Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili pri Jezeru v Lužnici?
Glasuj

Planinski čevlji

Natisni
ikern10. 12. 2011 11:39:30
Od vseh je najboljši Lowa tibet. Pojdi v trgovino in ga preiskusi.
všeč
neph10. 12. 2011 12:49:53
Vkolikor z nakupom pohodnih čevljev nimamo predhodnih oz. veliko izkušenj, jih je treba čim več poskusiti. Pa tudi ob tem kriteriju je potrebno še vedno imeti nekaj sreče, da se nam čevelj dobro prilega. Sam sem prepričan, da nobenega čevlja ni mogoče generalno priporočati ljudem, saj so stopala zelo različna.
Meni osebno že drugo sezono ustreza čevelj Salomon Quest 4d GTX. Sicer gre za nekoliko mehkejši čevelj, ki ima bolj "sredogorski" značaj. Mene ni razočaral niti na ferattah in v visokogorju. Poznam kar nekaj uporabnikov in slabih izkušenj še nisem slišal. Še enkrat pa poudarjam, da gre za izrazito mehek čevelj.
všeč
kolobar10. 12. 2011 14:39:32
Ker sem novopečeni lastnik Salewinega Condorja:
Če nameravaš čevelj uporabljati v kopnem, ti ga toplo odsvetujem. Resda je Condor zelo lahek čevelj, a obenem precej tog, s trdim podplatom. Zame definitivno samo čevelj za sneg.
Za vse vrste kopnih aktivnosti (hoja po poteh, ferrate, lažje plezanje) je odličen Salewin model Alp Trainer - zelo lahek, dobro zaščiten (goreteks, kevlar), udoben pregiben podplat.
(+1)všeč
pelican10. 12. 2011 15:16:08
kolobar, hvala za odgovor...
všeč
užitkar12. 12. 2011 22:15:43
Hvala vsem za odgovore. Po današnjem maratonu preizkušanja čevljev(garmont, lowa, salewa, jack wolfskin, la sportiva) sem prišel do zaključka da na mojo nogo res najbolj paše la sportiva, samo pri dveh nogavicah mi je bil pretesen zato sem naročil pol številke večje La sportiva TRANGO ALP GTX, in že komaj čakam da jih preizkusimvelik nasmeh

všeč
Stumby13. 12. 2011 21:49:37
ima morda kdo izkušnje s čevlji la sportiva nepal extreme, in nepal evo gtx, ter kakšne so bistvene razlike med njima...sem v fazi nakupa, sicer na nogo še nisem sprobal nobenih, nasplošno me pač zanima...zanima me tudi primerjava teh dveh z alpino teton, glede na to da so precej cenejši, je vprašanje če so po kakovosti primerljivi (baje da so precej težji- koliko?)...čevlje pa imam namen uporabljati za vse oblike zimskega alpinizma in gorništva ( ledno plezanje, kombinirano, grape, pristopi)...Lp
všeč
matejn13. 12. 2011 22:29:05
Kot novo pečeni lastnik modela Nepal evo, ki nestrpno pričakuje prvo priložnost za preizkus v naravi, ti lahko pomagam samo teoretično, pač z informacijami, ki sem jih uspel dobiti v fazi nakupa.
Modela se med seboj razlikujeta po tem, da je Evo podložen z Goretex membrano, je nekaj višji, ima nekakšno mini elastično gamašo, ki te stisne malo nad gležnjem, zraven dobiš tudi še en jezik za uravnavanje notranjega volumna čevlja. Ravno tako naj bi bil model Evo nekoliko bolj gibljiv v predelu gležnja, v bistvu je bolj namenjen tehničnemu plezanju - miks in led. Je pa model Extreme malo toplejši.
Ob prebiranju testov in ocen,takih in drugačnih, za ta dva modela čevljev, sem dobil vtis, da se dojemata kot nekaj najboljšega kar je ta hip mogoče kupiti.V tem razredu seveda. Obstaja pa še en zelo hvaljen model(Scarpa Mont Blanc), vendar boš rabil veliko sreče, da ga boš našel kje pri nas.
všeč
JusAvgustin14. 12. 2011 14:44:36
velja premisliti o nakupu bature EVO...
všeč
jure197714. 12. 2011 15:49:03
Naj se še jaz oglasim glede letnih čevljev (tudi za poplezavanje). Letos sem kupil La sportiva trango S evo GTX. Odličen čevelj za vzpon in super drži na skali (poplezavanje, lažje plezanje), sem imel pa precejšnje bolečine pri hoji navzdol. Podplate sem imel živo rdeče, kar se mi prej zgodilo še nikoli. To, da je čevelj tog, je po eni strani dobro, po drugi strani pa je vsaj za moj okus čevelj manj udoben pri hoji navzdol. Pred njimi sem uporabljal čevlje Asolo, ki so precej bolj udobni.
všeč
joža x15. 12. 2011 10:39:15
Nobena marka niso,da bi se z njimi "ven metal",naredil jih je nek gorenjski čevljar(pozabo ime).Z,njimi sem bil 6*na Triglavu,prehodil okoli 150 tur,Slo.pl.pot.... itd.Ampak niso prišli čez mejo in niso neka svetska znamka,kar pa je večini najpomembnejše.
zdelani....1
(+3)všeč
JusAvgustin15. 12. 2011 14:37:31
me zanima kako bi se tele tvoje "teniske" obnesle v zimskem alpinizmu(o katerem je govora), kajti če pozorno bereš so LS extreme in LS evo itd... za zimski alpinizem in ne "španciranje"jezen
všeč
Stumby16. 12. 2011 01:02:19
evo danes probal trojne (alpina teton, LS extreme in EVO)...alpina mi nekako ni sedla, pa še težki so ko pra****, tako evo gtx kot extreme pa sta mi bila po prvem vtisu super na nogi, edino številke so bolj male, tako da sem moral naročiti 46 (drugače mam nogo 45)...evo gtx se mi je zdel nekako bolj ozek, in manj "prosotren", tako da glede na to da veliko tudi hodim in, bom po vsej verjetnosti vzel extreme, pa še 50 € prihranil velik nasmeh...kar se tiče bature so pa še skoraj 100 € dražji, to pa je že way too much za študentski proračun velik nasmeh...
@joža: ne vem zakaj bi se kdo ven metal z znamkami... tud jaz sem imel letne gojzarje planika, s katerimi sem nabil tud okol 100 raznoraznih tur po šodru, brezpotjih in feratah in so bili super, ampak to je šuh, ki ga ne moreš primerjat z zimskimi alpinističnimi čevlji...to ko da bi primerjal obični osebni avto z ratrakom velik nasmehvelik nasmeh
všeč
joža x16. 12. 2011 12:18:01
Naslov teme je pohodni čevlji,torej....Ne bi se spuščal v debato o alpinizmu(nimam pojma).Ampak moje čevlje(teniske,šuhe) je naredil čevljar v svoji delavnici v njih je nekaj ....in jih niso zlepili 10 letni Tajvanci,ki delajo za pest riža na dan,za multinacionalke,ki nas z svojimi prijemi,prepričajo(večino),da njihovi čevlji delajo,že skoraj čudeže,na nogah,ni jh bilo potrebno pripeljat z drugega konca sveta itd...Kupujte Slovensko.
(+1)všeč
matejn16. 12. 2011 13:05:14
Se strinjam glede kupovanja domačih izdelkov. Bi tudi jaz kupil domačo verzijo Nepal Evo čevlja.....če bi ga znal kdo narediti.
Kar se pa tiče LS in Scarpe (pa ne samo ti dve znamki) si lahko prepričan , da svoje najboljše modele proizvajajo kar lepo doma, v Italiji. Garantirano.
(+2)všeč
dare2930. 12. 2011 08:55:31
Kakšno je vaše mnenje o klasičnih usnjenih šivanih gojzarjih, na primer Meindl super perfect? Morda kak uporabnih lahko pove kaj svojih izkušenj?

Lep dan
Dare
Meindl Super Perfect ( v Pohodniku 330 eur)1
(+1)všeč
lynx30. 12. 2011 10:06:56
Jaz prisegam na dvojno usnjene čevlje in trenutno ribam ravno Meindlove. Težji so, ampak celoletni in vodoodporni. Bi pa priporočal raje kak model, ki ima spodnji del gumiran, ker tam se ti najprej poškoduje.
všeč
GregorC30. 12. 2011 10:12:44
To so bili eni boljših čevljev, ki sem jih imel. Resda še kot mulc ampak so bili zakon. Ob rednem vzdrževanju nepremočljivi, noga je imela dobro oporo, res pa so bili težji. Bili pa so znamke Ratitovec, ki so jih izdelovali v Železnikih. Baje pa je zdej en čevljar, ki jih še vedno izdeluje.
všeč
dare2930. 12. 2011 10:30:21
Saj tista guma mi ravno dela probleme. Tako različni nogi, povrh še precej nestandardni, da ponavadi lahko le izbiram, katera me bo pač v novih čevljih bolj bolela. Pri takih upam, da se bodo ulegli po vsaki nogi posebej. Morda še kak drug model, drug proizvajalec?

všeč
lynx30. 12. 2011 10:40:15
Planika dela podobne (šivajo tudi za Meindl). Da ne bo dileme, mislil sem gumijasto zaščito zunanjega dela usnja - npr. tistih vpijočih šivov spodaj (ponavadi cm ali dva pas okoli in okoli).
všeč
JusAvgustin30. 12. 2011 11:20:54
Preden sem postal vnet zagovornik LS sem imel gojzarje oz. pohodne čevlje od Planike. Nobenih pripomb, tudi pozimi za lažje ture. Pa tudi niso bili ne vem kako poceni! Po planiki sem si privoščil LS karakorum pro gtx, ki sem jih dobesedno zdemoliral v letu in pol(skala, sneg, led, marsikaj zlezenega), čeprav mi je v trgovini zagotovil, da so to čevlji za najmanj pet let. Podplata praktično ni več, guma je odstopila zaradi vsakodnevne uporabe. Imam jih samo še za gmajno. Potem sem si kupil Trango prime, izreden tehnični zimski čevelj za plezanje, lahek, vzdržljiv, mehak... O gandi guide sem že marsikaj zapisal, mogoče le to, da sedaj novi, ki sem jih dobil iz reklamacije držijo in se lepo nosijo. Kupil sem še Trango guide, ki se odlično obnese, plezanje, brezpotja. Poanta tega posta je, kje je pri slovenskih proizvajalcih tak nabor čevljev za različne stvari. Saj še enega plezalnika ne moremo spraviti skupaj! Ena izkušnja, soplezalec je zamenjal letos čevelj, šel je iz tetona na millet... "kako sem bil lahko tako neumen, da tega že prej nisem naredil" pa je zlezel marsikaj v alpini. A je vseeno, kot dan/noč. Toliko o mojih izkušnjah. Nekomu je dovolj alpina, drugi hodijo z nepalom na Šmarno goro, pa kaj...
Drugo leto pride v slovenijo batura 2.0 GTX me prav zanima kaj so sosedi sčarali...nasmeh
všeč
Stran:123...2122232425...878889
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki