Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / otroška čelada

otroška čelada

Natisni
megalodon29. 04. 2011 19:34:41
Prosim za nasvet, pa ne "požrite" me takoj ko vprašam. zadrega

Torej, smo družina (ata, mama, 3 otroci 8,6,3 leta), ki je prehodila veliko sredogorja od primorske do štajerske. Počasi pa je mali toliko star in zavzet, da bi šli še malo višje. Tam pa se na nekaterih poteh začne nevarnost padajočega kamenja. Za začetek nimam v mislih zavarovanih poti, pač pa poti, ki samo nekaj časa potekajo pod stenami (do Vodnikovega doma, do koče Corsi...). Zanima me ali je vsaj za začetek "dopustna" uporaba kolesarske čelade za otroke(fotr ma itak ta pravo nasmeh), ker za tako majhne glave pač ne delajo gorniških.
Upam da nisem bil predolg, pa hvala za KONSTRUKTIVNE odgovore.
všeč
tol29. 04. 2011 19:56:49
Bolje kolesarska čelad kot nič na glavi.

Ampak funkcija kolesarske čelade je načeloma malo drugačna od gorniške, le ta naj bi te načeloma varovala pred padajočim kamenjem, kolesarska pa te bolj ščiti pri direktnem padcu na glavo.

Minus kolesarske čelade je v tem, da ima zračnike. Zato obstaja nevarnost, da ti ravno en kamen pade na glavo tam kjer je zračnik.
všeč
atoamac29. 04. 2011 21:08:17
http://www.littleadventureshop.co.uk/pages.php?pageid=6

itd
Če ima mulc smučarsko, je za tistih nekaj minut, ko preči nevarno pobočje, ta varnejša kot kolesarska. Se pa strinjam, da je kolesarska bolje kot nič. Tudi z vzgojnega vidika.
všeč
penzionist29. 04. 2011 21:08:57
Moje osebno mnenje: če si direktor oziroma imaš direktorsko plačo, potem čimprej nabavi vso potrebno novo opremo. Brez veze šparat tam, kjer te ni nobene sile, pa tudi trgovci morajo od nečesa živeti.
Če nisi direktor in ti je je težko odšteti tiste evrake, potem pač uporabi kolesarsko. Ti je že tol razložil. Navsezadnje, ko se enkrat zaveš nevarnosti in nujnosti (samo)zaščite, je veliko že narejenega. Tudi v naši družini smo uporabljali kolesarsko čelado - za vse pač enostavno ni zneslo.



Za srednje pa še malo matematike:
Recimo vzameš čelado Petzl Picchu (otroški model), cena je 42.30 €. Če si član PZS ( za otroke v družinskem popustu 4 € ), dobiš mimogrede 10% popusta, kar te potemtakem košta okoli 38 €. Če zbrskaš še kak % popusta več, toliko bolje. Račun nato fotokopiraš, fotokopiraš še planinsko izkaznico z plačano članarino in vse skupaj pošlješ na zavarovalnico Tilia, katera ti povrne za nakup čelade 15 € in tako se dejansko prikobacaš do nove otroške gorniške čelade za dobrih 20 €.
všeč
megalodon29. 04. 2011 21:19:26
Hvala za odgovore.
Penzionist tole o zavarovalnici nisem vedel hvala. Sem si pa ogledal tele čelade, pa je glava 3 letnika kar malo majhna. Seveda pa sprašujem ravno zato, ker mi je varnost na prvem mestu. Gre pa kot je rekel atoamac v začetku le za nekajminutna prečenja.
všeč
krasovc30. 04. 2011 10:55:51
To o Tilii pa nisem vedel.. Kako je to? Kje se dobijo navodila itd? Pa bom tud sam kaj pogledal.
Za celade pa se dobijo tudi za male, moj jo nosi od 4h let
Tukaj ima 5 let, sicer1
všeč
GregorC30. 04. 2011 11:30:14
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki