Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili pri Jezeru v Lužnici?
Glasuj

Planinski čevlji

Natisni
katty28. 09. 2011 15:38:38
Mah, zdej kar je je. Smo pa izkoristl popust od Alpine pa še od PZS. Zdele jih imam gor, se kar ok počutim.
všeč
jurif28. 09. 2011 18:25:13
Evo, js sm jih dobu v annapurni hanwag yukon za 155 €, kar se mi zdi res pocen za tak čevelj. Kvaliteten, dovolj trd, udoben, sicer bom dal tist vložek silikonski notr, sam še ene 3x jih impregniram pa bo. So bli pa znižani iz 220, tko da je blo 30% popusta, ni hotu dt nč več, tudi po dolgem pregovarjanju.
všeč
viharnik28. 09. 2011 18:35:23
Za dober kvaliteten čevelj, ki gre na trgu, je 30% kar lep popust in tudi v tujini ne nižajo pod to vrednostjo.
všeč
tomiš28. 09. 2011 22:52:55
Hanwag je zakon! nasmeh
všeč
Vinetou29. 09. 2011 10:03:43
Mam eno vprašanje glede gojzarjev, ki bi jih uporabljal predvsem za zimske vzpone. Trenutno se odločam med CONDOR EVO GORE-TEX in ALPINA LHOTSE. Katere bi mi bl svetoval oz. če ima kdo kakšn predlog za katere druge gojzarje(cena okol 200 eurov)?
všeč
Vladek29. 09. 2011 19:36:28
Včeraj sem malo razhojeval čevlje Lhotse. Za vsak slučaj z dvojnimi zokni. Pravo talno gretjenasmeh. Priporočam, drugih ne poznam. Lp.
všeč
JusAvgustin30. 09. 2011 17:56:39
tomiš kere pa maš?nasmeh
všeč
večnomlad1. 10. 2011 12:01:50
Hribojzl: Čevlje Alpina Tibet imam sedaj že 3 leta. Kupil sem jih za različne dejavnosti in ne samo za v hribe. Nekaj časa sem z njimi hodil tudi v službo. Čevelj se mi zdi odličen, ker se lepo vleže po nogi. Imel pa bi vprašanje glede impregnacije nabuka. Kaj uporabljate? Ali lahko uporabim mast Kiwi Lederfett? Hvala
všeč
Vladek3. 10. 2011 10:16:33
Jaz jo, nad stiki z gumo pusti malo placa. Na lim baje ne vpliva dobro. Na 3 leta starih lahko tudi to sprobašnasmeh.
všeč
andrej833. 10. 2011 21:32:19
Še eno vprašanje imam oz. dve nasmeh!... Če me podplati ne bolijo, k grem v hrib gor in me le ti začnejo boleti, ko grem nazaj dol, ali to pomeni, da so preozki pohodni čevlji? Bolijo me pa pod prsti, se pravi najširši del noge.
všeč
JusAvgustin11. 10. 2011 14:27:30
danes dobil nove čevlje LS GG zaradi druge reklamacije. takoj jih grem sprobat. Moti me samo to, da sem od lastnice trgovine Iglu Lesce izvedel, da baje pišem nekorektno o njih... Zanima me samo to kje si(nemenjeno osebi ki tako pravi) dobila kakšen post(moj) o tem in zakaj tega ne poveš meni, ampak moram zvedeti od tretje osebe...eek
To whom it may concern...

Juš Avguštin
všeč
DarjaZaplotnik11. 10. 2011 15:04:35
Ma kaj se sploh sekiraš? Dejstvo je, da LS GG razpada tudi drugim. Preverjeno!

lp d
všeč
LidijaJesih11. 10. 2011 15:17:19
Pa naj še jaz (pohvala, recimo Igluju in proivajalcu-temu tudi malo kritike, a ne). Danes dobila ugodno rešeno reklamacijo za čevlje Millet. Po treh mesecih sta se "odprli" obe kapici spredaj. Dobim nove.Le kaj je letos s temi čevlji?zadrega tudi 50 tur več ne zdržijovelik nasmeh
všeč
ljubitelj gora3. 12. 2011 22:11:50
Letos sem na vzponih uporabljal gojzarje od Alpine Tibet, v redni ceni so 150 evrov, v akcijski ceni pa sem dal za njih polovica manj, ko bodo spet akcije -50% jih grem takoj iskat v Žiri, to so res dobri gojzarji, nikol nobenega žulja, ker so usnjeni se čevelj prilagodi vsaki nogi, v suhem na skali in drugje odličen oprijem, skoraj nič spodrsavanj, udobni....podplat je Vibram a kljub temu se podplat kar obrabi, za vse to pripisujem zelo veliko hoje po različnem terenu nekje dobrih 50 ciljev najvišjih hribov pri nas, več ali manj vse nad 2000 mnv. Edino, če hodim po kakšnem mokrem terenu rado v notranjost udari vlaga, imam malo vlažne nogavice, drugače pa v suhem ni težav, kot bi dihal gojzarji. Me pa zanima, s čim naj zaščitim gojzarje za pozimi, s čim namazat.
V druge trgovine pa kaj dost ne hodim, bil nazadnje v Iglu sportu, te njihove cene so pretirane, ne krepko pretirane, za tiste s tanšo denarnico pripročam nakup teh Tibet gojzarjev, ostalo opremo pa si nabavte v Kibubi, pri vsakem nakupu dobiš storže in naslednjič ceneje kupiš. To je moje mnenje.
všeč
užitkar6. 12. 2011 20:22:04
Zdravo,
zanima me če ima kdo podobne težave kot jaz, do sedaj sem namreč redno imel la sportiva pohodniške čevlje, letos sem se jih zaradi nekoliko tršega podplata odločil menjati za scarpa mustang, vendar me noga po cca 1h hoje začne boleti in postaja vse hujše. Čevelj mi ni premajhen, sem probal na več primerih. Sedaj sem scarpo končno prodal in nevem kaj naj kupim. Mika me salewa gtx ki ima prav tako nekoliko trši podplat da dereze ne žulijo. Zanima me če ima kdo podobno izkušnjo, kako ukrepati in se odločati.

LP
všeč
geppo6. 12. 2011 20:56:35
Pri pohodništvu je najpomembnejši čevelj!!
Ponosil sem jih že celo serijo in še danes po cck.33 letih bi težko nekom svetoval - tistega kupi!!
Tudi nobene firme nimam za katero bi rekel - TA PRAVA!!
Trenutno imam
- zimski čevelj - ALPINA
- letni - LA SPORTIVA
- ferrate - Adidas
- nizki čevelj za ferrate in nezahtevne terene GARMOND
Tudi nizkocenovni so se nekateri do sedaj bolje obnesli, kot srednji cenovni razred ( visokocenovnega nisem nikoli kupoval ). Večina sem si jih kupil, ko je bila cena znižana.
V vsem obdobju nisem naletel na čevelj, ki bi ga ne mogel nositi.
Nekatere sem hitro uničil, nekateri so bili praktično neuničljivi in prenehal sem jih nositi zaradi uničenega podplata.
Ko me kdo včasih vpraša: kaj kupiti?
Je težko odgovoriti....
Svetujem samo tistim, ki jih dobro poznam in približno poznam njihova pričakovanja in potrebe.
Je pa hudo, če te samo malo kje tišči, pika, žuli...in potem hoja ni več tisto.
Želim ti, da si izbereš čevelj, ki ti bo dobro služil!
ps.
vsak čevelj je pri meni deležen dobre nege. Tisti trenutek ko pridem domov in ko se razpakiram, so v roku 15min očiščeni in na ustreznem prostoru, da se osušijo ( od znoja ali zunanje mokrote ). Nasledni dan pa namazani s tjulnovo mastjo ali pa posprejani.
Pa vedno so v prvi pomoči tudi rezervne vezalke!!
LP
Za ferrate in nezahtevne terene, pristope.. KUPIL S 70% POPUSTOM1
(+2)všeč
tomiš9. 12. 2011 22:33:06
Osebno bi vzel Hanwag... Sicer pa ne glej čevljev po slikah, pejt v trgovino pa jih sprobaj!
všeč
dprapr10. 12. 2011 10:38:13
Strinjam se z geppom, da je težko nekomu svetovati, kakšne čevlje naj izbere. Ponudba je zelo obširna - najboljše je različne čevlje sprobati na nogi v trgovini. In mislim, da je pomembno, da imajo v trgovini kakšno naklonino, da lahko sprobamo, da nam noga ne "pade" naprej v čevlju. Če so čevlji takšni, imamo težave s prsti pri dolgih sestopih. Nekomu ustrezajo bolj trdi čevlji, meni osebno pa bolj mehki - seveda vsi z vibram podplatom. Jaz pozimi nosim sportivo, poleti pa različne grisport (nizke in visoke). Z grisportom sem zelo zadovoljen, ker so mehki in ne žulijo nikoli. Je pa res, da so nizko cenovni in se posledično prej zrabijo (posebno podplat).
Užitkar, veliko sreče pri izbiri čevljev in lp
všeč
zrok10. 12. 2011 11:34:22
Meni se je nekaj podobnega zgodilo že z dvojimi čevlji, namreč da so me začela pošteno boleti stopala, čevlji pa niso bili premajhni. Kolikor mi je uspelo ugotoviti, je bil problem v loku notranjega stopala čevlja na zunanji strani, torej ne v tistem protiplatfusnem puklčku pod notranjo stranjo stopala ampak v zelo blagi (ampak za moje stopalo vseeno preizraziti) izboklini na zunanjem robu stopala.

Rešitev: drugi čevlji. Enkrat sem (bolj zaradi določitve problema) poskusil tudi z izrezovanjem notranjega podplata na tistem delu, pa me stopala na ta način niso več bolela, je pa bil ob hoji pritisk na rob odrezanega dela malo neprijeten, ob daljši hoji bi verjetno tudi žulil.

Žal se še nisem naučil tega problema prepoznavat v trgovini ob poskušanju, zato se mi je zgodilo dvakrat, ne enkrat samkrat. Nasvet je torej predvsem -- če ti neka znamka čevljev ne povzroča težav in ti torej njihovo kopito ustreza, tudi naslednjič kupi isto znamko.

(Bi si mislil, da če ima človek platfus, lahko podoben problem povzroča tudi puklček na notranji strani stopala.)
všeč
Stran:123...2021222324...878889
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki