Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Krn
britof     
11.11.2019
10.11.2019, Čudovito nedeljsko jutro bolj je dišalo po zgodnji pomladi kot po začetku zime ki je začela kazati zobe 500 višincev višje, živina ki še vstraja pod vznožjem Krna, Batognice se je pasla v prijetnem sončku.
Z prijateljem, oborožena z vso zimsko opremo čeprav je nisva rabila saj je bila gaz čeprav ponekod zelo ozka že narejena sva počasi hodila proti vrhu, snega z metra v meter več pred vrhom blizu metra, lepo se je dalo brez derez. Vreme ena sama poezija ki si lahko le želiš, razgledi krasni nepozabno.
https://photos.app.goo.gl/XvCgspcM3YYQiiBZ8
darinka4     
11.11.2019
Bravo Dario in Robert!. Krasne slike. nasmehnasmeh
darinka4     
21.11.2019
Krn 20.11. 2019. Vremenska napoved ni bila nič obetavna. V Julijcih oblačno in brez razgledov. Sva rekla, se bova obrnila če ne bo šlo. Nisva vedela kakšne so razmere. Ali se sneg predira? In sploh koliko ga je? Edina pohodnika sva bila v celem dnevu. Sneg se prične nekje nad 1800 m . Dokler se je dalo sva šla po poti. A so bili zameri. Sneg se je prediral. A sva vztrajala. Si nadela dereze in spravila palice in uprabila zimsko opremo. Naklon je in če zdrsneš ni rešitve , če nimaš cepina in ga znat uporabljat. Snežilo je vso pot vzpona. Zadnji del nama je pobral kar nekaj moči. Po štirih urah in pol hoje sva prišla do zavetišča. In takoj sva šla na vrh. Veliko snega je bilo videt. In kot bi se nebo opravičilo za cel teden dežja je pokukalo sonce. Sicer bolj zimsko a vseeno . Nisva se dolgo zadrževala na vrhu ker je bilo mrzlo. In vetrovno. Sestop pa kar zahteven. Ker se je sneg prediral. Sva šla po gazi, ki sva jo naredila ob vzponu. Desetica letos.
Krn vode ne manjka. 1
Krn sva šla po poti vse dokler se je dalo. 2
Krn nekaj se je videlo. 3
Krn in v sneg . 4
Krn snežilo je. 5
Krn proti vrhu okrašeno. 6
Krn zavetišče tudi.7
Krn smerokaz.8
Krn tu je posijalo sonce, ko sva sestopila z vrha. 9
Krn v ledu. 10
Krn ni imelo ravno dosti moči. 11
Krn greva na vrh. 12
Krn opast je bila vidna 13
Krn ko se je odprlo za nekaj minut. 14
Krn na vrhu hladno in vetrovno. 15
Krn najbrž ne bi dolgo vzdržala tako. 16
Krn sneg na novo zapadel, kjer sva naredila gaz , ker je ni bilo. 17
Krn in sestop previdno. 18
Krn ob sestopu.19
Krn takšne barve. 20
Krn novembrske. 21
UROS1     
21.11.2019
Odlično !mežikanje
darinka4     
24.11.2019
Hvala Uroš. Še informacija , ki bo morda komu prišla prav. Danes so uredili vhod v zimsko sobo v zavetišču. Midva nisva mogla iti noter 20. 11. ker je bila ključavnica zmrznjena in se ni dalo vrat odpret. Namestili so kovinsko polkno, kot je bilo ponavadi ko so zaprli zavetišče.
Krn1
darinka4     
1.12.2019
Krn danes. Pravzaprav sem prišla le do zavetišča. Razgledov ni bilo. Le veter in slaba vidljivost . Snežilo je . Spodaj pod planino Zaslap pa je deževalo ob sestopu. Zimsko opremo sem rabila pod strmim delom do zavetišča in ob sestopu. Trda snežna podlaga.
Krn pri zavetišču 1
Krn zopet je zasnežilo2
Krn zadnji del do zavetišča 3
Krn je vse okrašeno.4
Krn jaz tudi, čeprav me ni zeblo. Za sestop sem  se dobro oblekla. 5
Krn dobro da je odprto6
Krn in edini razgled danes ob sestopu. 7
mizakaši     
1.12.2019
Včeraj naju je z mojo drago nemirno srce zopet potegnilo ven , nekam više , nad oblake , sva se odločila pofirbcat.Ker je bila vremenska napoved v redu sva jo potegnila proti Krnu in zadela terno.Z planine Kuhinje sva jo mahnila v že skoraj pretoplo sonce , ki ga je sem pa tja prekrila megla in opomnila da je kljub temu zima.Na vrhu pa čudoviti razgledi , vse tja do morja , ki je žarelo obsijano od sonca.Proti vzhodu pa nepregledno morje oblakov v katere bi človek kar skočil in zaplaval.Razmere kot sem že zapisal so bile idealne in brez vetra.Posledično je bilo tud obiskovalcev kar nekaj.Je pa potrebno še enkrat poudariti kot sta napisale že predhonici da je na vrhu zima in zimska oprema je potrebna.
Po kar precejšnem postanku na vrhu se odpraviva v dolino kjer naju je po preboju megle na sredini , zopet počakalo sonce.Pri avtu pa je petka povedala vse.nasmehnasmeh
miri     
1.12.2019
@mizakaši,mogoče se pa najdeš tu.nasmeh 10.56 je ura.
Krn1
mizakaši     
2.12.2019
O ja že večkrat predelana.V lepem , v turobnem , po dežju in tudi v dežju.Nazadnje ne tako dolgo nazaj.Hm , za zimski vzpon pa nama verjetno manjka še kašna izkušnja.Ampak enkrat... nasmeh
pikica1     
2.12.2019
@darinka4 ti si ta prava "korenina". Pazi nase, srečno nasmeh
ljubitelj gora     
4.12.2019
Na Krn iz pl.Kuhinje, zimska oprema obvezna.
Krn1
Krn2
Krn3
Krn4
Krn5
Krn6
Krn7
Krn8
Krn9
Krn10
Krn11
darinka4     
5.12.2019
Na Krn 4. 12. 2019. Škoda ker se nismo srečali Matej. Ti si šel spodaj verjetno po desni strani. Gaz je narejena. Sicer nas je bilo včeraj le peščica . En smučar . Smo poklepetali na vrhu in pred zavetiščem kamor je prismučal z vrha. Dan pa prav nič peklenski kot je bil v nedeljo. Na vrhu in pri zavetišču brez vetra. Nobenega oblaka nikjer. Saj ni čudno , ko pa so prejšnje dni imeli delo. Zjutraj na parkirišču hladno minus 2. A na poti do vrha vse topleje. Razgledi pa so bili prekrasni. Zanimivost, da je Krnčica videna z vrha obložena s snegom. Začetek grebena Kal in Vršič pa kopna. Krasji vrh tudi kopen. Zimsko opremo sva uporabila ko se začne sneg in se pot več ne vidi in seveda pri sestopu. Včeraj se je nebo odkupilo za nedeljski meglen , mrzel in vetroven dan brez razgledov.
Krn pogled od spodaj.  Sneg je videti višje. 1
Krn a ga je več kot v nedeljo. 2
Krn po Korenovi pa se pozimi nehodi. 3
Krn zadnji del do vrha kar zahteven, ker se je sneg zmehčal in so se delale cokle . 4
Krn zimski omet na severni strani zavetišča. 5
Krn kar dobro drži. 6
Krn toplo je. 7
Krn proti vrhu. 8
Krn opast. 9
Krn in razgledi na vrh nad Peske in Batognico. 10
Krn pa še vse tja do Triglava. 11
Krn sploh kamor si pogledal - jasno. 12
Krn kopno. 13
Krn ob sestopu   pri zavetišču, kot bi ne bilo zime. 14
Krn opast 15
Krn z vrha krasni razgledi. 16
Krn ko so taki lepi dnevi. 17
Krn smučar Stane   na vrhu. 18
Krn poklepetamo. 19
Krn20
Krn zanimiva opast. 21
Krn in ledene sveče., ki se topijo. 22
Krn tako je prismučal z vrha k zavetišču. 23
Krn in v dolino, dokler je bil sneg. 24
Krn pogled proti morju. 25
mirank     
8.12.2019
Zjutraj start v megli kar po starem čez planino mimo krav. Sonce je prebilo oblačnost in meglo malo pod planino Zaslap. O zimi glih ne bi, saj se sneg začne nekje tam kjer je tabla za Korenovo, nad Kožljakom pa je del steze blaten in drsen. Tudi pogled z vrha proti severu razkriva da snega na 1600m ni.
darinka4     
25.12.2019
Krn 24.12. Dan je bil takšen kakršnega si lahko le želiš. Novozapadli sneg. Sedaj je nižje . Na poti nad planino Zaslap. Nekaj po osmi zjutraj sva pričela s hojo in na parkirišču plus 3 stopinje. Toplo. Kako je proti vrhu nisva vedela a sva srečala dva pohodnika , ki sta bila zgodnja in že sestopala. Da so mešane razmere, pod zadnjim delom trda podlaga in brez zimske opreme tam lahko obrneš. Na vrhu da je precej vetrovno, kar se je izkazalo za resnično, čeprav se je veter nekoliko umiril , ko smo bili mi trije okrog 12najstih na vrhu. Zimska soba je odprta in pride še kako prav da se malo pogreješ. Za nama so šli trije italiani po plošči s krpljami. Ampak pod zavetiščem na 1900. so obrnili. Pravzaprav so bili kar nekaj časa na istem mestu, preden so prav počasi sestopali. Za takšno podlago kot je bila včeraj ponekod mehak sneg drugje trd kot beton, ko niti konice cepina nisi mogel zabiti v sneg, je bila potrebna previdnost . Vrh pa je dobro zalit. Včeraj so bili razgledi na vse strani.
Krn v dolinci so  meglice.1
Krn kakšen pogled.2
Krn pogled s poti3
Krn tako je zgledalo od daleč zavetišče.4
Krn šla sva po gazi. Tu je pot na Korenovo.5
Krn sneg ponekod trd drugje zmehčan.6
Krn pri zavetišču.7
Krn še zadnji del do vrha.8
Krn ni nas prav dosti.9
Krn na drugo stran je bilo videt zalito.10
Krn in prekrasni razgledi11
Krn klasika.12
Krn proti očaku.13
Krn ja veter se je nekoliko umiril, a je bilo kakšnih minus 4. 14
Krn se navadiš. 15
Krn sestop. 16
Krn pogled v dolino.17
Krn praznične sveče.18
Krn sestop pa kar zahteven.19
Krn ponekod je bila trda podlaga ampak dereze so dobro prijele. 20
Krn tako je bilo potrebno iti na nekaj mestih.21
Krn zavetišče pa skoz vidno.22
Krn okrasitev pod zavetiščem.23
Krn sestop 24
Krn ko sonce obsije vrhove. 25
mizakaši     
20.1.2020
Včeraj z mojo drago po malo daljšem času zopet v akciji.Glede na situacijo sva se zopet odločila za Krn.Že kar malo kasno sva štartala iz Kuhinje in kmalu srečala gornika ki se je že vračal.Srečala sva še dva in to je bilo to.Čudovito vreme v kombinaciji z goro sva doživela kot popoln užitek.Na vrhu je nekaj malega novozapadlega snega z zmernimi sunki vetra popestrilo situacijo , ker bi bilo drugače že prav kičasto lepo.Za nazajgrede sva srečala še enega tujca , ki pa se je po prihodu do snežne meje premislil in obrnil.Mogoče je bilo bolje tako.
ljubitelj gora     
8.3.2020
Današnji Krn v dobrih razmerah, zjutraj se je dalo do strehe Krna hodit skoraj ves čas po vrhu. Šel sem gor po grapi pod Kožljekom, kjer se je že splazil. Naprej po Krnski strehi sem prvi gazil, razmere kobinacija udiranja in hoje po vrhu. Na vrhu je pihalo tik pod pa ne. Kar nekaj nas je bilo danes na vrhu Krna. Zaradi močnega sonca sem sestopil že dopolne. Popoldne bi blo preveč nevarno, če bi se hodilo po prečnih grapah, kjer poteka markirana pot.
Krn1
Krn2
Krn3
Krn4
Krn5
Krn6
Krn7
Krn8
Krn9
Krn10
Krn11
Krn12
Krn13
darinka4     
13.3.2020
Krn 12.3. Velikokrat sem bila že gor, a tako zahtevne razmere sploh ob sestopu ne pomnim. Ker se je prediralo in ničkolikokrat sva pristala v luknjah v snegu. Gaz je speljana od Kožljaka naprej kar direktno proti vrhu in strmina temu primerna. Plazov ni več. Se je vse splazilo. Do tam sva šla po poti. Dereze sva si nadela že malo nad planino Zaslap. Včeraj je bilo kar toplo , razen proti vrhu vetrovno in nekoliko hladneje. Razen naju ni bilo nikogar. Razgledi z vrha krasni. Ogromno snega je videt sploh po spodnjih Bohinjskih gorah. Če bo še tako toplo, bo sneg na plošči hitro pobiralo.
Krn Jutranji pogled.  Zgodnja sva bila. 1
Krn Batognica. 2
Krn Se vidi , da se je vse splazilo. 3
Krn nadaljevanje po gazi, kjer pa se je prediralo.4
Krn megleno 5
Krn si lahko mislim, koliko snega je tam zadaj za Lužnico. 6
Krn Tudi vrh Batognice je obložen s snegom.7
Krn najlepši del od zavetišča do vrha. Tudi tu se je sneg prediral.8
Krn vetrovno je bilo. 9
Krn nisva bila dolgo na vrhu. 10
Krn razgledi proti Julijcem prav lepi.11
Krn klasika.12
Krn tu pa je snega še za nekaj časa. 13
Krn še malo pa greva.14
Krn pri zavetišču.15
Krn ne pomnim, da bi kdaj toliko hodila rikverc navzdol. A je bilo treba, ker si sicer pristal v snežni luknji. Nekajkrat se je bilo treba izkopati ven. 16
Krn sem malo pomešala. Ob vzponu, kjer še ni strmine. Sicer brez zimske opreme tu nimaš kaj izkat. 17
Krn vedela sva da bo zahteven sestop. Pa še sonce je prav v redu žgalo. 18
SimonT     
17.3.2020
V nedeljo, 15.3. sem na poti NAŠEL ENE FENSI ROKAVICE. "Izgubitelj" se lahko oglasi na 031 289 104.
Krn1
Krn2
Krn3
Krn4
Krn5
Krn6
Mirko B.     
1.4.2020
Pa so rokavice doma.nasmeh (sem že mislil, da bo treba po S. Korena gor brez njihvelik nasmeh)
Zahvala gre poštenemu najditelju, ki se je tako potrudil in mi jih celo dostavil po pošti (Simon, še enkrat HVALA) in seveda kolegici, ki mi je povedala za to objavo - bom pa sedaj tudi jaz tu na forumu bolj reden gost - sploh, če bom še kaj izgubilzavijanje z očmi
p.s. upam, da se med sezono "ujamemo" pri koči,da poravnamo račune ob pijačivelik nasmeh
Krn Sem jih šel iskat čez par dni ...rokavice pa so bile že na varnem....1
Predjamski     
3.5.2020
Pozdravljeni, ali je bil mogoče kdo na Krnu v teh dneh? Prosil bi za objavo razmer, mogoče tudi kakšna slikcanasmeh
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Stran: 1 2 3 ... 61 62 63 64       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki