Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste v hribih že kdaj kaj izgubili?
Glasuj

Oskrbniki koč

Natisni
merkur28. 09. 2012 11:08:08
Glede novice o nadelavi poti čez Dimike in Luknjo peč se lahko samo pridružim upanju, da je iz trte zvita. Je pa vendarle čudno, ker (zaenkrat še) ni bilo zaslediti demantija Skalašev. Bo le treba pred zimo oditi na lice mesta pogledat kaj naj bi v praksi pomenila v članku omenjena akcija čiščenja?! Čeprav "nucalo" verjetno ne bo nič, kot ni koristilo glasno nasprotovanje samovoljnemu postavljanju "Aljažkov" ali kakšnih drugih "znamenj" ... Morda je pa zmotno mišljenje, da se beseda skala vedno rima z besedo morala. zavijanje z očmi
(+1)všeč
Bobaje28. 09. 2012 14:53:23
Pejte enkrat na kakšno odpravo u Ande al pa Himalajo, pa pol pametujte o luksuzu, higjeni, hrani...
(+7)všeč
VanSims28. 09. 2012 17:39:03
@facko: tista grenka tekočina s peno bi za marsikoga že bila lahko konfort! mežikanje

Se pa strinjam s tem kar je napisal @IgorZlodej v očitno zbrisanem sporočilu, da nočni mir pa vse odtehta. Če bi bil v drugi hiši kraval bi se rade volje pridružil onim v prvi.

Kar se tiče novih poti, je stvar ista: zakaj pa ne? Povsod v tujini jih odpirajo, nadelujejo, samo pri nas se je moralo pa vse ustaviti zaradi enega blesavega določila v pzs statutu. Mimogrede, kako so lahko tisti, ki so zgradili ferato na Gonžarco to določilo obšli?

všeč
lynx28. 09. 2012 18:01:46
Gonžarica ni v zavarovanem gorskem svetu, a le ugibam.

Čez Dimnike!? eek
všeč
dprapr28. 09. 2012 19:51:05
Nadelanih poti je v Sloveniji že več kot preveč! Pa kaj ni bilo sprejeto, da se novih poti ne odpira več?
Pogrešajo se verjetno ferate, ki pa jih je dovolj v dveh sosednjih državah. Zakaj bi uničevali še naš gorski svet, ki je znan ravno po tem, da ni tako turistično "obdelan"?
Tisti greben čez Dimnike in Luknjo peč je pa tako lep, da bi ga bilo res greh oskruniti!
všeč
facko28. 09. 2012 22:20:30
- @VanSims: grenka tekočina se dobi v vseh zavetiščih/kočah/domovih v SLO. Brez izjeme. Se razume - v pločevinkah. Na "senčni strani Alp" so šli že naprej in dobiš v kočah samo točeno ... pa naj bo to Sonnblick /3105m ali pa Adlersruhe /3454m nasmeh Na ta način se izognejo odložišču aluminija "pod prvo skalco" jezen CO2 kot potisni plin je pa itak natur zavijanje z očmi in to že pred 20imi leti zmeden
Kot je že @pikica1 omenila, dobrodošli v prvi koči - s tem da je po 10i uri zvečer mir (o tem je že bilo govora na tem portalu). Sem bil pa nekoč zraven na Korošici ko je bil ob 10ih zvečer v koči / na skupnih ležiščih mir / tišina. Ampak ... se je našel en starejši model in pričel zelo zelo potiho pripovedovati vice in šale - uri primerne. Seveda smo vsi naokoli zelo prisluhnili ... eek Težko je ob taki uri biti tiho in se obenem na ves glas smejati velik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh

- tuši? Se je pred leti oskrbnik na Kriških podih na ves glas hvalil (sem ga slišal) da ima najlepše WCje v TNP. Seveda se (je) lahko hvalil ko pa ima nad seboj v zg. Kriškem jezeru dovolj vode in pri koči na vodovodu pritisk več kot 10Atm. - dovolj za visokotlačni čistilec (Kärcher), torej ne potrebuje tušev ampak samo cev pod pritiskom in ustrezen nastavek eek. Če imajo vode dovolj naj naredijo kar hočejo ampak naj ne povišajo na račun tega svojih uslug ... Pač, imajo za razliko od Gomiščkovega zavetišča na Krnu vode v izobilju, tam pa je včasih nimajo niti za posodo pomiti jezen

- nova pot (čez Dimnike itd)? Nepotrebno. Mogoče se jim gre zaradi imena? Tisti ki pogrešajo ferate v SLO si jih pa lahko omislijo v vsakem opuščenem kamnolomu (pri LJ Podpeč, Preserje, Notranje Gorice pa še kje) in napeljejo jeklenico sem ter tja. V Avstriji so menda edino ferato, ki pripelje direktno na vrh potegnili na novo samo na Säuleck/3085, ta in vse ostalo pa so samo "adrenalinski parki" (naj mi gospod Keko & Co. ne zamerijo) pa naj bo to pri nas ali v soseščini. Hanza in Kopiščar, pa tudi Kugy se verjetno v grobu obračajo ob vseh teh novodobnih pogruntavščinah v stenah ( je menda Kugy imel pripombe že takrat ko so na Montaž nabili njemu v spomin železje v severni steni in po njem poimenovali ViaKugy)

Sem se razpisal kot že dolgo ne ... sem pri besedah in pisanju ponavadi bolj skromen ... danes pa ... obilna večerja ... jurčki nasmehnasmehnasmeh in zgoraj omenjena pijača jezikjezikjezik, potem pa naj bo to ... lahka večerja ...
(+9)všeč
Becar29. 09. 2012 18:49:13
No jaz bi bil pa potem edini v tisti VanSimsovi 2. virtualni koči. Pa še gužve očitno ne bi bilo velik nasmeh . Takoj podpišem mežikanje
(+2)všeč
jax29. 09. 2012 18:54:58
Da se še jaz vmešam v to "virtualno" debato. Kot prvo, mislim da je dilema precej nesmiselna, ker sta dve koči le izjemoma na isti lokaciji. In če nista, vzameš tisto, kjer ti bolj ustreza lokacija, ne pa da bi gledal jedilnik.
Če pa res sta na isti lokaciji (ja, v kakih Dolomitih so tudi taki primeri), potem bi pa jaz šel pač tja, kjer bi dobil plac. In če bi bil na obeh krajih plac, bi šel tja, kjer je ceneje. No, če bi bile pa še cene enake, pa, heck, valjda bi šel nekam, kjer mi za isti denar ponudijo več. Jaz res ne vem, zakaj bi se zaradi nekega moraliziranja moral odpovedat nečemu, kar mi je na voljo.
(+1)všeč
jprim29. 09. 2012 19:20:25
A se mi zdizmedenzmeden, ali je res, da ta debata postaja brez neke povezave, vse mi je že znano, kar boste povedali. Že slišano in prebrano, pred časom .... ali celo letinasmeh
Pa se bo zagotovo našla neka pametna glavca, ki bo rekla, ... pa kaj pa sploh potem bereš ...
Berem pač, ker sem pač radovedna gos.velik nasmeh
LP!nasmeh
(+1)všeč
Irina30. 09. 2012 01:20:17
Da izkoristim priliko, če se ne motim bo radovednica v kratkem srečala Abrahama ........ čestitke in še veliko lepih tur.
(+5)všeč
turbo30. 09. 2012 08:51:59
... ali pa Abraham njo mežikanje Če drži, se pridružujem čestitkam !
(+4)všeč
VanSims30. 09. 2012 22:37:49
No, bil na Dolgi njivi, ki je bila omenjena par strani nazaj: vprašam za jedilnik, mi začne naštevati kaj imajo. zmeden Grem pogledati notri, tudi nobenega cenika ali česa takega. In, če res še ne dajejo računov potem...no se pa res lahko zgodi, da enemu računajo 14 EUR, drugemu pa za skoraj isto 7 EUR.

Če je vse to res je stvar morda res zrela za kako inšpekcijo.
všeč
jprim1. 10. 2012 08:23:34
Ja, primojdun, me je malo že strah se srečat s tem veličastnim gospodom.mežikanjemežikanje
Pa upam, da me bo še malo počakal.
Hvala!
všeč
jprim7. 01. 2013 12:38:20
Če me spomin ne vara, ... smo kaki 2 leti nazaj komentirali odnos osebja na Gospodični do planincev, nič kaj pozitivnega nisem slišala in takrat sem zapisala, da pa grem to Gospodično pogledat, no, seveda je bilo treba najprej na Trdinov vrh in do koče na Miklavžu, pa spet na Trdinov vrh in do Gospodične.
Res je odnos do planincev malo drugačen, kot pa do tistih, ki so stalni gostje, domačini ...
Usedeva za mizo, lepo pridno čakava ... nato moj vpraša, če strežejo pri mizah, ja - odgovor gospodiča, čez nekaj časa pride in lahko naročiva.
Mizo je kar pustil takšno kot je bila, polna krožnikov in kozarcev. Slučajno je šla mimo gospa, ki je to le opazila in pospravila mizo.
Naslednje: "Plačam, prosim!"
Mimo naju kar trikrat, nato sva se začela oblačit in se odpavila ter plačala za šankom, pa ni bilo takrat gneče.
Glede kakovosti hrane ne komentiram, pogledala sem jedilni list,bi znalo biti kar okusno,...
glede postrežbe pa sva odnesla bolj slabo mnenje.
LP!
(+5)všeč
VanSims4. 03. 2013 18:30:06
Še ena izkušnja, tokrat iz Koče v Kamniški Bistrici.

Sedem za mizo in malo pogledam menu. Med kake 30 jedmi nekaj izberem. "Jooj tega pa nimamo!" Potem izberem nekaj drugega. "Tega tudi nimamo! Veste imamo samo to pa to pa to", pokaže na tri, štiri jedi od vseh cca. 30-40. Pa dobro, zakaj potem tak obširen menu?

No od teh treh, štirih jedi izberem golaž. Prinese mi ga, zraven pa še kruh. Potem zahtevam račun. Prinese mi ga in - računa mi tudi kruh čeprav ga nisem naročil. "Čakajte, čakajte to ste mi dali zraven ne da bi naročil. Še vprašali niste. To je potem zastonj." "Ne pri nas pa ni tako!", odgovori. Rečem, da kruha ne bom plačal. "No prav ga bom pa jaz plačal!", odvrne. Ja, si kar mislim kako je on plačal. Storniral je pač v blagajni. En se mu pač ni pustil nategniti, naslednjih deset bo pa spet nasedlo. Pač vsakemu podtakne kruh pa prođe ako prođe.

Škoda, da se to dogaja v hribih(meni sicer ni problem reči ne), če se že to dogaja v vsakdanjem življenju. Tako kot zadnjič na Petrolu na Lomu: hočem kupiti burek in prodajalec reče, če bi zraven sirovega še jogurt. Rečem, da ne hvala. "Ampak vas pride jogurt ceneje! Je v akciji." Še enkrat se lepo zahvalim. Potem gledam kateri burek bi in na koncu se res odločim za sirovega. "A pol ne boste jogurta?" še enkrat že vidno nestrpen vpraša kot bi bilo to samo po sebi umevno, da vzamem še jogurt. Me je že imelo da bi rekel naj si ta jogurt nekam zatakne pa sem se ugriznil v jezik in samo odločno rekel "Ne".

Ampak treba je pač biti odločen in to ti mora priti v kri. Če bi onemu uspelo mi uturiti tisti jogurt bi mu bilo čisto vseeno da ga pač nisem potreboval in bi ga moral vreči stran(čeprav hrane ne mečem stran) ali pa komu šenkati – važno, da je on zaslužil. Kot da sem jaz zaradi njega tam in ne obratno.

Kmalu lahko pričakujemo, da nam bodo v kočah ob nakupih začeli ponujati v nakup še LOTO srečke. Ne se smejat, to so mi že dvakrat poskušali uturiti na Petrolu. mežikanje
všeč
viharnik4. 03. 2013 18:41:22
To je tako, če imajo ljudje pozornost samo na suhoparnih razumskih materialnih pridobitniških stvareh in nič na srčni, čustveni, osebnostni ravni, ki edina daje človeku zadovoljstvo in prinaša srečo.
V Petrol grem kupiti vinjeto pa me vmes zamoti ali rabim še strgalo, ki mi ga že kaže v roki.Odvrnil sem mu, da bom brez pomagala sam kos zadevi.Heh, z lahkoto sem staro nalepko vinjete odstranil le s strgalom za led.
(+4)všeč
majer1. 04. 2013 13:07:42
baje se išče nov oskrbnik Doma na Okrešlju ,skrajni čas!
všeč
pzlatar1. 04. 2013 19:50:15
Godinama dolazim s ekipom na Okrešelj,više puta na godinu.Najviše u zimskim mjesecima kada nema gužve i kad je atmosfera onako više obiteljska.Beli je legenda,šteta ako je odustao.Neznam razloge zasto više neće bit domar ali Okrešelj je jedini kutak koji je ostao onako prijateljski ne samo kao kod ostalih koča u Julijcima i drugdje gdje je samo biznis i interes.mrk pogled
Nadam se da će sa novim domarom ostat tako.
(+1)všeč
skalaš702. 04. 2013 14:58:14
Lepo si napisal " pzlatar ", ne pa vsakdanje blatenje...SLOVENSKIH OSKRBNIKOV...!
Hvala bogu, da so neke razlike med njimi, zdej se pa zamislite!!zmeden
Lep pozdrav in varen korak vsem!nasmeh
všeč
VanSims2. 04. 2013 19:43:58
Upam, da bo star oskrbnik vzel tisto malo tečno ščene, ki nadleguje goste, s sabo. Če bo tako se bom spet ustavil ko bom šel tam mimo.
všeč
Stran:123...1516171819...353637
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki