Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Dovški Babi (1891 m)?
Glasuj

Covid-19, Ukrajina

Natisni
ppegan18. 12. 2020 09:13:03
Mcgiver, hvala za podporo nasmeh Mislim, da ima vsak pravico do svojega mnenja, saj naj bi bili še vedno v svobodni državi. Nikogar nisem hujskala ali prepričeval v svoj prav, saj sem mnenja, da si lahko vsak ustvari mnenje o trenutni situaciji. Kakšnega, je pa stvar posameznika. Res pa je, da včasih težko razumem, kako so ljudje naivni in zaslepljeni. V vsaki politični ureditvi so zagovorniki in nasprotniki te ureditve. Jaz sem trenutno nasprotnik, se pa že veselim Erjavca, saj slabši kot JJ ne more bit oz. bo mogoče glede na stranko, katere predsednik spet je, res kaj naredil za zaščito starejših.

Primož, tebi sem napisala, kar sem mislila. Ker sem pametnejša, bom odnehala. Me pa veseli, da mi daješ tolikšno vrednost, da misliš, da lahko s svojimi komentarji vplivam na kogarkoli tu gor. Mislim, da je vsak sam dovolj pameten, da vidi, kam v tej korona situaciji pes taco moli.
Mogoče samo še to, trenutnega sproščanja ukrepov pa nisi nič komentiral. Cerkve ja, šola ne, za božič in novo leto ukinitev prepovedi prehodov občin in policijske ure. Večina držav se zapira in zaostruje ukrepe, mi pa jih sproščamo. Kaj meniš o tem?

Glede cepljenja sem pa tudi napisala, da nimam nič proti, če se bo kdo cepil. Zakaj pa ne, če se želi nekdo na ta način zaščitit. Tudi to je osebna odločitev posameznika. Jaz se ne bom, ker se še za nobeno stvar nisem, pa sem čisto OK, zdrava ko dren nasmeh

Drago, v moji okolici, pa tudi po šolah, tako je, kar se mladine tiče, še posebej najstniki so postali objestni. V mojih časih učiteljem nismo grozili z odvetniki, ampak smo se jih bali in spoštovali. Mogoče nimaš tolikšnega vpogleda v to. So seveda izjeme, nisem rekla, da so vsi taki. Če ti živiš nekje, kjer ni tako, hvalabogu mežikanje
Pa tudi glede zdravstva je imel Matej prav. Ja, seveda opravljajo neinvazivne preglede kot so ultrazvoki in podobno, ne pa tudi posegov in operacij. Moj oče zaradi išiasa komaj hodi, pa mu ne morejo dat niti blokade, ker trenutno tega ne izvajajo, o operaciji pa lahko sanja, vsaj do nadaljnjega. Kako bo do takrat hodil, pa nikogar ne briga. Sedaj bo šel samoplačniško na pregled, pa upam, da mu bodo lahko vsaj tam kaj pomagali. Ne vem pa, zakaj potem vsa ta leta plačuje ZZ, če mora v taki situaciji vse plačat sam. Seveda te ne gane, če nimaš kakšne operacije ali posega. Verjemi, da si ne želiš bit v situaciji, v kakršni je trenutno moj oče.
(+6)všeč
Majdag18. 12. 2020 09:27:29

Vsak nasmeh šteje..nasmeh
- Rizične skupine imajo prednost - vsak nasmeh šteje1
(+6)všeč
felix18. 12. 2020 09:28:42
Vesel sem, da nekatere tako skrbijo dedki in babice. Sam sem dedek krepko prek 60, imam dva vnuka prvošolčka in mi je kar težko gledati, kako pogrešata šolo in družbo. Že dva meseca sta doma in pri učenju jima pomagata dedek in babica. Se vam to zdi normalno? Pred dnevi sem bil v Avstriji (šel sem na bencinsko črpalko, ki mi je bližja kot v naši občini - da ne bi kateri rekel da sem kršil odlok). Peljal sem mimo šole, kjer je bila razposajena množica otrok - otroci so bili v šoli. Kaj pa naši. In če potem nekateri od nas kritizira naše ukrepe, nas imate za bučkote. Primož, predlagam, da ustanoviš stranko z imenom Bučkoti, na tem forumu imaš nekaj somišljenikov - tovariš Twito Janoš Jansza vas bo vesel. Polona in ostali somišjleniki, vam pa predlagam, kot je že Dejan napisal, da se od tu umaknete - pametnejši popušča.
(+9)všeč
ppegan18. 12. 2020 09:32:40
Felix, skrbimo za večerno zabavo, kot je nekdo napisal mežikanje Se pa strinjam z vsem, kar si napisal, to je to.
(+7)všeč
dprapr18. 12. 2020 09:42:02
Ppegan, torej govoriš na pamet, na osnovi opažanj v svojem okolju, ki morda izstopa iz slovenskega povprečja. Sem pričakoval, da boš predstavila kakšno raziskavo.
Glede izjem, seveda so, ampak v negativnem smislu. Večina mladih je čisto OK, nič kaj manj prijaznih od nas v teh letih, nekateri še bolj delovni, z več spoštovanja do starejših. Je pa res, da manj delajo fizično, ker ni potrebe, več sedijo za računalnikom,... Ampak, bi mi počeli kaj drugače v tem času, če bi bili še enkrat mladi?
" Mogoče nimaš tolikšnega vpogleda v to."
Bo 38 let vpogleda v to po tvojih kriterijih dovolj?nasmeh

Glede zdravstvenih storitev pa sklepaš na osnovi enega primera. Vem, da je težko, če ne prideš takoj do zdravstvene pomoči. Ampak, za to ni kriva sedanja situacija, ampak vse kaj drugega v zdravstvu.

(+8)všeč
ppegan18. 12. 2020 10:02:34
Drago, res se ne mislim še s tabo zapletat v besedne boje, saj te spoštujem kot starejšega, bolj izkušenega, pa tudi tvoje objave rada prebiram. A Onaplus je dovolj merodajna revija? Ko smo mi hodili v OŠ in tudi SŠ se to ni dogajalo.
https://onaplus.delo.si/ali-se-v-solah-sploh-zavedajo-nasilja

Res je, da je bilo zdravstvo že prej na robu zmogljivosti, se strinjam, ampak dejstvo je, da so v tem času odkrili precej manj raka, pa tudi veliko manj posegov in operacij se izvede, kar pa je dokazano. In ne ne sklepam po enem primeru, malo si preberi komentarje pod kakim člankom na to temo, pa boš videl, koliko ljudi čaka na operacijo oz. kolikim so operacijo zaradi epidemije prestavili. Res je, da se podatki nanašajo na 1. val, ampak saj v 2. ni nič drugače.
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/zaradi-epidemije-v-ukc-ju-ljubljana-v-4-mesecih-priblizno-5000-operacij-manj/524419
(+5)všeč
dprapr18. 12. 2020 10:55:14
Zakaj besedni boj? Je samo odziv na tvoje komentarje. Razumeti moraš, da imamo ljudje različna mnenja. Vsaj dokler se ne predstavijo dokazi za drugačne rešitve. Ampak tega tu ni, je samo nakladanje, ker ne moremo v gore ali v službo. nasmeh
(+7)všeč
ppegan18. 12. 2020 11:07:18
Razumem, da imamo različna mnenja, še dobro, da je tako. Mislim, da zgornja statistika iz UKC-ja ni nakladanje, kajne? Je blo nekaj podobnega narejeno tudi za drugi val, sem gledala na poročilih, sam številk si pa nisem zapomnila, priznam.
Drago, vi ste še kar v občine zaprti? Sočustvujem z vami, res. Vem, kako se počutite. Mi sedaj mamo nekaj več svobode, pa čeprav samo navidezne mežikanje
(+3)všeč
redbull18. 12. 2020 12:44:35
Primož si spet kaj čudnega jedel. Jaz ne bi številke preveč resno jemal, napišejo, prikažejo kar se jim zahoče. Če se izboljšuje pa hvalabogu, v vsakem primeru smo pečeni do marca. Ni mi potrebno imeti veliko v glavi pa vem, da bo tako.
(+6)všeč
djimuzl18. 12. 2020 12:56:43
Na "mokre dele Slovenije" se očitno dobro spozna - recimo opis izkušnje uriniranja proti vetru je predstavil zelo doživeto - kot, da bi govoril iz lastne izkušnje velik nasmeh
(+5)všeč
zokipoki18. 12. 2020 12:58:43
Hahaha here we go again velik nasmeh Dejan, pečeni smo za zmeraj, ne le do marca, pa ne pečeni, zažgani! velik nasmeh
(+2)všeč
VanSims18. 12. 2020 13:10:59
@dprapr: današanja mladina je predvsem razvajena in če mulo ne dobi takoj tistega kar hoče, je že takoj halo.

Prosim, danes je tako mnenje stroke! Starš, ki hoče svojega otroka vzgojiti drugače, z nekaj omejitvami, da se mu ne prinese vsega k riti, v sposobnega, odraslega človeka, ki ne bo tja do srednjih let potreboval mamice in očita, je slab starš! Otroka zanemarja!

Sem bral na netu izpoved mamice: na prvem roditeljskem jim je že učiteljica, tumbala v glavo, da naj skupaj z otroci delajo naloge, se učijo z njimi, preverjajo ali je vse dolžnosti naredil,... Te prosim! Kje je tu samostojnost, če ti starš celo šolo visi nad glavo in če to celo promovirajo učitelji in stroka.

Potem imajo za narediti npr. plakat. Večini seveda pomagajo (ali pa kar sami naredijo) starši in ti imajo super duper izdelke. Izdelovanje plakatov je naloga staršev? Ja in tisti, ki mu ne, potem avtomatično izpade slabši, čeprav je njegov izdelek veliko bolj vreden, če ga je naredil sam.

Da seveda ne govorimo o starših, ki vzgajajo super otroke, ki ne smejo nikoli doživeti poraza in se nikoli naučiti kaj iz izkušenj. Pol se pa čudimo koliko je med mladimi kriminala, droge, samomorov,...

Kar se tiče samega obnšanja: tudi jaz imam take in drugačne izkušnje. Ja, saj ne rečem otroci znajo biti mnogo bolj prijazni kot odrasli in redko kateri otrok je lahko tako osoren in nesramen kot zna biti marsikateri odrasel in če je, vidi seveda svetel zgled v družini.

Po drugi strani pa recimo, kam je šla čisto osnovna olika? Med tem ko se z odraslimi, recimo v našem bloku, več ali manj pozdravljamo pa čeprav z nekaterimi ne - kateri pač sami vedo zakaj - zelo zelo redko pozdravi kak otrok. Mi ko smo bili majhni smo vedno pozdravljali. Tudi ko smo bili še v LJ, predno smo se preselili na vas (kjer so se, vsaj takrat, itak vsi pozdravljali). Tako so nam vedno govorili tako v šoli kot doma, da je treba pozdravljati.

Kaj pa danes? Praktično noben otrok te na stopnicah ali pred blokom ne pozdravi. Redke so izjeme.

Slišal sem od kolega, da je njegova hčerka bila nekje na hrvaškem v šoli v naravi, skupaj še z neko skupino hrvaških otrok. Hrvaški otroci so svoje učitelje pozdravljali, ko so jih srečali, slovenski pa ne!

(+8)všeč
mirank18. 12. 2020 18:53:07
Pozdravljanje je zanimiva tema; višje se praktično vsi pozdravljamo, nižje (predvsem pa letoszavijanje z očmi) je tega vedno manj, tam so tudi že turisti vmes.
Živim malo bolj odmakjen od cest, pri meni se asfalt konča. Pred tednom pride po cesti model skoraj 4 desetletja mlajši s punčko kakih 5let. Obrneta kakih 15m od mene, kužija že še pogledata in brez pozdrava gresta. Kaj lahko pričakuješ od takega otroka; pozdrava zagotovo ne, pa ni otrok kriv.Tega so nas učili starši in v šoli-tam si moral pozdravit "zdravo".
(+7)všeč
dprapr18. 12. 2020 19:07:21
Mirank, takšne jaz zelo prijazno pozdravim. Pomaga. Preverjeno. Otroci se morajo nekje srečati s prijaznim pozdravom, če že tega ne vidijo pri svojih starših. Drugače pa, ne vem, zakaj ste tako prizadeti, če vas nekdo ne pozdravi. Meni to zagotovo ne pokvari dneva. Morda pa je imel dotični slab dan in zato ni pozdravil. Ali se je zamislil. Razlogov je lahko več, ne samo slaba vzgoja.
(+9)všeč
zokipoki18. 12. 2020 19:17:44
ostani zdrav
hitri testi
množično testiranje

Opažam, da gre pri teh treh zadevah za popolno zgrešeno investicijo in pristop. Vsi vemo, da je aplikacija propadel projekt, rezultati to kažejo. Nabava hitrih testov je stran vržen denar, saj so nezanesljivi. Množično testiranje je pa tudi popoln nesmisel, saj si lahko ta trenutek negativen, naslednji pa že pozitiven in kužen.

Skratka menim, da so te tri metode zaradi svoje neučinkovitosti neprimerne za nadzor epidemije ali podobne situacije.

Za dobro vseh gre
(+3)všeč
zokipoki18. 12. 2020 19:38:11
Težko verjamem. Mislim, da je še vedno preveč spremenljivk in različnih dejavnikov, ki vplivajo na zadostno natančnost testa. Premalo se ve.
(+3)všeč
mirank18. 12. 2020 19:46:29
POzdravit nekoga je olika, odzdravit pa je dolžnost, tako so me učili. Olike učit nekoga mislim da ni moje poslanstvo, pa tudi dan mi tako srečanje ne pokvari.
Se strinjam z Van Simsovimi ugotovitvami, da šolstvo premalo naredi na vzpodbujanju samostojnosti in vzgoji otrok.
(+5)všeč
zokipoki18. 12. 2020 21:43:48
Mogoče, pustimo času čas. 99% še ni sto in 1% je lahko velik dejavnik, ki vpliva na razvoj dogodkov.
Natančen rezultat testa (100%) je samo polovica uspešnosti ukrepa, ostalo je genetika in način življenja. Če pogledam globalno, lahko rečem, da nam je pri vsem "znanju", ki ga človek premore, spodletelo.
(+2)všeč
VanSims18. 12. 2020 22:46:54
Ja, saj nepozdravljanje tudi mene ne moti. Če mi kdo od odraslih ne odzdravi, si pač mislim svoje.

Kar se tiče otrok tudi načeloma ne bi imel problema prvi pozdraviti ampak potem bi se morali vsi v enem okolju (recimo naš blok) zmeniti, da bomo mi začei otroke pozdravljati. To bi potem imelo haska, da bi tudi otroci začeli, če bi nas pa to delalo samo nekaj pa ne.

In seveda tudi mene veiko bolj skrbi splošna vzgoja. Najbolj mi je bad to, da se postrani gleda tiste starše, ki bi radi iz svojih otrok nekaj naredili. Ampak ne, otrok ne sme pasti in se kaj naučiti. Tekmovanje, kdo bo imel boljše ocene. Otrok mora biti enkraten poseben in super! Tudi z izdatnim naporom staršev. In odvetniškega tima! Projekt mora uspeti! Boljši mora biti od drugih

Bog ne daj, da bi se otroka prepustilo izkušnjam. Ne bi sicer imel tako dobrih ocen, ki tako ali tako malo ali skoraj nič ne povejo o otrokovih sposobnostih. Bi pa bile tiste bolj vredne, otrok pa bi se že zgodaj naučil živeti z uspehi in padci. Kaj si mislijo drugi o njem pa bi mu moralo biti vseeno. Taka bi morala biti vzgoja. Ja, kaj hujšega! potem bi imeli samostojne ljudi, ki bi znali misliti. Kam pa pridemo!
(+3)všeč
VanSims18. 12. 2020 22:59:33
Kar se tiče testov:

Množično testiranje kar tako, je brez veze. Me prav zanima kdo bo zaslužil s temi hitrimi testi. Čez en teden itak vse skupaj ne velja več.

Smisel teh hitrih testov vidim v tem, da se uporabljajo v vsakdanjem življenju. Recimo za vstop v javni prostor oz. področje kjer je veliko ljudi (ko bodo ukrepi sproščeni): restavracije, kinodvorane,... ko bodo spet koncerti in nočni klubi tudi to, za obisk v bolnišnicah, za prehod meje brez karantene (btw. avstrijci v ta namen že priznavajo tudi hitre teste),...

Testiranje kar v tri dni, je pa seveda bedarija.
(+1)všeč
Stran:123...4041424344...375376377
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki