Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Oblacila za hojo v hribe

Natisni
spetovar1. 02. 2010 09:29:25
Ja jaz delam tako, da preden greš na turo, se oblečeš tako, da te malce zebe. Tako mi bolj odgovarja, saj ko se zagreješ je ravno prav. Seveda zebe ne zaradi tega, ker prepiha, ampak zaradi debelosti oblačil.
Drugo kar pa je je pa tempo. V kolikor greš ko gams (če tega nisi navajen), ker si pač v takšni družbi, potem boš zašfical ne glede. Tukaj pa se potem lahko začnejo problemi. Oblačit, slačit pri minusu in vetru ni najboljša varjanta. Bolje je, če se tempo zmanjša na takega, ki je telo navajeno. Saj ko govorimo tja do -10 še ni problema. Ko pa temperature padejo pod -20 pa je lahko velik problem. Sploh pa še veter zraven. Ko piha 32km/h pri 0 stopinj, je občutek -18 stopinj. Fajn je, da že na začetku ne vem kaj ne zašficaš.
všeč
galkoker20. 03. 2010 14:00:08
sem kupil la sportiva karakorum pro gtx jih nesel domov pred turo malo pogledal in videl da so neti za vezalke razporejeni postrani malo tu in malo tam v usnju nad gumo je bila mala luknjica zadnji del peta je bila na enem čevlju ravno narejena na drugem pa postrani.Za turo sem moral vzeti staro alpino po vrnitvi pa reklamirat v igluja. tam so naredili zapisnik in čez en teden je prišel novi par na moje presenečenje še bolj sfušan, na obeh čevljih na usnjenem delu pete velika luknja in odtisi od nekakšnih zobcev.Ko sem to pokazal prodajalki mi je takoj vrnala denar in na moje kasnejše vprašanje ali je to napaka odgovorila da uvoznik pravi da to ni nobena napaka.Nato sem vzel v roke razstavni čevelj iz police in takoj videl novi fuš in sicer guma ki je na usnju je imela veliko izboklino kot kakšen mehur.Tudi to sem pokazal in dobil odgovor da sem edini ki je kaj reklamiral od la sportive. Od treh parov so bili vsi z napako! Sedaj me pa zanima ali je la sportiva fuš firma ali se pri nas prodaja roba z napako ali pa slovenski kupec kupi vse samo da se lahko hvali da ima ulala la sportivo?
všeč
tol20. 03. 2010 14:24:55
Tudi sam sem reklamiral čevelj la sportiva. Vrnil idenar brez kompliciranja. Tudi meni so rekli, da sem do zdaj prvi, ki je reklamiral čevelj (model Trango EVO).

Napake so in vedno bojo. Problem je samo če naletiš an prodajalca, ki ti nebi želel uveljavljati reklamacije. Če je napaka zgolj "lepotna" in ne ovira funkcionalnosti čevlja ter če nisi pikolovski se lahko zmeniš za dodatni popust zaradi napake.
všeč
abece3. 07. 2010 12:13:38
Zdravo!A mogoče veste kdaj se bodo začeli popusti v specializiranih trgovinah,denimo IgluSport ali Kibuba?Hvala lepa za informacijo in veliko gorskih užitkov vsem!
všeč
ljubitelj gora2. 01. 2011 23:38:16
Kibuba menda sploh nima razprodaj, ker so cene že tako ugodne, itak pa dobiš ene storže pa še kak popust.
všeč
Sano4. 01. 2011 11:00:47
Zdravo! Ima mogoče kdo izkušnje s sledečimi hlačami oz. katere bi mi najbolj priporočali? Hvala.

http://www.iglusport.si/hlace-pohodniske-kaari
http://www.kibuba.com/index.php?&cID=2&scID=12&pID=2273
http://www.iglusport.si/hlace-pohodniske-route
všeč
klm4. 01. 2011 11:34:02
Cordura je španski proizvajalec najlonskih materialov, nič slabši kot Shoellerjev, čeprav je slednji med planinci najbolj čislan. Vendar se v praksi pokaže, da so karakteristike materialov bolj ali manj identične, vsaj kar se tiče temeljnih zahtev vodoodbojnosti, parapropustnosti, elastičnosti. Prezentirani sta dva modela znamke iz domačih logov ter ena iz Poljske, ki jo trži Kibuba. Poljski proizvajalec je nesporno zelo kvaliteten in bo tak tudi ostal, kajti zaradi poceni proizvodnje bo ta še v prihodnosti ostala na domačih tleh, s tem pa tudi nadzor. To je že ena od pomembnih komponent pri končni odločitvi za nakup. Kar se materiala tiče - extendo - ima identične karakteristike kot tista pri Karibujevih izdelkih, s tem da je elastičen celo na vse štiri smeri, medtem ko sta Karibujeva "zgolj" v dve. Cena izdelkov je praktično identična, tako da moraš izdelke dobro pregledati (šive, natančnost/kvaliteta izdelave), pomeriti in kupiti tiste, v katerih se ti najbolje počutiš...
všeč
ms507. 03. 2011 20:09:33
Zanimam me nakup Brynje Antarctic Polar jakne, ki jo prodaja firma Samas iz Velenja. Po opisu in karakteristikah izgleda kar v redu, razen cena. Mogoče jo kdo uporablja. Vem pa, da jo uporabljajo specialci pri policiji.
lp in hvala za info
všeč
ms5013. 03. 2011 18:47:28
Pozabil sem omeniti,da uporabljam kar nekaj izdelkov te Norveške firme. Brynje švic majice in naglavni trak,ter kapo.Moram priznati,da se mi to kar dobro obnese oziroma, da so to do sedaj najboljši izdelki kar sem jih uporabljal. Sedaj me zanima pa še ta Polar jakna
lp
všeč
viharnik13. 03. 2011 19:56:23
Bryinje spodnje perilo je klasa zase,kar sem uspel preko izkušenj uporabe občutiti.Imam tudi Craft perilo,kar ni slabo.Če pa primerjam z Brynjem,pa je ta če za močno stopnjo kakovostnejši,ter z mrežasto konstrukcijo v hudem mrazu nepremagljiv izmed vsemi polar izdelki.Glede kvalitete pa pri Brynju,čeprav malenkost dražji,pri materialu izdelka ne zaslediš praktično nobene obrabe.Bse je tako po dolgih letih,kot bi ravnokar prinesel iz trgovine.Material je ena A.Drugo se že vsaj dvakrat medtem zamenja,glede ostalih firm seveda.
všeč
TanjaM18. 10. 2011 18:57:47
Pozdravljeni,
katera oblačila pa uporabljate za poleti oz. prehodna obdobja? Rada bi si nabavila zgornja oblačila za poleti, ampak tako, da bodo uporabna tudi pozimi (vsaj deloma), s tem da pozimi ne hodim v gore ampak bolj stil pokljuka in gazenje naokoli par ur. Sem ful zmrzljiva in ponavadi me poleti na vrhu prepiha, kljub temu da se gor preoblečem in imam spodnjo majico, tanke dolge, flis (običen) in vetrovko. Zdej, v eni trgovini mi je prodajalec svetoval debel softshell in še polartec termal pro če je huda, v drugi pa največ srednji softshell (a je boljše windstopper?) in tanko puhovko. Vetrovke pa ne bi. Zdej sem pa zmedena eek...
všeč
JusAvgustin18. 10. 2011 19:04:31
sneaker od warmpeaca, alpinistična jopica vredna vsakega centa! http://www.kibuba.com/index.php?q=sneaker&cID=2&scID=11&pID=493
mežikanje preverjeno, že več letnasmeh
všeč
turbo18. 10. 2011 19:24:00
Svetovati ne upam, lahko samo napišem, kaj se meni obnese. Zelo obnese nasmeh
PRVI SLOJ:
"Švic" spodnja majica, odvisno od mraza tanka ali debelejša.
DRUGI (srednji) SLOJ:
Polartec 100 puli (fleece)
TRETJI SLOJ (zunanji, izolacija):
softshell s kapuco, Windstopper (srednji)

V nahrbtniku pa imam vedno flis brezrokavnik Polartec 100 in tanko puhovko.
To mi zadostuje za celo zimo, ne glede na temperature. Puli in brezrokavnik mi služita celo leto, softshell pa tudi razen poleti. Puhovko večinoma uporabljam na turni smuki, to je med smuko. Odvisno od mraza, ali smučam v puhovki brez sofshella ali pa dam sofshell čez puhovko. Ravno zato imam tudi puli in brezrokavnik, da lahko kombiniram, kaj mi bolj odgovarja.

Ugibam, da če si res zmrzljiva in bolj pohodniške narave, bi ti znala kombinacija srednji fleece, srednji softshell in tanjša puhovka zadostovati. Tako fleece kot shell bi ti lahko služil preko celega leta. Puhovka pa pozimi.
všeč
IgorZlodej18. 10. 2011 20:01:43
Jaz bom pa začel spet bombažne majice nosit, pa srajco in volnen pulover, ker vse drugo ni nič vredno, samo en kup denarja stanevelik nasmeh
všeč
turbo18. 10. 2011 20:22:52
Ma, saj ni tako drago.
Včasih si dal za komplet oblačila 240.000 Sit. Če si švercal, te je prišlo pa samo jurja (nemških mark), sedaj pa že za petstotaka vse dobiš (€).

Kaj pa je petstotak v primerjavi z dvestoštiridesetimi tisočaki zmeden
všeč
viharnik18. 10. 2011 20:24:26
Tile kvazi prodajalci bi ti nametali po možnosti kar vse od njihovega asortimana!cool
Za v gore praviloma nobena vmesna varianta oblek ni primerna, da bi pokrivala vse letne čase skupaj optimalno, tudi deloma ne.
Poleti vas zebe, ker ste v prekomernih oblekah ali neprepustni vetrovki za povrhu.Takrat rabimo le majico z dolgimi rokavi ali kratkimi, izjemoma toplejši polartec kratek rokav letni, če plezamo severne stene ali pohodno.Na vrhu se preoblečemo (če smo prešvicani) in damo nase soft shell, ki diha in ščiti pred vetrom.
Pozimi se oblečemo v dobro zimsko spodnje perilo(najpomembnejši sloj),tudi športno volno srednje debeline po potrebi, srednji sloj flis puloverja in zgoraj še zimski soft shell ali še toplejšo jakno flisa pri zelo nizkih temperaturah.Če je vetrovno in sneženo pa preko še nujno gore-tex jakno in hlače.Vedeti pa je treba, da na zimski soft shell v večini primerov ni možno kombinirati s spodnjim slojem debelejše flis jakne, ker jih ne moremo med seboj obeči, kot vam je narobe svetoval prodajalec.
V težjih zimskih pogojih je za popolno zaščito primernejša kombinacija dobrega srednjega sloja flisa ali debelejšega flisa in Gore-tex, Event, H2NO nepremočljive jakne.Za mraz je zelo dobra tudi kombnacija tankega srednjega sloja fleece 100 in tanka puhovka gosjega ali umetnega puha.To uporabimo predvsem pri mirovanju ali povratku z gore pri hudem mrazu in manj pri vzponih.
všeč
geppo18. 10. 2011 20:28:37
velik nasmeh
večina teh zgoraj naštetih zadev nimam.Tam do -20C še brez skrbi zdržim s softshell - om za 30evr ( Tuš zvezdice ). Pa še ta je, če res severnik ne vleče v rugzoku parkiran. Drugač pa lovska jopica, srajca in spodaj bombažna majica.
Lp

všeč
geppo18. 10. 2011 20:28:55

všeč
viharnik18. 10. 2011 20:31:42
Igor, vse pelje na naravno pa še zdravo je in precej ceneje kot že ugotavljajo tudi drugi dolgoletni uporabniki, gorniki in redki pošteni ter iskreni prodajalcivelik nasmeh
všeč
IgorZlodej18. 10. 2011 20:37:07
Ma mi je hecno, vsako leto pred zimo ista tema, kakšna oblačila, pa kaj to, pa kaj ono, pa kakšni sloji, pa čebula, pa kaj vem kaj še vse. Čeprav sem že večkrat napisal bom še enkrat. Vse je dobro za stat na mestu. Ko pa hodiš, plezaš, smučaš pride pa vse gnilo, ne glede na zveneča imena znamk. Se bi pa še vprašal, koliko pa ste sploh v gorah pozimi in kaj sploh počnete pozimi v gorah. Meni tisto kar imam, povsem dobro služi, pa sem kar precej zunaj.
všeč
Stran:123456...151617
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki