Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Vreme
vreme / napoved za Slovenijo
  

Vremenska napoved za Slovenijo

Napoved za Slovenijo - Torek, 27.6.2017 ob 6h (ARSO)
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Nastajale bodo krajevne padavine, deloma kot plohe ali nevihte, ki jih bo več na zahodu. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo 26 do 30, na vzhodu do 32 stopinj C.
Jutri bo na vzhodu sprva precej jasno, drugod bo že spremenljivo oblačno. Čez dan se bodo na zahodu pričele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo krepile in postopno širile proti vzhodu. Pihal bo južni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, najvišje dnevne od 26 do 31, na vzhodu do okoli 33 stopinj C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Napoved za sosednje pokrajine (ARSO)
Danes bo povečini delno jasno, z nekaj zmerne oblačnosti. Predvsem v krajih zahodno in severno od nas bodo možne posamezne nevihte. Zapihal bo jugozahodni veter.
Jutri bo v krajih vzhodno od nas delno jasno, z nekaj zmerne oblačnosti. Predvsem v krajih zahodno od nas se bodo pojavljale padavine, deloma nevihte. Pihal bo jugozahodni veter.
Vremenska slika (ARSO)
Nad vzhodno Evropo vztraja šibko območje enakomernega zračnega tlaka. Nad zahodno in delom srednje Evrope se poglablja novo ciklonsko območje z vremensko fronto, ki jo spremlja nestanovitno vreme z nevihtami. Z jugozahodnimi vetrovi nad naše kraje priteka topel in bolj vlažen zrak.
Obeti (ARSO)
V četrtek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Več sonca bo na vzhodu. Nekoliko hladneje bo. Jugozahodni veter se bo še okrepil. V petek bodo predvsem na zahodu še občasno padavine, drugod pa bo še precej sončno. Jugozahodnik bo nekoliko oslabel.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. junija do 5. julija 2017

Od petka do nedelje bodo naši kraji pod vplivom višinskega jedra hladnega zraka, ki ga bo pri tleh spremljalo ciklonsko območje. To se bo postopoma iznad srednje Evrope umaknilo naprej proti Rusiji in nad večjim delom Evrope se bo v začetku prihodnjega tedna pričelo krepiti območje visokega zračnega tlaka. Blizu nas bodo še vztrajale višinske motnje, ki bodo lahko vplivale na razvoj popoldanskih krajevnih padavin.

Od petka do nedelje bo vreme nestanovitno, predvsem popoldne bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Večja verjetnost za nekaj več dežja je spet v soboto, veter pa bo postopno oslabel. Hladneje bo. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 stopinj C. Za začetek novega tedna kaže na povečini suho vreme, vročine ne bo.
Biovremenska napoved (ARSO)
Torek, 27.6.2017 ob 6h

V torek se bodo pri vremensko občutljivih ljudeh začele pojavljati vremensko pogojene težave, tudi glavoboli bodo pogostejši. Po nekaterih nižinah bo sredi dneva in zgodaj popoldne velika toplotna obremenitev, takrat se izogibajte večjim naporom na prostem, pijte dovolj tekočine in uživajte lahko hrano.

NAPOVED UV INDEKSA

UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 9,5 in v gorah 11. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

NAPOVED CVETNEGA PRAHU V ZRAKU

Obremenitev s cvetnim prahom trav bo srednje visoka, lokalno visoka. Obremenitev bodo zniževale vročinske nevihte in košnja trave. Višje v hribih je obremenitev lahko visoka. V zraku bo visoka obremenitev s cvetnim prahom pravega kostanja in kopriv, ki le redko povzroča težave z zdravjem. Pojavljal se bo še cvetni prah trpotca in lipe. V Primorju je obremenitev zraka nižja kot na celini. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo nizka do srednje visoka, s koprivovkami (krišina in kopriva) srednje visoka. Prisoten bo še cvetni prah trpotca. Sezona pojavljanja cvetnega prahu oljke je zaključena. Obremenitev s sporami plesni bo visoka, prevladuje Cladosporium. Velik vpliv na povišanje obremenitve imajo intenzivna dela na njivah in travnikih.


Copyright © 2006-2017 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki