Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Kam s psom?
robi2107     
18.1.2017
Bom nekaj dodal k tej temi, vendar bolj s kolesarskega vidika, ker sem imel neljuba srečanja s psi predvsem kot kolesar (z veliko kilometrino). Sam imam sicer rad vse živali, vendar se mi je že ničkolikokrat zgodilo, da se je vame, največkrat pa za mano, zapodil pes. Običajno sem bolj pritisnil pedala in mu ušel, vendar občutek ni prijeten, sploh pa človeka razjezi, da mora bežati pred psom. Me je že večkrat imelo, da bi se obrnil in mu odmeril eno pošteno brco. Morda bi ga to potem izučilo, saj kolesarski čevelj ni ravno mehak. Da ne omenjam nevarnosti zaradi padca. Iz lastne izkušnje vem, da za zlom zapestja ni potrebno veliko, lahko pa so poškodbe še veliko hujše. Resnici na ljubo je veliko (večina?) psov povsem miroljubnih in se ne zapodijo v kolesarja, vendar vseeno upočasnim vožnjo, če grem mimo psa, ki ni na povodcu. Pa naj mi nikar nihče ne razlaga, da imajo psi lovski nagon pa da v kolesarju vidijo plen pa blablabla... Ko sem na cesti, imam vso pravico do neovirane vožnje, brez strahu, da se bo vame zapodil pes (že tako je na cesti dovolj drugih norcev). Tudi zakon je glede teh stvari jasen. Sicer mi je povsem jasno, da tudi pes rabi svojo dozo norenja, sem tudi proti temu, da je ves čas na povodcu, vendar naj mu lastnik to omogoči tam, kjer to ne bo moteče za druge ljudi. In divje živali. Tudi gozd žal ne more biti pasje igrišče, sploh tedaj, ko imajo v gozdu živeče živali mladiče. Dejansko je kar problem, kam naj gre lastnik zmatrat svojega cucka. Še najbolj je primeren kakšen travnik, stran od ljudi, v mestih pa imajo ponekod tudi za to namenjene ograjene površine (ena takšna je npr. za Štepanjcem v Lj).
SamoK     
18.1.2017
Edini resnično moteči, nevarni in uničujoči dejavnik za živali v naravi je človek.
ljubitelj gora     
18.1.2017
Naša Nemška ovčarka je vsak dan v hiši, spi na tepihu in je povsem mirna. Ponoči spi zunaj.
capraibex     
18.1.2017
Nemška ovčarka čez dan v hiši.ponoči zunaj.Kot vem si s kmetije doma,samo kaj takega pa res ne bi pričakoval.Kje imate čez dan šele krave,niti pomisliti ne upameek
VanSims     
18.1.2017
@capraibex:"Lovcem pa večja pooblastila za odstrel klateških mrcin"

Žal so jim jih drastično zmanjšali leta 2004. Lovec od tedaj tega nima več pravice storiti. Se pa tudi jaz strinjam, da bi jo moral imeti. Smilijo se nam psi, živali, ki jih v gozdu pokoljejo pa ne.

Na Hrvaškem in v Avstriji (pa verjetno še marsikje po Evropi) ima to še vedno pravico storiti. V opozorilo vsem, ki se s psi odpravljajo tja in imajo pri nas navado jih puščati s povodca.

@julius: "Noben pes in tudi nobena žival ne premore kanček človeške zlobe in hudobe."

Še pred nedavno sem bil podobnega mnenja. Vprašaj pa samo vsakega kmeta, ki ima čredo kaj so vse sposobne živali storiti: požrešnost, borba za oblast, nasilje in mobing do šibkejših članov črede,... Čisto vse kot človek. Meni je to naš lokalni kozjerejec vse lepo povedal.

Razlika je samo v tem da žival nima razuma in ni sposobna takih res pretkanih hudobij, ki jih je sposoben samo nekdo z inteligenco.

Mi živali ocenjujemo po tem kako se do nas vedejo. One nas spoštuejo kot višja bitja oz. se nas bojijo zato so do nas prijazne.
Tako kot smo v službi prijazni do šefov med sabo pa tekmujemo.

Drugače je pa v naravi neprestani boj za obstanek z najbolj krutimi in umazanimi sredstvi.

Mimogrede, čeprav ni to nič slabega, tudi homoseksualnost je prisotna pri skoraj vseh živalskih vrstah, čeprav je znanost pod vplivom konzervativnega lobija (puritanska amerika) še do nedavnega trdila obratno od tega kar je vedel pravzaprav vsak kmet, ki je imel vsaj par glav živine.


@mukica: "vsi , ki imajo radi živali so dobri ljudje"

Oh ja, veliko diktatorjev od Hitlerja pa do Putina se je ponašalo s kakim psom ali kako drugo žvaljo oz. ljubeznijo do njih...

Sam imam tudi rad živali, ljudje pa no ja,... ne bi o tem...

@potka: "Vse to se dotika tistega dela lastnikov psov, ki se tako obnašajo, ne razumejo ali pa nočejo razumeti...in nikakor ne tistih, ki s svojimi štirinožci uživajo in odgovorno pustijo uživati tudi drugim..."

To jaz že vseskozi trdim, da so odgovorni in neodgovrni lastniki. In da ravno slednji dajejo slabo ime vsem pasjim lastnikom. Pa eni kot da nočejo razumeti. Verjetno ravno neodgovorni, ki imajo zaradi tega slabo vest...
robi2107     
18.1.2017
No ja, ne bi vsevprek postrelil vseh psov, ki se klatijo naokoli. Velika večina teh je verjetno čisto v redu psov, ki so jih zavrgli brezvestni lastniki. Takšna žival po mojem ni za odstrel, temveč sodi v zavetišče, kjer se ji poišče novega lastnika, ki bo zanjo ustrezno skrbel. Kolikor vem, so vsi tisti psi, s katerimi sem imel svoje borbe, imeli lastnike. Največkrat je šlo za psa, ki je spuščen letal okoli domače hiše, ko sem pripeljal mimo pa se mu je zazdelo, da sem jaz ravno pravšnji, da mu popestrim siceršnji vaški dolgcajt. Seveda se njegovemu lastniku ne zdi vredno, da bi okoli hiše postavil ograjo, s čimer bi svojemu cucku preprečil, da buzerira mimoidoče oz. mimovozeče. Če že, bo to naredil tako, da bo psa privezal na štrik, kjer bo potem zdolgočaseno ždel do nezavesti. Tudi to ni nobena rešitev, temveč navadno matranje živali. Vem iz izkušnje, da je tak razplet povsem možen, celo zelo verjeten. Pogosto, skoraj dnevno, sem namreč vozil mimo ene take hiše, pa je pes ene parkrat skočil za mano. Ko sem imel tega dovolj, sem vse skupaj prijavil policajem, ti so dotičnemu lastniku zacolali lepo kazen, lastnik pa je potem stvar rešil tako, da je psa dal na štrik. Ograje pa se mu ni zdelo vredno postaviti. Pa jo je tisti pes še dobro odnesel. Je imel vsaj dovolj dolg štrik, da je lahko malo migal.
Stran: 1 2 3 ... 33 34 35       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2017 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki