Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Dovški Babi (1891 m)?
Glasuj

Oskrbniki koč

Natisni
ljubitelj gora17. 05. 2013 12:33:16
Kadar grem v kočo si tudi naročim za jest ali za pit, kadar pa imam s seboj hrano/pijačo potem jo pojem/spijem nekje izven koče. Prej nazaj smo skupaj hodil v gore in tudi šli v kočo, ampak vedno nisem naročil so pa prijatelji naročil tud to nekaj šteje, drugače pa, če ne mislite kaj spit/naročt v koči potem ˝raje ne˝ hodte notri in ne vem zakaj bi hodil notri. Je prav lepo zunaj, med macesni, nekje na skalci/štoru pojest v miru, tako lepega, čudovitega, prekrasnega, kot sem videl/doživel ne bom nikoli pozabil. Vrjamem, da ste tudi ostali redni obiskovalci doživel/preživel veliko lepega in dobrega.
(+12)všeč
TIC TEMNICA18. 05. 2013 11:36:14
Spoštovani,

kot obljubljeno v zvezi z dogodkom, ki se je pripetil v Stjenkovi koči na Trstelju gospe, ki je prijavljena na tem forumu kot Lunca, sporočam naslednje:

govorila sem s skrbnikom, g. Boštjanom Božičem, ki je povedal, da je vse, kar je povedala gospa, res. Povedal je, da razglednice zdaj podarja. Gospe pa se skrbnik omenjene koče Boštjan Božič iskreno opravičuje za neljubi dogodek.


Lep pozdrav vsem.

Barbara Jejčič
TIC TEMNICA - Občina Miren-Kostanjevica
(+13)všeč
tinky18. 05. 2013 12:26:07
Danes na Kofcah 2x čokoladni štruklji , 2 x čaj , 12,60 eura brez računa, pa kaj ?
1
(+2)všeč
Lunca18. 05. 2013 12:48:57
TIC TEMNICA opravičilo sprejeto, če se takšni dogodki ne bodo ponavljali, smo vsi skupaj nekaj dosegli kajne. Konec koncev nas druži ljubezen do gora, vse ostalo bi tukaj moralo biti izvzeto. mežikanje
(+7)všeč
TIC TEMNICA18. 05. 2013 13:56:34
Spoštovani/a Primoza,

da ne bomo zašli v nepotrebne polemike: prosim, citirajte, kje pravim, da se mi zdijo cene hrane v koči normalne itd.

Sem se odzvala izključno na objavo ge. Lunce, ker zadeva kočo, ki se nahaja v naši občini!

S spoštovanjem.

Barbara Jejčič

TIC TEMNICA, Občina Miren-Kostanjevica
(+3)všeč
VanSims19. 05. 2013 08:42:42
Apropos Trstelj: meni se zdi nenavadno, da nekdo prizna krivdo v tej deželi. Ponavadi če se jaz kaj pritožim, mi odgovorijo da je oni rekel da to ni bilo res in to je to. zavijanje z očmi

@tinky: 6.30 za čaj in štruklje se mi ne zdi veliko, se pa vseeno jaz prej pozanimam, da ni presenečenj. Kar se tiče računa, ga je v teh časih kar dobro zahtevati. Tudi zaradi takih gostincev, ki ne izdajajo račune smo v taki finančni situaciji.

@primoza:

"tam kjer ostane račun na znesku okrog 30 EUR, dva otroka+dva odrasla, tam kjer račun pobezlja na 50 EUR pa se ne ustavljamo več."

Saj lahko preverite vnaprej cene, na hitro preračunate in če gre znesek čez vaš limit se dvignete in greste.

Kdo pa pravi, da če si se usedel da moraš nujno kaj naročiti. OK smo že obdelali 'jedenje svoje hrane' pa tudi sedeti kar tako, nekateri gostinci ne vidijo radi. Ampak, lahko npr. ugotoviš tudi da tistega kar hočeš pojesti nimajo- bože mili, potem pač vstaneš in greš.

Ne vem od kod ljudem ta fiksna ideja da je treba nekaj pod mus pojesti če ti npr. na menuju ni nič všeč ali pa če npr. ugotoviš da namesto velikega piva prodajajo samo male da več zaslužijo(nekatere oštarije v BTC). Ali pa če vidiš, da je prineseni pribor umazan ali če vidiš da ima natakar umazane roke ali da si vrta po nosu,... zavijanje z očmi

Dokler ne začneš prinesenega jesti imaš vso pravico vstati in oditi. Pa še potem bi si jaz vzel to pravico v izjemnih primerih npr. polž v solati. eek

všeč
TIC TEMNICA19. 05. 2013 09:26:46
Spoštovani g. Primož,

ponovno: nikjer ne pišem, da se strinjamo s cenami v kočah, ker to ni tema pogovora.

Razumem vas, da ste žalostni in zagrenjeni, ker niso cene v kočah take, kot si vi želite. Naša občina premore eno kočo in s to se ukvarjam, z ostalimi po Sloveniji imate vsaka občina pristojen TIC ali kako društvo, na katero usmeriti vaše kritike in pametne predloge. Tukaj boste malo rešili.

Glede vaših t.i. komplimentov v tem stavku "pa malo manj zagledanosti v lokalno ponudbo tudi ne bi škodilo.", vam sporočam naslednje: sami ste se vključili v neko debato, ki se vas osebno ne tiče, in želite vso vašo jezo stresti na neko ustanovo,ki se je oglasila v zvezi z zadevami, ki se jo direktno tikajo. Vi pišete o cenah v kočah na Primorskem. Primorska je velika. Mi smo Občina Miren-Kostanjevica, ponavljam, premoremo 1 samo kočo in, ja, v svojo ponudbo nismo samo zagledani, smo nanjo ponosni.

Pridite nas kaj obiskati, preden pridete, vam priporočam, da se pozanimate, kakšne so cene na koči na Trstelju, da se ne boste ponovno počutili, da imate pravico zmerjati kar vse Primorce s tem, da se delamo Francoze.


Tukaj zaključujem, izjemoma sem se oglasila, ker ne toleriram netolerantosti, posploševanja in neolikanosti.

Gospod Primož, v nadaljevanju lahko pišete kar koli želite, ne bom se več odzivala.

S spoštovanjem.

Barbara Jejčič

TIC TEMNICA, Občina MIren-Kostanjevica



(+17)všeč
VanSims19. 05. 2013 16:56:42
S cenami je pač tako, da so take kot so. Na žalost se pri nas ne da barantati in velja: 'vzemi ali pusti'. Smo pač v kapitalizmu in neki (kao) tržni ekonomiji.

In ravno zato se jaz zavzemam za to(za kar se mi marsikdo tukaj posmehuje), da bi bile cene povsod javno vidne(cenik na zidu, na mizah,...), da lahko takoj vidiš koliko je in se odločiš. In da ni potem pri plačilu kakih presenečenj. Če cenika ni se pač vpraša in potem seveda v potrditev povedanih cen obvezno zahteva račun. To je to. Če bi vsi tako ravnali ne bi bilo nepotrebnih nejevolj, nategovanj,...

Samo pravila igre morajo biti jasna. Drugače pa so lahko cene zaradi mene v nebo vpijoče. Pač če bom videl da so, bom odšel in me tudi ne bodo več videli tam.
všeč
tinky19. 05. 2013 17:10:40
Po tvojih slikah sodeč vidim da si veliko v tujini. Mogoče imaš pa od tam toliko slabih izkušenj.
(+4)všeč
VanSims19. 05. 2013 21:00:46
Kar se tiče koč je v tujini stanje glede računov približno tako kot pri nas. V Avstriji in Nemčiji izdajanje računov sploh ni obvezno(seveda ga imaš pravico zahtevati), v Italiji naj bi bilo obvezno pa se marsikje tega ne držijo. Ceniki v Italiji so ali niso, v Avstriji ponavadi so.

Kar se tiče ponudbe je v tujini marsikje sicer bogatejša ampak kvaliteta pripravljenega je približno enaka. Tudi pri nas nisem nikjer še slabo jedel. To je treba reči.

Tuje koče pa so v povprečju boljše kar se tiče infrastrukture, sploh pa kar se tiče nočnega reda in miru. Nočni mir je nočni mir in amen. Kdo bi si mislil, celo pri Italijanih, ki so sicer v dolini lahko glasni dolgo v noč in se ne ozirajo na nobenega. V hribih je tudi pri njih ponoči mir in tišina.
(+1)všeč
majer19. 05. 2013 21:36:33
tinky zakaj nisi zahteval računa? glede cen v gorenskih kočah pa samo za primerjavo pred dvema mesecema sem plačal za pečenico z zeljem v koči na Uskovnici sedem evrov prejšni teden pa v koči pod Raduho pet evrov račun sem dobil povsot pivo pa je bilo na uskovnici dražje za trideset centovvelik nasmeh
všeč
Ruzowski19. 05. 2013 21:54:10
cene se spreminjajo, tako kot pohodniki v hribe. Na žalost postajajo hribi neka poletna destinacija in dobivajo to masovno okuženje..Ko greš v hribe samo osvojit nek vrh da boš potem kazal slike na fejsbuku in se hvalu da si dosegu neko točko je to to.. konec hribolazenja, konec unega občutka zakaj greš sploh v naravo med skale v sneg v mraz v poletno vročino ..jebat ga.In seveda koče se oddajajo gostincem, nudijo ti kar pester meni dobrot. To pa vse prinaša masovni turizem v naš krhki ekosistem gora. In potem koga jezi cena mineštre, ta si poželi palačinke, tretji bi rad zrezek, pa račun pa čips..Časi prvinskega uživanja so po mojem minili in samo upam da je to nek trend vikend planincev ki se bodo čez nekaj časa preusmerili v kak drug ad hoc hobi.Zame je še vseeno zimsko planinarjenje tisto kar iščem in takrat težko vidiš poletne fejsbuk planince..In v kočah so takrat tapravi oskrbniki in energija je taprava in to je to.


Ja, za konec, spreminjajo se planinci spreminjajo se gore, želje apetiti pohodnikov. Tako se spreminjajo koče oskrbniki in sama planinska zveza ki kova dobiček v takem času.
Zim bo še dovolj, snega bo še in bogovi zimskih senc bodo še vedno bedeli nad nami in nam bili naklonjeni(upam)mežikanje
(+8)všeč
VanSims2. 06. 2013 18:36:42
Ker že dva vikenda zapored ne morem iti v visokogorje sem jo danes mahnil s kolesom na Golovec pa potem še na Ljubljanski grad in še na Rožnik. No in ravno od gostilne na vrhu Rožnika bi se lahko marsikateri oskrbnik koč in razni s.p.-ji ki imajo planinske domove v najemu, veliko naučili.

Gužva je bila kar prilična. Približno taka ali pa še večja kot na Gospodični takrat, ko sem se pritožil na tem portalu. Naročim ričet in pivo. Minilo je dve, največ tri minute in...ričet je že bil pred menoj na mizi. Ker ponavadi pride pijača pred hrano, že mislim, da so na pivo pozabili. Ne, čez kako minuto ali dve pride tudi pivo. Na koncu je sicer dober vtis skazilo to, da je natakar že kar računal še predno sem pojedel in popil, ampak OK tudi tu hočejo biti hitri, ne pa da jih ravno za račun potem čakaš kot nor, čeprav se ponavadi računa ko gost poje in popije do konca.

Je pa res, da celotni tej množici ni stregel le en natakar kot se to pogosto dogaja v visokogorskih kočah in domovih, temveč sem jih naštel vsaj štiri, lahko da je bil še kakšen več. Torej dragi oskrbniki, s.p.-ji in podobni, ne boste verjeli: SE DA! Tako pač da nisi tako škrt in zaposliš malo več osebja, ter da se posvečaš vsem gostom enako, ne pa da se vrtiš okoli lokalnih pijančkov in tstih ki vsak vikend pridejo gor z avtom, naključni gostje in planinci pa so tretjerazredna raja, ki je tam zaradi vas ne pa obratno.
(+1)všeč
keber12. 06. 2013 21:01:57
In kaj ima zdaj gostilna sredi mesta veze s visokogorskimi planinskimi kočami?
(+6)všeč
VanSims2. 06. 2013 21:20:31
Ali je princip gostinskega obrata na 300 nmv kaj drugačen od tistega na npr. 1000 nmv kamor vodi (tudi) cesta.

http://www.hribi.net/gora/cankarjev_vrh_roznik/5/313 - le kaj ima ta opis veze s hribi? Od katere nmv dalje pa bi smelo biti kaj objavlejno tu, da ne bo koga zmotilo?

všeč
slamca2. 06. 2013 21:25:17
Ampak @VanSims, bi bilo pa enkrat zanimivo izvedet kaj tebe ne moti. Človek dobi občutek, da si večni nergač. mežikanjenasmehmežikanje
(+8)všeč
Daaam2. 06. 2013 21:27:56
V nasi menzi dobim postrezeno in zaracunano v dveh minutah. Sorry Van Sims sam primerjava res ni na mestu. Sred lj pa res ni problem dobit studente za kelnart..
(+1)všeč
jax2. 06. 2013 22:30:32
daaam
No, jaz mislim, da v trenutni ekonomski situaciji nikjer ni problem dobit ljudi za kelnarit. Seveda pa ostane vprašanje, koliko je lastnik pripravljen plačat ...
všeč
Daaam2. 06. 2013 23:02:13
Pa sj ni ves point v stevilu kelnarjev... Ze samo vodenje in vzdrzevanje koce ob cesti se ne more primerjat s kocami prve in druge kat. Ce je pa se blizu urbanih sredisc je pa cist isti zos kot navadna gostilna. Ob dveh ti zmanjka mesa ob treh ti ga pa mesar dostavi s kangoojem..ne vem, ..a se je tko tezko zavedat da v vecini z avtom nedostopnih koc perejo posodo na roke?..in da je prvo treba vroco vodo zakuhat na stedilniku..in sse tisoc drobnih stvarije takih, ki jih v obcestnih gostilnah in kocah stejejo za samoumnevne..zato so mi cist butaste take primerjave..
(+9)všeč
VanSims3. 06. 2013 07:48:59
>>Sred lj pa res ni problem dobit studente za kelnart..

@Daam: ja, študentarija se pritožuje, da ni dela a da bi pa v počitnicah kdo šel v kako kočo pomagat pa kaj zaslužit - to pa ne! zavijanje z očmi

>>Ze samo vodenje in vzdrzevanje koce ob cesti se ne more primerjat s kocami prve in druge kat.

Pustimo visokogorske koče. Primerjajmo samo s kočami in domovi v sredogorju(do ene 1500 nmv) do kamor pelje kaka cesta. In tudi nisem govoril o sami postrežbi, kdaj česa zmanjka in podobno. Zavedam se da so bolj odmaknejni domovi in koče bolj omejene,... Ampak kar se tiče hitrosti mi pa ne bo noben rekel. Ta se pa da s primernim številom osebja in seveda organizacijo doseči povsod.
všeč
Stran:123...2324252627...353637
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki