Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Hlodi čez markirano pot

Natisni
Gost10. 02. 2008 12:06:12
Lep pozdrav vsem. Vsak dan hodim na Jošt nad Kranjem po markirani poti iz Besnice (Pešnica) preko Zabukovja. Prejšnji teden je kmet s traktorjem navozil nekaj debelih hlodov in s tem zaprl edino prehodno pot. Nekako smo pač splezali čeznje. Včeraj pa je bilo hlodov še več in če hočeš mimo moraš vložiti kar precej truda in ravnotežja. Zanima me, kdo bo odgovarjal v primeru nesreče, če se kdo poškoduje, ko pleza čez, saj so hlodi nestabilni in se premikajo. Ali je dovoljeno čez stezo sploh postavili ovire, saj je pot markirana?
Lp, Nataša
všeč
Gost10. 02. 2008 14:30:45
Če je gozd njegov oz. je lastnik teh površin, potem lahko to naredi, samo ni lepo od njega!
To je zgolj moje mnenjenasmeh
Lep pozdravnasmeh
všeč
andrej76710. 02. 2008 14:53:59
To je tipično slovenska zadevca.jezen
všeč
Gost10. 02. 2008 15:38:31
všeč
Gost10. 02. 2008 16:29:31
3. člen
(pravica redne rabe planinskih poti)
(3) Lastnik oziroma lastnica zemljišča (v nadaljnjem besedilu: lastnik zemljišča), preko katerega poteka planinska pot, mora uporabnikom dopustiti, da jo uporabljajo za hojo, tek ali plezanje, skrbniku pa, da jo vzdržuje in označuje z risanjem markacij in postavljanjem usmerjevalnih tabel, skrinjic in varovalne opreme.
Lastnik, če to bereš, se malo zamislijezen
všeč
Gost10. 02. 2008 18:17:11
Glede na zakonska določila je torej lastnik gozda v prekršku, oz. krši zakon. Če ne bo nihče ukrepal, bo s tem gotovo nadaljeval. Mislim, da je na mestu prijava na ustrezen organ.
všeč
dpipus110. 02. 2008 20:04:59
Zakaj mu ne greš pomagat pospravit hlodovino, pa boš imel prosto pot, mogoče se boš do vrha povzpel tudi z avtom. Ne si mislit, če si prispel nekje iz mesta ali iz drugega urbanega naselja, da mora biti pred tabo vse prosto in da si ti morajo vsi umakniti.
všeč
Gost10. 02. 2008 20:34:23
Sploh pa to ni planinska pot.Vsaka kozja steza tudi ni planinska pot.Je mogoče lastnika kdo vprašal če lahko vzpostavi planinsko pot.Časi socializma so mimo in zasebna lastnina bo morala biti spoštovana kot sveta.Primer je novi lovski zakon ki popolnoma ignorira lastnike zemljišč.Ali pa zakon ki govori da se po gozdnih poteh lahko voziš s kolesom mislim da celo z motorjem,če se ne motim.Tukaj me lahko popravite.Vendar lastnik gozda zgradi pot in jo vzdržuje,turisti(motoristi)jo pa uničujejo,kvaziplaninci pa parkirajo kjer se jim zljubi in s tem ovirajo kmetovo delo.Vsi moramo živet od nečesa,škode pa ne smemo delat nikomur,tudi kmetu ne.Tako da se tisti ki se sklicujete na zakon,malce zamislite nad sabo in ne delajte škode komurkoli že.Saj tudi vi ne želite da bi kdo delal škodo vam. Pa še to.Tale je res bosa.Če si planinec ,vsaj predstavil si se tako,potem lahko greš okrog hlodov,in to peš,ne pa da se hočeš voziti po zasebnem zemljišču,po možnosti čim višje peš.
všeč
Gost11. 02. 2008 07:07:50
Ne moreš verjet. Karkoli napišeš oziroma nedolžno vprašaš, te že popluvajo in obtožijo ne vem česa. Ne vem od kje vam podatek, da se tam hočem voziti, saj sem lepo napisala da hodim tam. Nima smisla....
Lp, Nataša
všeč
spoty11. 02. 2008 09:21:59
Tebi gost, ki si se tako na dolgo razpisal, je videti, da nimaš pojma. Lastnik gozda MORA pospraviti hlode s poti, pa ne zaradi planincev in kolesarjev, ampak že zaradi Zakona o gozdovih, kjer je lepo navedeno, kakšna mora biti pot ne glede, če si lastnik poti in gozda. Da ne omenjam da z omenjenimi hlodi čez pot krši še ostale zakone. Torej jaz bi ga prijavila ustreznim organom, saj je lastnik, če je pot markirana to sam dovolil s svojim dovoljenjem, po možnosti dobil še odškodnino, zdaj pa se norčje iz planincev.
všeč
Gost11. 02. 2008 12:41:09
Ma dajte mir, Nataša je samo vprašala, vi pa norite z Zakoni in Pravilniki in ne vem kaj še!!! Smirite živce!!!.Mislim, da s tem ne bo konca, še boste nakladali z menoj vred!
všeč
Gost11. 02. 2008 13:41:14
a ni fino da so še dodatne ovire morali bi biti hvaležni da se še dodatno razmigate drgač pa trenažer kupte če hočete skoz isto stanje obremenitve
všeč
Gost11. 02. 2008 14:00:26
Kdo da nima pojma.Primer.Sem lastnik gozda na Jelovici.Najel sem skupino ki izvaja gozdna dela.Najprej se lepo pripravijo za delo in ko začnejo je vse ok.Ko traktorist začne z spravilom lesa na skladišče ,je na izvozu na gozdno cesto nekdo zaparkiral avtomobil.Lastnika pa od nikoder.Torej se skupina ki izvaja delo loti poseka tudi na drugi strani parcele.Toda glej ga vraga,tudi na drugem koncu kjer gozdna vlaka pripelje na skladišče sta zaparkirana dva avta.Tudi tega lastnika od nikoder.Skupina dela trktorist pa ne .Ure pa tečejo.Signala za mobitel ni,zato se zapeljem 10 km daleč da ulovim signal.Pokličem na policijo in se pozanimam kako je s to rečjo.Nimajo pooblastil ker ni javna pot.Tovornjak pa že prihaja po les. Ko prispe se mora obrniti ker ni bilo pripravljenega lesa. Torej stoji traktor,tovornjak obrača.Sami stroški.Naj povem da je v tem primeru šlo za gobarje in sprehajalce,vendar skrajno neodgovorno.Tudi veliko planincev je takšnih.Zato se zamislite nad sabo in ne nagajajte za vsako malenkost.Nataša če lahko prideš do vrha hriba pa okrog hlodov tudi lahko.Res škoda časa in prostora za take neumna vprašanja.
všeč
andrej76711. 02. 2008 15:07:06
No ja hlodi na pot sigurno ne sodijo - se pa zelo strinjam da vse bolj in bolj "kvaziplaninci" svoje avtomobile terajo visoko v hribe dokler le gre in ga pustijo kjer se jim zdi.Tapravi planinci ljubitelji narave se tako ne obnašajo.Recimo Kamniška bistrica ima lepo veliko parkirišče pa boš poleti imel celo kolono vozil proti Jermanci in Tov.žičnici za Kokrsko sedlo samo da prigoljufajo kako urco rekreacije.To cesto bi enostavno zaprl za vse tiste ki nimajo na njej kaj početi - planinci imajo lepo markirane poti iz K.B. cool
všeč
Gost11. 02. 2008 15:36:45
Rampe na gozdne poti,pa se bodo spet pritoževali da morajo okrog rampe.Celo 2m daljšo pot bodo opravili.
všeč
Gost11. 02. 2008 16:02:59
toliko nestrpnosti zdaj okrog hlodov,poleti okrog psov,le kaj bo spomladi.Komu se boste pritožili,če ne bo skidana steza pa rdeč tepih na Golico,...Malo,samo malo strpnosti,...Pa ste se dajali okrog koč in oskrbnikov,pa saj vas noben ne vleče notri,greš pač mimo koče,stopiš mimo hloda,greš tja kjer veš da ni psov,....nasmeh
všeč
Gost11. 02. 2008 16:47:09
Kaj vas pa psi motijo....na koncu naj vas zacnejo motiti se srnice in gamsi...
všeč
tonej11. 02. 2008 18:10:02
Spoštovani!
Popolnoma in v celoti se strinjam z lastnikom gozda,ki je opisal kako lahko nepozoren oz nemaren lastnik avta lahko ovira delo v gozdu.
Prepričan sem tudi da delavci pri spravilu lesa hlode namerno ne zlagajo čez pot, ampak le iz praktičnih razlogov pri nakladanju oz.odvozu.Kar se tiče psov na planinskih poteh - vzgojeni psi,ki hodijo ob lastniku in lastnik tudi poskrbi za njih pri koči - naj ne bi nikogar motili.
Lp,Tone
všeč
Gost11. 02. 2008 18:53:30
Ob tako lepem vremenu pojdite rajši na kakšen hrib in se sprostite in ohladite živčke. Ko pa pridete nazaj pa rajši napišite kakšne lepe vtise. Bo bolj berljivo.

Pa lep pozdrav in čim manj hlodov in psov preko in ob poti.

velik nasmeh
všeč
Gost11. 02. 2008 19:05:53
Planinci so prav res navadni packi. Pridejo iz mest in svinjajo gozdove, celo plastenke od olja Delta TLX nosijo s seboj, potem pa jih v lepo vzdrževanih gozdovih odmetavajo, ubogi lastniki-ce, pa morajo za njimi čistiti!
všeč
Gost11. 02. 2008 19:22:10
Tudi sam veliko hodim v hribe in opažam da so mestni planinci(nedeljski) precej egoistični.Parkirajo kot,da je"vse naše".Me zanima,kako bi taki reagirali,da nekdo parkira na njihavo mesto pred njegovi blokom.Pa saj piše v črni kroniki, kako se skoraj streljajo za parkirišča pozimi.Spoštujmo tujo lastnino in parkirajmo na to določenem kreju,pa če tudi hodimo 1/2 ure več.Saj za to hodimo v našo prelepo naravo
všeč
Stran:12
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki