz še v sanjah ne bi uspel,mu bom za to čestital,ker tako pri srcu mislim.
Pa lep pozdrav
všeč
ljubitelj gora2. 03. 2011 12:47:00
@otiv: Seveda, zakaj pa ne

@potepinka: Sem gledal tvoje slike, opisi so zadovoljivi
všeč
Jaša2. 03. 2011 12:55:34
Ljubitelj gora,
postaja miličnik foruma.

Tudi če ne zna,
vedno komu kaj doda,
zato, da forum štima.



Si nisem mogel kaj ob na novo odprti teminasmeh
PS: Če more bit komentar o razmerah: Ob morju piha...zelllo

Pa brez zamere, Lp
Prvi valobran v Tržaškem zalivu1
(+1)všeč
potepinka2. 03. 2011 13:12:53
Ehh, sem mislila da boš svoje opise ocenil jezik velik nasmeh Mojih res ni treba, ker so stvar trenutnega navdiha in razpoloženja tisti hip, ko jih zapišem (če se mi že lih da) in bom zaenkrat ostala pri takšnem načinu. Seveda, lahko se pa izmislim in poimenujem še vrhove, ki jim ne vem imen in potem me bodo poznavalci "naskočili" in na koncu bomo skupaj prišli do pravilnih odgovorov. O ja, tako bi se dalo kaj novega naučiti. velik nasmeh

Pa še vprašanje: ljubitelj gora, če bi tvojo opravljeno turo po objavi pohvalilo 15 ljudi, bi se ti zdelo preveč? Bi z lahkim srcem odstranil 10 zapisov pohval, ker bi bila meja 5?

Kdo bo delal selekcijo katerih 5, ki naj bi lahko zapisali pohvalo za turo, jo naj napiše? Dej ne ga sračkat! Je otiv čisto lepo napisal, da če tako čuti bo napisal in najbrž ni edini. Eni bodo napisali na forum, drugi na zs, tretji bodo komentirali in občudovali ob jutranji kavi... četrti bodo pa...

Za konec pa: na spletni strani v seznamu gora, je skoraj pri vsaki gori navedeno kaj se vidi z nje. Zraven so fotografije vrha z več strani. Če človek malo skombinira z objavami v trenutnih razmerah, se da razmeroma dobro ugotoviti kaj se s kje vidi in kako zgleda kak vrh z več profilov.
všeč
ljubitelj gora2. 03. 2011 13:34:17
To sem se pa nalezil od vas, ˝no pa sem prišel na vrh˝velik nasmeh
Ne maram čestitke, ampak kakšna vprašanja v zvezi s turo.
všeč
potepinka2. 03. 2011 13:39:50
Mislim, da si pokoro na Višarje slabo opravil, bo potrebno ponoviti.mežikanje
všeč
Hribovc882. 03. 2011 13:40:46
Tako mlad pa že tako "živčen", kaj šele boeekzavijanje z očmi
všeč
VanSims2. 03. 2011 14:17:18
Tale tema mi sicer dol visi, je pa zopet opazen en pojav, ki je sicer množičen na drugih veliko manj kulturnih forumih, ga pa naj ne bi bilo na t.i. kulturnih forumih.

Namreč čim nekdo načne kako malo bolj nenavadno temo, kaj pokritizira(kako kočo npr. mežikanje ) ali pa morda samo kaj 'napačnega' reče ga je treba takoj zasmehovat in zabit.
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki