Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Hranjenje ptic
heinz     
28.7.2017
Ornitolog, ali lahko potrdiš da gre na gornjih fotkah za rjavoglavega srakoperja, hvala! Lep dan želim vsem!
ločanka     
28.7.2017
Jaz ti potrdimnasmeh
Ron     
28.7.2017
heinz, na prvi fotki je samica rjavega srakoperja na drugi pa njen mladič. Rjavoglavega boš pri nas težko videl, mogoče v Slovenski Istri.
heinz     
28.7.2017
Ron, se mi je zdelo da gre za rjavega srakoperja, ker sem tudi sam prebral, da v Sloveniji lahko nanj naletimo le na jugu, v priobalni regiji, kot praviš. Nekaj slik samice, ki sem jih zasledil je bilo sicer zelo podobnih tej, a kaže da ostaja zgolj pri tem. To mi je naposled potrdilo tudi današnje srečanje samčka, oz obeh v paru, ko sta ravno preganjala podlasico.
Hranjenje ptic1 Hranjenje ptic2 Hranjenje ptic3 Hranjenje ptic samica4 Hranjenje ptic parček5 Hranjenje ptic6 Hranjenje ptic podlasica7
lubadar     
29.7.2017
včeraj mi je delal družbo na višini 2000 m v Karavankah, poznavalci ptic boste sigurno vedeli kateri ptiček je tonasmeh
Hranjenje ptic1
Ornitolog     
30.7.2017
Šmarnica. Prvotni habitat te vrste so gorska skalnata pobočja. Se je pa vrsta zelo uspešno prilagodila na prisotnost človeka, saj je sedaj prav tako zelo pogosta v naseljih (namesto v skalah gnezdi na hišah-tramovi, špranje...)
lp
Daaam     
16.8.2017
Včeraj sva bila priči zanimivemu dogodku. 5 orlov (planinskih?-ornitolog bo zihr vedelzadrega) je sistematično prečesavalo vršnja pobočja Rombona. Verjetno so večerjo iskal velik nasmeh . Še nisem nikoli videl česa podobnega, tako da sva se za nekaj časa kar ustavila in jih opazovala. Fotke niso najboljše, ker je zoom na telefonu bolj švoh...

Hranjenje ptic1 Hranjenje ptic2 Hranjenje ptic3 Hranjenje ptic4
ločanka     
16.8.2017
Mislim, da je to beloglavi jastreb, bo pa odločil Ornitolognasmeh
A-Zaslap     
16.8.2017
Beloglavi jastreb. Na prvi in zadnji sliki je lepo vidna značilna bela lisa, ki je pri orlih ni (mladi orli sicer imajo bel vzorec, a precej drugačen). Poleg tega je tudi težko videti več kot 2 ali 3 orle skupaj, medtem ko so jastrebi pogosto v večjih skupinah - v nedeljo sem jih nad južnim pobočjem Krna naštel nad 30, ko so našli poginulo ovco.
Daaam     
16.8.2017
Obema hvala za odgovor. Priznam da nisem ravno poznavalec na področju ptičev, tako da vama kr verjamem mežikanje še enkrat, bil je res zanimiv prizor, ki ga nisem vajen. Ocitno bom še večkrat moral na primorsko stran alp zavit velik nasmeh (z veseljem)
Stran: 1 2 3 ... 9 10 11       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2017 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki