Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / Srednja vas - slapova Ribnice - Rudno polje

Srednja vas - slapova Ribnice - Rudno polje

Natisni
hribuc8512. 06. 2011 12:14:34
Zdravo!

Zanima me, če je mogoče že kdaj kdo šel iz Srednje vasi na Rudno polje mimo slapov Ribnice. A ta pot sploh obstaja? Na zemljevidu (najdi.si) sicer je označena, vendar po zemljevidu sodeč dvomim o njenem obstoju (imam glede tega slabe izkušnje, ker se včasih za kakšne odročne kraje izkaže da pot potegnejo kar na pamet)

Vsem dobrim poznavalcem tega okoliša bom hvaležen za vsakršnokoli informacijo.

Srečno!
všeč
velkavrh12. 06. 2011 14:55:25
Da bi kdo šel iz Srednje vasi na Rudno polje mimo slapov Ribnice nisem še slišal, oziroma ne poznam. Poznam pa dobro Srednjo vas in neposredno okolico. Za Rudnico velja, da je največji pokljuški potok. V povirnem delu je njen tok le občasen ,nato jo vklene okoli 2 km dolga do 50 m globoka in mestoma le pol metra široka tesen, ki je ne moremo občudovati brez posebne opreme in veščine. Ob izteku tesni pa si lahko obledamo v grapi severno od Srednje vasi 11 in 15 m visoka Zgornji in Spodnji slap Ribnice. To je opis , ki ga navaja knjižica -Gore na dlani-Triglavski narodni park.

Kako leto nazaj sem se sprehodil do zgleda prvega slapa. Letos spomladi, pa sem hotel to ponoviti in bil nemalo začuden, da je velik plaz popolnoma zasul celo grapo kmalu za zajetjem in se sploh ni moglo naprej. Dobro, da ni zajezil potočka. Drevje, skale, vse je ležalo vsevprek. Ne vem, če je sedaj to že sanirano. Velja vprašati na turistično društvo Srednja vas.

Na Rudno polje pa se da priti po gorski cesti, ki pelje na planino Uskovnico iz Srednje vasi. Za planino se gre naprej na Rudno polje. Obstaja pa tudi pot iz vasi na Uskovnico, samo ne vem, če je markirana.
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki