Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Dovški Babi (1891 m)?
Glasuj

Oskrbniki koč

Natisni
Holcar214. 05. 2013 20:28:39
omenil sem pač, ker je ta tema temu namenjena, in nisem pričakoval, v kako debato se bo ta stvar razvila.sicer pa čez ta dogodek ne moreš samo dati "pripombe", ker ni vsakdanji. in razprava o tej debilnosti bi se že lahko zaključila.

gostilna resda ni planinska koča, pa vendar stoji v hribih, če jo ureja PZS ali pa NZS.
všeč
wolphgang14. 05. 2013 20:39:50
(+1)všeč
Janezs14. 05. 2013 21:27:07
Še enkrat se bom oglasil, zaželeno ni nikjer imeti svoje pijače in hrane,da se razumemo v kočah ali lokalih, pa tudi, če vprašaš, takrat ti nekateri dovolijo, če bi jim videl v notranjost, bi pa verjetno vse pospravil in odšel.Popoldan, ko sem hodil okrog z Romano po hribu, se je Romana spomnila tri leta nazaj, ko sem na Partizanskem domu za liter Radenske plačal 13 evrov. 1 deciliter je bil toliko krat deset je 13 evrov. Romana pravi pusti, jaz pa sem mislil še primakniti, ena 2 evra, tako, da bi gospa ja imela poden pokrit. Sicer pa na kočah je vedno dovolj in dobro skuhane hrane, tako, da se splača vedno kaj pojest, cene pa so-------Kakor za koga. Lp.
všeč
CarpeDiem24714. 05. 2013 21:33:41
S tole prigodo z Limbarske gore, ste me prov ogreli in se grem v kratkem prepričat na lastne oči in ušesa kako tam stvari potekajo. velik nasmeh
(+1)všeč
VanSims14. 05. 2013 22:22:41
@Janezs: Ni važno kaj je zaželeno in kaj ni. Če je v kočah dovoljeno nima kaj za težiti ali dovoliti. Lahko pa računa 1 EUR. Aja, za cene se pa sicer prej vpraša oz. pozanima na ceniku, da ni presenečenj.

@Karahawk: Kar se tiče gostilne na Limbarski gori bi pač moral videti ali je koča ali ne. Ponavadi, če je v lasti PZS ima tisto rdečo tablo pri vhodu na kateri piše njeno ime. Potem bi lahko nemoteno to počel kar si, če bi ti kdo kaj grozil pa poklical policijo.

Recimo Dom na Gospodični, sicer v lasti PZS ima dejansko v upravljanju nek podjetnik, ki ima tudi v dolini par gostiln. Temu primerno je tudi vzdušje v tem domu, obnašanje osebja, prednost lokalcem pred naključnimi gosti, en natakar za 30 ljudi da se ja prišpara,... notranjost pa tudi niti malo ne spominja na planinski dom ampak res bolj na gostinski obrat.

Ampak! Ampak!!! Pravno-formalno pa je pod PZS. To pomeni, da lahko mirno notri prineseš polni nahrbtnik hrane jo razložiš po mizi in ješ. S sabo imej kopijo zgornjega linka, ki ga je prilepil Ruzowski in ga pomoli natakarju če bo težil. Morda lahko tudi takoj plačaš tisti euro pod pogojem da ti izda račun, da bo v tej težki finančni situaciji od tega imela še država kaj.

Iz zgornjega linka: "V ceno te storitve je vključena tudi uporaba jedilnega pribora, krožnika in skodelice"

A to pomeni, da če plačaš tisti EUR lahko zahtevaš da ti dajo v uporabo še njihov servis?
všeč
Holcar214. 05. 2013 22:42:10
a to pomeni da lahk svojo hrano prneseš oni ti pa milostno dajo v najem pribor?
sam mam vedno s sabo svoj zvesti nož, nimam ga samo za hrano, večinoma pa le. kar ne gre z nožem gre pa s prsti direkt u krofl.
da bi si mogu plehast pribor sposojat je pa že absurdeek
pa a je določeno da si moraš pribor v vsakem primeru sposodit, tut če maš svojga? to je nekakšno nasilje.
všeč
VanSims14. 05. 2013 22:50:26
Ne, ne tako... ampak če že moraš plačati tisti EUR, ki ti ga lahko čisto zakonito zaračuna in se nimaš kaj buniti, ali imaš potem pravico vsaj zahtevati beštek, taler in krigl v uporabo? To bi me zanimalo(oziroma bi moralo tebe).
všeč
Janezs15. 05. 2013 21:34:23


Bila sva z Romano na Limbarski gori 2007, saj sva tisto leto Hodila po E 6 Po Sloveniji. Edino kar se je nama čudnega zgodilo na tistem kraju je to, da je naenkrat bilo okrog naju pet psov in so naju spremljali nekaj časa.V tisti gostilni pa sva se najedla in napila in odšla v Moravče. Tudi na Gospodični sva prespala in so nama krepko čez ceno zaračunali nočnino. No če si zgoraj mislil na tujino si pa preberi, kje sem bil zunaj, pod naslovom romana,janez-- pa lp.
všeč
VanSims16. 05. 2013 09:05:22
@Karahawk: Kaj se sedaj razburjaš? Prav je da si načel to temo in zdaj vsaj veš pri čem si. Kje lahko to počneš in kje ne in da ti pač lahko zaračunajo tisti euro. Tisti EUR bi še jaz plačal, če bi že moral. Pa sem znan na tem portalu kot tisti, ki še za čaj zahteva predračun(kot se je nekdo izrazil velik nasmeh ).

Razen seveda če nisi eden od socialno ogroženih, ki jih je žal iz dneva v dan več in ki morajo gledati na vsak EUR.

Res je tudi da v tistem pravilniku piše 'koča' tako da ne vem ali velja tudi za domove. Tako si morda na Gospodični tega le ne bi mogel privoščiti. Samo potem tudi ne npr. v Aljaževem DOMU v vratih, Triglavskem DOMU na kredarici, DOMU Valentina Staniča,... Pač pa lahko npr. v KOČI na Doliču, KOČI na mangartskem sedlu,...

Če bi bil jaz oskrbnik koče bi v tem takoj zavohal dodatni denar. Vljudno bi pristopil k gostu in rekel, da je pač treba plačati to 'takso'. Lahko tudi potem ko poje. Bil bi tako fer da ne bi zaračunaval starejšim ljudem, ki morda težko sedijo zunaj na čem neravnem, razen seveda če bi bila koča visoko(vsaj kake 2-3 ur od najbližjega izhodišča), ker potem če je do tja prišel je še kar čil. mežikanje Pa seveda če bi bilo slabo vreme bi tudi dovolil jesti zastonj. Pa še kaka druga okoliščina... mežikanje
všeč
mandela16. 05. 2013 10:18:35
Če bi bil jaz oskrbnik koče bi pa z veseljem dovolil vsem da malicajo iz nahrbtnika...še na steno bi obesil tablo z napisom "dober tek" sej smo ljudje al kaj?

ps:koča sama po sebi je zgolj zatočišče PZS in nič drugega...dobiček oskrbnika pa je zgolj dobra volja planincev.
(+3)všeč
wolphgang16. 05. 2013 10:33:50
mandela: brez zamere, samo to bi naredil le, če bi bil že priskrbljen finančno in ne bi imel drugega veselja kot biti oskrbnik koče.
(+4)všeč
dprapr16. 05. 2013 10:51:55
Razumem, da kaj poješ ali popiješ iz nahrbtnika, če v koči prespiš. Če pa se tam samo ustaviš, pa si boš menda naročil vsaj pijačo.
A ni malo čudno, da prideš v kočo, se usedeš za mizo in ješ ter piješ iz svojega nahrbtnika!? Potem pa se čudiš, da te oskrbnik ne pusti pri miru. Sto ljudi, sto čudi!
Še najlepše pa je, če ni nobene koče nikjer in res uživaš brez nepotrebnih dodatkov.
(+7)všeč
TIC TEMNICA16. 05. 2013 11:55:21
Spoštovani, zlasti gospa, ki je bila oškodovana in deležna obnašanja, ki ga je opisala kot "nesramnost brez primere".

Oglašam se iz Turistično informacijskega centra Temnica, Občina Miren-Kostanjevica, saj nam je v interesu dober glas in promocija dobrega dela, zlasti z ljudmi.

Redno spremljamo zadovoljstvo strank tako z anketami kot na terenu oz. pri tistih, ki se oglasijo v našem info centru. Verjemite, da do zdaj nismo prejeli nobene pritožbe ali kritike na račun koče, o kateri teče beseda. Zato se tudi oglašam, saj me obnašanje skrbika, ki ga opisuje gopsa, zelo preseneča. Kakor koli prosimo, da sprejmete opravičilo v imenu naše organizacije, ki med drugim skrbi tudi za to, da spremlja vzdušje in počutje gostov, obiskovalcev itd. Vsakdo je dragocen in dobrodošel in si zasluži spoštljivega odnosa, seveda ga mora tudi sam izkazati. Oglašam se tudi za to, da zagotovim, da se bom s skrbnikom omenjene koče pogovorila in uredila zadevo, če se izkaže, da je tako, kot pravi gospa, tudi bilo, seveda. Pogovorila se bom zagotovo in vas o tem tudi obvestila na tem mestu.

Lep pozdrav,

Barbara Jejčič
TIC Temnica, Občina Miren-Kostanjevica

(+7)všeč
TIC TEMNICA16. 05. 2013 11:59:16
Sklicujem se na to objavo:


"16.4.2013 Lunca Še moja izkušnja... iz koče na Trstelju. Sem prišla do oskrbnika in hotela kupiti razglednico in spraševala za žig. In mi da razglednico, zaračuna evro in pol. In mu dam evro in pol ter čakam na račun. Oskrbnik me gleda in pove, da žig je pa zunaj. Ko rečem, da bi rada še račun, se obrne k blagajni, nekaj časa menca, nato pa se znova obrne k meni in mi pove, da mi za razglednico ne more dati računa, ker tega nima v blagajni, da mi lahko edino pijačo v vrednosti evra in pol zaračuna. Ko sem ga vprašala, kako lahko to potem sploh prodaja, mi je pa odgovoril, da če je nočem, jo lahko dam pa tudi nazaj, da jih je on ZASTONJ dobil v turističnem centru in da jih zato ne more imeti v blagajni! Pri vsem skupaj se ne gre za evro in pol, ampak za sam princip. Nesramnost brez primere. Razmišljala sem ali naj dogodek sploh objavim, ker se jih bo takoj našlo vsaj pet, kateri bodo sedaj udrihali po meni, da kompliciram, sem picajzlasta in ne vem kaj še vse, ampak pri vsem skupaj sem hotela samo to povedati, da ljudje, ki tako nategujejo pohodnike res niso za nikamor in da bo mogoče vsaj kdo v tej koči malo bolj previden..."


Lep pozdrav,

Barbara Jejčič
TIC Temnica, Občina Miren-Kostanjevica

(+3)všeč
Becar16. 05. 2013 14:04:24
Glede odprtosti koč sem se do zdaj preveč zanašal na pzs.si in Gaea+, kar pa me je že nekajkrat ˝nahecalo˝. Zato se po novem poslužujem klicev direktno v kočo do oskrbnikov. Bi pa ob tem zame novem načinu pridobivanja informacij povedal eno zanimivost, ki me sicer ne moti, mi je pa smešno nasmeh. Kamorkoli pokličem se očitno oskrbniki kar ustrašijo, ali nas prihaja cel avtobus in kaj bodo skuhali, kdaj pridemo itd velik nasmeh. Ko povem, da se oglasimo mogoče na kakšen čaj ali dva, pa so po glasu sodeč kar razočarani: ˝A samo čaj boste? mrk pogled˝ Danes me je pri tem kar malo smeh prijel. Ampak kaj hočeš, bolje poklicat, ker z zgoraj omenjenimi bazami podatkov je en velik križ.
(+2)všeč
Holcar216. 05. 2013 17:28:11
@dprapr, tudi jaz sem povedal, da hodim najraje na hribe brez kakršnekoli infrastrukture, izvzemši bivake.
@vansims, na srečo nisem socialno ogrožen, bom pa že povedal, da ne mečem dnarja kar tak brezveze skoz okno. spodobi se, ja, da kaj naročiš, jaz pač tega ne upoštevam in to se gre za samo mentaliteto glede katere med nami ni veliko skupnih točk.ne bom kupoval stvari ki jih imam s sabo v ruzaku. vi to delate, jaz pač ne.
všeč
miri16. 05. 2013 17:38:56
@TIC TEMNICA lepa gesta gospe Barbare,ki smo jo redko deležni.Le tako naprej.
Lep pozdravnasmeh
(+4)všeč
wolphgang16. 05. 2013 17:45:49
kako pojejo že Zmelkoow v komadu "Poredni gosti"?
...V gostilno vedno nosimo pijačo iz trgovine...
(+4)všeč
Becar16. 05. 2013 20:03:32
Dajte mi povedat, če kdo ve, ali ima Vojkova koča že nove oskrbnike, ker je bil ne tako dolgo nazaj razpis. In kako se kaj obnesejo.
(+1)všeč
Zebdi17. 05. 2013 07:53:41
Karahawk, pa kaj točno tebi ni jasno? Prideš v gostilno, začneš jesti svojo hrano in potem se pritožuješ nad osebjem? Normalno je, da lahko uživaš svojo hrano v postojankah PZS, NI pa normalno, da to počneš v zasebnih gostilnah. A misliš, da bi te lepo gledali, če bi to naredil kje v Portorožu ali pa Ljubljani? Daj še enkrat preberi zadnji wolphgangov prispevek...
(+11)všeč
Stran:123...2223242526...353637
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki