Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Boč - Plešivec - Donačka gora.......

Natisni
tine.sl2. 08. 2012 12:46:20
bruny boš počasi moral eno skupno turo organizirat, ker na Boču se z tabo sigurno nebi zgubili.
všeč
bruny16. 09. 2012 22:58:31
V nedeljo, 16.09.2012 ena konkretna v gozdove Boča & Plešivca preko Formilske kolesarske poti. Ja, se mežikanje ,,še najde,, vseeno kaj novega in še nikdar voženega oziroma pohodniško opravljenega...In to sta bila geografska pojma Mala & Velika kopa, ki sem ju povezal s kolesom preko Plešivca, Dednega vrha nad Makolami in planote Ravnocerje v enovito zgodbo...
VIR:Geopedia

Na Boč & Plešivec aktivnost - danes prvič s kolesom - (tudi pohodniško še nisem bil) na geografskima točkama - Mala in Velika kopa.Točki sem nekako povezal v skupno zgodbo preko Plešivca in Dednega vrha. Enako poimenovanje predvidevam zaradi zelo podobne oblike. Medtem, ko je Mala kopa celo višja in dokaj neizrazita med vrhom Plešivca in Dednim vrhom je Velika kopa z višino 675 metrov veliko bolj markantna in se dviga nad planoto Ravnocerje in pada na jugu proti Staremu gradu nad Makolami...Na Veliko kopo iz makolske smeri, ki je veliko težja medtem ko sem spust opravil na rogaško stran - na planoto Ravnocerje, ki je zelo enostaven. Med vzponom še ,,nagledava,, za kdaj drugič in res čudovita gozdna prečna pot na povezavo med domačijo Vrhovski in Resenikom ,,makolsko-stoperškimm,, oziroma Sv. Ano je bila odkrita in odpeljana...

Tereni delno razmočeni, morda že za odtenek ne več dovolj toplo ampak vseeno solidne razmere.mežikanje Ja tudi s takšnimi miniaturami se sestavlja mozaik v bolj konkretno zgodbo in !? nova spoznanja na poteh Boča & Plešivca v manj obiskanem - bi rekel še kar bolj prvinskem svetu in kar prav je tako. V nadaljevanju še nekaj povezav po Boču in nato povratek v Poljčane preko Studenic.

Trasa:Mala in Velika kopa/Boč MTB, 16.09.2012Lp
Velika kopa 675 m.n.v.  primarni cilj poti - pogled iz Ravnegacerja...1
...Mala kopa...2
...Mala kopa...3
...osrednji del Mala kopa...4
...in že na spustu za Dedni vrh in od tam nadaljevanje...5
...pod Veliko kopo...6
...oster je vzpon na Veliko kopo...7
...pod vrhom še pogled na Donačko goro in oba Resenika...,,žetalskega,, levo od Donačke gore in ,,makolsko-stoperškega med drevesoma...8
...in to je vrh Velika kopa...9
...in že na spustu na južno stran in Ravnocerje...Lp10
všeč
bruny22. 09. 2012 22:50:17
V soboto 22.09.2012 popoldan je bila mežikanje Formilska kolesarska pot odlično izhodišče za ponovno aktivnost v sektorju Velika kopa...Specialno me je zanimalo še nekaj točk pod vrhom Velike kope in sicer manj znani prehodi ob strugi Velikega potoka med Veliko kopo in Plešivcem...VIR:Geopedia ter predela Velike kope poimenovana ,,Rudeka,, in ,,Šlog,,. Veliki potok prečka kar tri gozdne ceste in še nekaj več gozdnih poti in vlak v trikotniku med zgoraj imenovanima kotama in Dednim vrhom nad Makolami. Povezav po videnem ne uporablja praktično nobeden se pa, da preko njih odlično povezati razvodje Velikega potoka in bolj MTB prebiti do povezave domačija Vrhovski - Sv. Ana. Rudeka in Šlog - manjši zaključeni geografski področji in dokaj samosvoj svet na prehodu med makolskim in rogaškim delom Boča, ki so manj znani.

mežikanje Ob povratku še prvič na 679 metrov visoki vrh Ravnocerje po katerem je poimenovana planota pa tudi domačija pod njim ,,pri Ranciršeku,,. Dostop do vrha je zelo enostaven, dobrih sto metrov nad ,,Bratsko štajersko potjo,, ampak vsi nekako hitimo pod njim naprej v druge smeri in pa v nadaljevanju še po dokaj zahtevni gozdni vlaki med zgornjo in spodnjo gozdno cesto pod Plešivcem, kjer je bil danes najbolj zahteven del poti. V nadaljevanju še skok na sam vrh Plešivec za en ,,El laso,, in povratek preko Formile in doma planincev na Boču nazaj v Poljčane že v ponovno temnem delu dneva. Poti delno razmočene in tudi nekaj blatnih odsekov. Ja,bil je še to en mikro vpogled v svet, ki omogoča tudi bolj zahtevne povezave povezave med Bočem na... in Donačko goro oziroma tudi haloškimi Jelovicami na drugi strani. Pričakovani višinci in kilometri.

Trasa:Boč & Plešivec MTB, 22.09.2012
Lp
všeč
bruny30. 09. 2012 22:17:13
V nedeljo 30.09.2012 popoldan na Boč & Plešivec in to predvsem v trikotnik Dedni vrh - Sv. Ana nad Makolami - Ravnocerje. Velikokrat pod Dednim vrhom v različnih aktivnostih ampak danes prvič na samem vrhu. Odlično je dostopen iz severne strani , kjer skoraj pod vrh vodi gozdna vlaka, ki jo uporabljajo tudi lovci za oskrbo večjega krmišča in za dostop do lovske preže. Dostop je v zadnjem delu po krajšem grebenskem delu, ki je kar slikovit. Vrh ni pretirano izrazit in ne nudi razgledov. Nekateri ga imenujejo tudi po slapu, ki se nahaja pod njim - Šošterica. Iz vzhodne in zahodne strani tvori osnovno oziroma začetno razvodje potoka Šega. Sestopil sem po južni strani, ki je veliko bolj strma in kamnita vendar tudi kratka.

V nadaljevanju je padla odločitev, da povežem Dedni vrh z cerkvico Sv. Ana nad Makolami 460 m.n.v. po najkrajši liniji pod Veliko kopo in v nadaljevanju še z vrhom Ravnocerje 679m.n.v. Omenjena vrhova in predvsem planoti-planjavi pod njima omogočata kot sem že pisal najkrajšo povezavo preko Boča med Makolami in Rogaško Slatino oziroma makolskim in rogaškim delom Boča...Pot do Sv. Ane je razgibana čeprav tudi nekoliko moteča, ker poteka delno pod daljnovodi ampak aluminij v Kidričevem ,,rabi štrom,,. Povratek sem še nekolko zakompliciral s povratkom po Štajerski planinski bratski poti in preko jase Formila še dodal cerkvico Sv. Marjeto in jo tako povezal s Sv. Ano v enovito zgodbo.

Razmere za vožnjo danes kar primerne, temperatura ,,še toliko prava,, , da nisem rabil dodatnih ,,cot in rudzoka,,. Nekaj nekoliko bolj blatnih odsekov v neprevetrenih in s soncem ne preveč bogatih ,,gjačah,,...in danes polne ,,goše,,. Ja, danes je verjetno bil najbolj oblegan dan v celotnem letu zaradi nabiranja jesenskih darov narave - predvsem v obliki kostanjev in gob, ki v teh dneh nepričakovano dobro rastejo. In na koncu skoraj maratonska razdalja in poldrugi tisoč višincev tudi na delno novih poteh in povezavah med njimi...

Trasa:Dedni vrh & Sv. Ana MTB, 30.09.2012

Lp Bruno/bruny
Dedni vrh...1
...lovska preža...2
...na poti...3
...proti vrhu iz severne strani...4
...del po grebenu...5
...sestop na strm  ampak kratek južni del...6
...in po vožnji pod Veliko kopo že na Stoperški planinski poti in ...7
...rahlo oblačno in nekaj klapljic dežja...8
...9
...povratek in domačija  pod Resenikom...10
...tukaj ponovno desno v objem Velike kope...11
...in po na novo potegnjeni vlaki po najkrajši liniji za planoto Ravnocerje...12
...in že vrh Ravnocerje...13
... Sv. Marjeta na kostrivniškem delu Boča in v nadaljevanju preko doma planincev PD Poljčane na Boču nazaj domov...14
všeč
bruny8. 10. 2012 21:23:20
Formilska kolesarska pot je bila v nedeljo 07.10.2012 izhodišče za MTB aktivnost, ki me je vodila na koto oziroma vrh višine 761 metrov nad domačijo Gavez oziroma lovskim domom Rogaška Slatina., ki je še nisem ,,pointiral,,. Vrh (še) ni poimenovan čeprav bi ga naj neuradno nekateri imenovali Gavezov vrh,, zaradi domačije, ki leži pod njim in se nahaja nekoliko desno v smeri za Donačko goro.

Nekajkrat sem opazil v tem delu planince, pohodnike, tekače. Nanj sem se povzpel s kolesom prvič po kar prijetni gozdni potki - verjetno zaraščeni vlaki, ki je postala že na pol singlca in predvidevam, da je to prijetna bližnjica, ki skrajša pot do planinske poti za Rogaško Slatino, ki vodi v bližini. Nagledal sem še nekaj obetavnih nadaljevanj ampak mežikanje je bilo potrebno na hitro zapustiti Boč. Na poti proti planinskemu domu in v nadaljevanju nazaj v dolino ,,padel v silovito nevihto,, in že kar nekaj časa - let nisem bil na Boču tako temeljito ,,opran,, in tudi ,,pokalo je fajn,,.

mežikanje Ja, vsekakor tudi to sodi v kolesarski MTB ,,kšeft,, in prav je tako, če greš prepozno na pot...Še en utrinek ob bolj rutiniranih poteh na Boču. Rad imam takšne pozne, ko še nekje brez dodatnih luči opraviš nekaj solidnih višincev - cca.700 za lep zaključek dneva in spoznanje več...Aktivnost popolnoma krožna, čeprav je bilo na Formili samo dva-tri metre mežikanje ,,lufta,,, da ni bilo ,,sekanja,, poti...

Trasa:Boč/vrh 761 MTB,07.10.2012
Lp Bruno/bruny
všeč
bruny24. 10. 2012 21:21:49
V nedeljskih 20 kilometrih na dan 21.10.2012 po izhodiščni Formilski kolesarski poti iz Poljčan na Boč in prvič s kolesom na tri vrhove oziroma kote...Golnik 623 m.n.v, Kisovec 734 m.n.v. in Galke 687 m.n.v.. Golnik in Galke sta koti, ki imata enostavno vozen dostop medtem ko je Kisovec veliko bolj zahteven. Vrh Golnik se nahaja nad brunarico lovcev LD Poljčane. Velikokrat že neposredno pod njim ampak, ker danes ni bilo veliko časa in prevelike motivacije skok na koto, ki je dobro vozna tako ob vzponu kot spustu. Prava miniatura za nekaj malega adrenalina.

nasmeh Ja, 734 metrov visoki Kisovec, ki se dviga nad jaso Formila nekje proti severu-vzhodu je pa bil povsem druga zgodba. Prav so imeli kolegi in znanci iz pohodniških in MTB vrst, da je to predvidoma najbolj zahteven vrh oziroma kota na širšem področju Boča in, da bi me radi videli kako ,,jo bom osvajal,, s kolesom. Nekaj malega je bilo vozno potem pa pravi, niti ne pohodniški ampak že kar ,,gorniški,, pristop na sam vrh iz severne strani. Še pristop po grebenu v nadaljevanju je bil ,,zagulen,, ampak hotel sem s kolesom bolj na silo kot ne do vrha ,,tako ali drugače,,. Dvomim, če je že bil kdo s kolesom na njem in tudi sam se bom v drugo težko motiviral, ker je itak brez zveze ampak za ,,GiPSal - zadžipisiral,, sem ga pa mežikanje le. Sestop tudi bolj malo vozen... V nadaljevanju še en prijeten vrh Galke z višino 687 metrov streljaj od rastišča velikonočnice na Boču pod katerim vodi za mnoge najlepša planinska pot na Boč iz prelaza Pečica.

Trasa:Boč/ Kisovec 734 m.n.v. MTB, 21.10.2012

Malo sem imel časa na lepo, bi rekel kar idilično oktobersko nedeljo ampak vseeno tri nova ,,pointiranja,, vrhov s kolesom in nekaj novih spoznanj v geografskem svetu - zelo podobnemu kraškemu...Lp
(+1)všeč
Hribovc8824. 10. 2012 21:29:05
*oktobrskojezikzavijanje z očmi
všeč
bruny13. 05. 2013 21:57:16
Pred večerom krajša z gorskim kolesom na Boč. Za uvod nekoliko ravnine pod Dravinjskimi goricami neposredno nad reko Dravinjo in v nadaljevanju preko naselja Podboč višje ,,klasika,, nad brunarico Golnik, med jaso Formila, plezališčem in pod Stavskim vrhom...za nekje osnovni ,,bočki gušt,,. Pot v glavnem suha in le nekaj blatnih delov. Višincev še ravno dovolj, da je bil minimum izpolnjen...

Trasa:Boč/Formila-Stavski vrh, 13.05.2013

In, kaj je zaznamovalo nekje aktivnost danes!? Predvsem ,,polja,, cvetočega čemaža višje in sveže pokošeni travniki ob reki Dravinji in desnem pritoku Bela ob katerem sem kolesaril nekaj zadnjih metrov neposredno pred izlivom. Vonj cvetočega čemaža in sveže pokošenih travnikov nekje zaznamuje ta čas... Mikro tura, ki pa ima vseeno tudi svoj čar in poanto pred zaključkom svetlega dela dneva. Srečal nikogar zaradi pozne ure ampak med lokalci sem nekje znan, da mežikanje velikokrat ,,zapiram bočke,, poti med tednom. Lp
(+2)všeč
panda14. 05. 2013 07:28:37
bruny je napisal: "sem kolesaril nekaj zadnjih metrov neposredno pred izlivom". Kakšen srečnež si, jaz tega na kolesu nikoli ne doživim. nasmeh
všeč
bruny28. 07. 2013 22:09:22
Na Boč & Plešivec do Grilove kapele na višini 534 metrov pod Grilovim hribom še kar visoko na rogaškem delu Boča me je danes s kolesom vodila delno krožna nedeljsko popoldanska pot iz Poljčan/Studenic. Sečišče ali pa v neposredni bližini številnih poti iz Rogaške Slatine na Boč in zanimiv naravni orientir v povezavi z hribom nad njim. V soparnem in verjetno rekordnem vročinskem dnevu na Boču, in to sem nekako želel in morda mežikanje ,,kaj mi je tega treba bilo,, ampak vseeno prijetno doživetje. Tako prvič s kolesom spust izpod Plešivca do Grilove kapele po gozdni poti, po mnenju nekaterih najpomembnejše duhovne točke Boča in bližnje okolice ob cerkvici Sv. Marjete seveda. Sedemkrat pozvonil z zvonom za srečo in kar hitro nadaljeval po gozdni cesti pod južnim masivom Plešivca, ki sem jo tudi vozil prvič, ker ura je bila pozna. Seveda aktivnost je bilo potrebno vseeno nekoliko uravnotežiti in narediti takole srednje zahtevno, zato vzpon iz Ravnegacerja po gozdni/planinski poti za en lep krožen obvoz Plešivca in povratek preko plezališča in Formile...Podboča nazaj v Poljčane. Fotk danes ni, ostal pa bo mežikanje spomin v obliki sledi na en rahlo zatežen & soparen dan...Boč & Plešivec/Grilov hrib/kapela, 28.07.2013Lp
všeč
bruny15. 08. 2013 21:27:26
V krajinski park Boč & Plešivec na vzhod do planote Ravnocerje in Grilove kapele oziroma Grilovega hriba, Gaveza in na vrh 822 metrov visokega Plešivca. V nadaljevanju preko plezališča, jase Formila, Sv. Marjete in Sv. Miklavža nazaj v Poljčane v krožni turi. Temeperatura ugodna, nekoliko razmočene poti in lahen veter. Nekje tura srednje zahtevnosti in mešani tereni...Soliden vpogled v nekoliko višji rogaški del Boča in Plešivca...Nekaj kratkih odsekov vozil prvič in za kdaj drugić še prihranil nekaj zadev.Trasa:Boč& Plešivec MTB, 15.08.2013
Grilova kapela/rogaški del Boča...1
...v akciji...2
...pogled navzdol med Rogaško Slatino in Rogatcem...3
...oster vzpon za Grilovo kapelo...4
...travnik in vikend pod kapelo...5
...Rogaška Slatina...6
...Plešivec 822 m.n.v...7
,,,cekev Sv. Marjeta...8
...lovila me je noč, Sv. Miklavž na Boču...Lp9
všeč
bruny7. 12. 2013 18:34:42
Med Spodnjimi Poljčanami in Studenicami pod Bočem danes s kolesom kratka aktivnost v pozno jesensko naravo...Za nekaj ,,malega konkretnega,, Boča povratek iz Studenic preko stare rimske ceste, vinogradov/Pritensko nazaj v naselje Podboč. Poti suhe, delno pomrznjene in prav ,,fajn,, nasmeh je bilo...FOTKE...med Poljčanami in Studenicami, 07.12.2013
1
2
3
všeč
bruny20. 12. 2013 20:33:37
Danes ena popoldanska z gorskim kolesom, ki se je hitro prevesila v večerno v krajinski park Boč & Plešivec. Več...Boč & Plešivec/večerna, 20.12.2013
všeč
bruny22. 12. 2013 20:36:06
Do cerkvice Sv. Ana nad Makolami iz Poljčan preko Boča in Plešivca z gorskim kolesom, pod Veliko Kopo ob strugi Velikega potoka, hudourniškega potoka Šlog in vrha - kote Rudeka. Sv. Ana leži na samem robu krajinskega parka Boč & Plešivec in ob njej se ,,prelomi,, svet skrajnih vzhodnih vršacev Karavank s Halozami. Razmere dokaj blatne, na trenutke silovit veter vzhodnih smeri. Ta varianta mi je bolj všeč kot iz Ravnegacerja preko Vrhovskega, ker se vozi po nenaseljenem svetu in je praktično popolnoma zaprta. Celotno pot ni nobene domačije, vikenda... neposredno ob poti od samostanskega kompleksa v Studenicah dalje...in je tako svet prvinsko ,,bočki,,. Svet ob Velikem potoku, Šlogu in Rudeki vse do Sv. Ane je tako nekoliko samosvoj svet karavanških strmin in prvih haloških ,,bregač,,. Za pozen decembrski datum in nedeljo četrtega adventa razmere seveda optimalne.

Ob povratku še do planote Ravnocerje, po grebenski cesti pod Plešivcem, ob plezališču, partizanski bolnici, preko jase Formila in ob brunarici poljčanskih lovcev pod Golnikom nazaj v Studenice oziroma Poljčan direktno domov. Ja, en lep popoldanski dan je to vsekakor bil na prvi preko celotnih 24 ur...zimski dan. Skupaj 40 kilometrov in 1200 višincev.

Trasa:Sv. Ana nad Makolami, 22.12.2013

Utrinki iz poti:Sv. Ana nad Makolami/Stopercami preko Boča in PlešivcaLp Bruno/bruny
Sv. Ana nad Makolami in tudi Stopercami, 460 m.n.v....1
...start danes od doma iz Poljčan seveda in ,,očak,,  Boč...2
...bila je to pot sončno/senčnih razgledov...3
...razpotje Stavski vrh...4
...razpotje Dedni vrh...5
...kolega Oskar iz foruma Tabla bi dejal ,,listopotka,, in imel bi prav...6
...ostanki snega !? pod Resenikom/stoperškim7
...gor in dol...8
...Donačka gora, blizu in daleč !?...9
...sonce skril za zvonik...10
...zimzeleno drevo, baje zimzeleni hrast...11
...prva zimska nedelja, je to bila...12
...in ponovno v predelu Rudeka že na povratku...13
...med Veliko kopo in Dednim vrhom en ,,V,, motiv v bliži Ravnegacerja posnet...14
...plezalna stena na Boču...15
...partizanska bolnica...16
...jasa Formila in v ozadju !? ne vem, ja Hrastovec...17
...nad brunarico Golnik...18
...nad Studenicami...19
...Studenice...20
...povratek na izhodišče v Poljčane in zaključek. Lp21
(+3)všeč
bruny25. 05. 2014 21:18:27
Plešivec z višino 822 metrov in Sv. Marjeta z okolico osnovni točki poti opravljene s kolesom. Začetek iz Studenic, poti suhe, lahen vetrič je nekoliko hladil. Obe točki nekje obkrožil in ju povezal v celoto. Obiskovalcev oziroma rekreacije željnih danes manj, napoved popoldanskih ploh in tudi ura je bilo nekoliko pozna. Prijetno je bilo vsekakor danes na poteh Boča & Plešivca...
Trasa:Boč & Plešivec,25.05.2014Lp
Sv. Marjeta na Boču 655m.n.v....pogled nekje iz kostrivniške smeri...1
....iz Formile proti domu planicev PD Poljčane na Boču ampak na prvem razpotju takoj levo navzgor...2
...in že v spustu za Sv. Marjeto...3
...daleč je nesel pogled, predvsem manjši golosek je to omogočil...4
...pogled navzdol in nadaljujem za Plešivec...5
...in že v vzponu na PLešivec, ob cesti je zatrpano z iglavci...6
...Plešivec 822...7
...ja, lep dan je bil...8
...ob spustu iz Plešivca pogled na Boč...9
...levo ali desno!?...desno danes nad  10
...križišče gozdnih cest Poljčane, stolp na Boču, Makole11
...Pritensko/vinogradi12
...nad naseljem Podboč ob izhodu iz gozda...13
...še zaključek ob reki Dravinji...14
...voda najeda brežine...15
...in počasi, domov.Lp16
všeč
bruny8. 06. 2014 21:35:56
Po nekaj letih mežikanje odlaganja danes končno na 616 metrov visoki vrh Boča na južnem delu - Drenovec. Neizrazit vrh ob gozdni cesti med domačijama Šeklič in Polajžer. Nanj vodi praktično skoraj do vrha gozdna vlaka, ki pa že nekaj časa ni bila aktivna. Ker sem ga dolgo odlagal pa zato danes nanj v eni širši turi med točkami Poljčane/Podboč - Formila - Dedni vrh - planota Ravnocerje - razpotje Grilov hrib - Gavez - Sv. Marjeta - dom planincev PD Poljčane na Boču - Poljčane. Prijetne razmere, poti suhe, podlage sicer nezahtevne...Skupaj 33 kilometrov in tisoč višincev gor in enako dol.
Trasa:Drenovec na Boču, 08.06.2014
Drenovec na južnem delu Boča, vrh delno kopast, neizrazit, praktično na vrh vodi gozdna vlaka, ki pa je že nekaj let po videnem neaktivna1
...med Dednim vrhom in Ravnimcerjem...2
...planota Ravnocerje...3
...proti razpotju Grilov hrib...4
...pod Gavezom...5
...Gavez...6
...Sv. Marjeta...7
...v smeri Drenovec, levo Drenovec in naravnost !?! Dreveniška gora...8
...vlaka na vrh Drenovca je že nekaj let po videnem neaktivna...9
...Vrh Drenovec, rahlo kopast, greben v smeri vzhod zahod, nanj stopil iz severnesmer danes, poraščen, razgledov žal ni...10
...in že na povratku po kolovozu ob preži....11
...delno gozdna cesta...12
...desno ob objektu v gradnji, ponovno kolovoz...13
...Sv. Miklavž na Boču...14
...pod rastiščem velikonočnice na Boču...15
...še kilometer, dva in bom doma...Lp16
(+1)všeč
bruny21. 06. 2014 21:57:09
Prvi poletni dan je bil uradno le nekaj ur, popoldan s kolesom na Plešivec iz Poljčan. Hladno je bilo in nič kaj datumu primerno. Poti v glavnem suhe, nekaj blatnih odsekov za vzorec in prijetno vzdušje. Tura nekje v obliki manjše zanke v vršnem delu oziroma ... ,,El laso,, oblika.
Trasa:Boč/Plešivec,21.06.2014Lp
1
2
3
4
všeč
bruny7. 07. 2014 10:03:32
Ena netipična kombinacija v krajinskem parku Boč in Plešivec. Skrajne/mejne točke...sever/Podboč, Černogetova tisa...vzhod/planota Ravnocerje...jug/Plešivec 822 vrh...in zahod/bivša okrepčevalnica Drevenik in med njimi še kar nekaj točk...Tisoč višincev v metrih ,,prebitih,, in razmere na poti in z vremenom idealne za ta čas. Brez ,,fotkiča,, za več uživancije...
Tudi na Boču je potrebno ,,garati,, ampak ko enkrat dosežeš višino 650/700 metrov je veliko možnosti tudi za ,,jadranje,, ki ni preveč naporno med posameznimi točkami, ki se nekako same od sebe zlagajo v mozaik utrinkov in vedut... Lepo in prav mežikanje prijetno je bilo.
Trasa:Boč & Plešivec,06.07.2014.Lp
Tudi začetek krajinskega parka oziroma vstopna točka v park Boč - Plešivec...1
...pogled na tiso iz smeri Zgornje Poljčane...2
....Plešivec...3
...prelom planinske poti na Plešivcu...4
...Kapelica na Ravnemcerju...5
...Ravnocerje iz smeri Donačke gore/pogled...6
...Formila in počasi zaključek, spust nazaj v Poljčane/domov...Lp7
všeč
bruny27. 07. 2014 15:22:40
Klasika kolesarska na Boč. Studenice, Brunarica Golnik, jasa Formila, dom planincev PD Poljčane na Boču in ob rastišču velikonočnice nazaj, danes za spremembo kar po asfaltu v Zgornje Poljčane/Poljčane. Bolj ali manj sem nekje sledil Formilski kolesarski poti. Tereni razmočeni delno blatni. Padavine so prizanesle. Srečal nekaj rekreacije željnih, ki so bili boj s kilometri in višinci v tekaški oziroma kolesarski tehniki. Seveda v okolici planinskega doma bolj zgoščeno dogajanje. Aktivnost kratka ampak vseeno dovolj za osnovni ,,preteg,, danes na mežikanje domačih terenih. Ja, vegetacija na Boču & okolici je letos izrazita, že leta ne tako...obilica padavin seveda. Aktivnosti veliko bolj prijetne kot v izsušenem okolju preteklih let...Lp
Sv. Miklavž na Boču...1
...Formila na Boču, teden ali dva nazaj pokošena...2
...na enem od razpotij...3
...na prijetni gozdni poti...4
...in ponovno na gozdni cesti, tudi nekje najvišja točka poti danes, 727 metrov, pravkar za mano...5
...6
...7
...8
...in ob rastišču velikonočnice počasi...9
...navzdol v dolino potoka Bela in  reke Dravinje...10
...,,presekal,, Babo, planinsko pot na pol...11
...Nad domačijo Štravs v Zgornjih Poljčanah je lep pogled...12
...Zgornje Poljčane...13
...in doma, Poljčane...kratka in nezahtevna ampak tudi ,,ta prava,,...Lp14
(+1)všeč
Stran:12345
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki