Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Vreme
vreme / napoved za Slovenijo
  

Vremenska napoved za Slovenijo

Napoved za Slovenijo - Ponedeljek, 10.12.2018 ob 13h (ARSO)
Popoldne bo na vzhodu zmerno, drugod pa pretežno oblačno. V notranjosti lahko nastane kakšna ploha. V Prekmurju in ponekod na Štajerskem bo pihal severozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na Goriškem in ob morju do 12 °C.
Jutri bo po precej jasnem jutru spremenljivo oblačno, predvsem v Prekmurju bo še pihal severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem do okoli 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Napoved za sosednje pokrajine (ARSO)
Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v krajih severno in vzhodno od nas bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe.
Jutri bo sprva precej jasno, le v krajih vzhodno od nas zmerno oblačno. čez dan bo spremenljivo oblačno.
Vremenska slika (ARSO)
Nad Skandinavijo in delom vzhodne Evrope je območje nizkega zračnega tlaka, ki sega proti jugu do Grčije in Turčije. Nad Biskajskim zalivom je anticiklon, naši kraji pa so na njegovem vzhodnem robu. K nam od severozahoda doteka hladnejši in občasno bolj vlažen zrak.
Obeti (ARSO)
V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji. V četrtek bo oblačno, ponekod v notranjosti bo naletaval sneg.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. decembra 2018

V petek bo čez osrednji in južni del Sredozemlja proti vzhodu potoval ciklon. Njegove točne lege in poti se še ne da napovedati. Od tega bo potem odvisen tudi nadaljnji razvoj vremenske situacije nad srednjo Evropo in Sredozemljem. V višinah bo k nam pritekal razmeroma hladen zrak, od nedelje dalje pa se bo v višinah počasi spet nekoliko otoplilo.

V petek bo v notranjosti Slovenije snežilo, količina padavin je še nezanesljiva. V soboto je verjetnost za padavine manjša. O nedelje dalje do srede bo spet najverjetneje suho. Temperature bodo ob jutrih večinoma pod ničlo, ob popoldnevih pa sprva malo nad 0, od nedelje dalje od 0 do 5 ° C.

Biovremenska napoved (ARSO)
Ponedeljek, 10.12.2018 ob 13h

Občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave. Spanje občutljivih ljudi v noči na torek bo moteno.

NAPOVED UV INDEKSA

UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 1. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

NAPOVED CVETNEGA PRAHU V ZRAKU

Z aktualnimi napovedmi obremenjenosti zraka s cvetnim prahom bomo nadaljevali predvidoma januarja ali februarja 2019. Začetek sezone bo odvisen od temperatur zraka. Cvetni prah se sprošča, ko najvišja dnevna temperatura doseže 5C. Prve zacvetijo leske, jelše in cipresovke.


Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki