Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Vreme
vreme / napoved za Slovenijo
  

Vremenska napoved za Slovenijo

Napoved za Slovenijo - Torek, 24.4.2018 ob 16h (ARSO)
Ponoči se bo razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12°C.
Jutri bo povečini sončno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije se bo čez dan zmerno pooblačilo. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Napoved za sosednje pokrajine (ARSO)
Ponoči se bo razjasnilo.
Jutri bo večinoma sončno, v krajih zahodno od nas se bo čez dan zmerno pooblačilo. Zapihal bo jugozahodni veter.
Vremenska slika (ARSO)
V osrednjem Sredozemlju še vztraja območje visokega zračnega tlaka. Vremenska motnja se pomika proti osrednjemu Balkanu. Z vetrom zahodnih smeri bo nad naše kraje dotekal v višinah nekoliko bolj suh zrak.
Obeti (ARSO)
V četrtek bo oblačnost naraščala, še bo pihal jugozahodni veter. Sredi dneva in popoldne se bodo od severa pričele pojavljati krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Padavine bodo v noči na petek ponehale. V petek čez dan se bo delno zjasnilo. Nekoliko hladneje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. aprila do 2. maja 2018
Od sobote do srede bo nad Alpami šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo ob jugozahodnem vetru dotekal k nam razmeroma hladen zrak.

Od sobote do srede bo povečini sončno, predvsem popoldne pa bodo možne krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma nad 20 °C.
Biovremenska napoved (ARSO)
Torek, 24.4.2018 ob 16h

Vremenska obremenitev se bo popoldne krepila, pri občutljivih ljudeh se bodo pojavljale z vremenom povezane težave, krepili se bodo nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.

NAPOVED UV INDEKSA

UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah 7 in v gorah 8. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

NAPOVED CVETNEGA PRAHU V ZRAKU

Smo v zadnji tretjini sezone pojavljanja cvetnega prahu breze, obremenitev zraka se znižuje, vendar bodo lahko vrednosti še vedno srednje visoke do visoke. Gaber, hrast in bukev obremenjujejo zrak z alergeni sorodnimi brezi. Cvetenje velikega jesena se zaključuje, pričakujemo pa začetek sezone malega jesena. Cveti platana, v bližini dreves je lahko obremenitev visoka, z oddaljenostjo od vira pa obremenitev hitro pada. V zraku je cvetni prah različnih vrst vrb, obremenitve bodo lahko lokalno visoke. Pojavljajo se že prva zrna trav. Cvetni prah sprošča lisičji rep, v zraku so posamezna zrna le občasno. Začetek glavne sezone pričakujemo v prvih dneh maja.V Primorju bo v zraku mešanica hrasta, gabra in cipresovk, veter s celine bo lahko prinesel nekaj zrn cvetnega prahu breze. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo nizka. V zraku bo prisoten še cvetni prah platane in v manjših količinah krišine. Sezono cvetnega prahu velikega jesena bo nadaljeval mali jesen, ki začenja cveteti. Cveti bor, ki le redko povzroča alergije, lahko pa povzroči občutek tujka v očesu.


Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki