Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali je Košutica višja od 2000 m?
Glasuj

Očistimo Slovenijo!

Natisni
majki5. 02. 2010 09:05:18
http://www.ocistimo.si/
Upam da se nas bo čim več udeležilo akcije, čeprav smo na tem forumu predvsem taki, ki že tako ali tako ne smetimo.cool
Predvsem pa upam, da se bo končno počistil predor pod vrhom Krna, v katerem so še vedno kupi smeti, čeprav sem pred dvemi leti opozoril pristojne, lansko leto ko sem bil ponovno na vrhu pa sem zgrožen videl, da niti ena sama vreča smeti ni bila odnešena!jezen
Lep pozdrav vsem! Marjan
všeč
viharnik6. 02. 2010 12:48:55
Upam,da se nas bo humanega opravila udeležilo veliko varstvenikov narave,da tistim nekaj % neosveščenim onesnaževalcem, pokažemo pravi osdnos do okolja in jim s tem damo nekaj misliti!.cool
všeč
spetovar9. 02. 2010 10:26:36
Ja jaz sem se že registriral za popisovalca smetišč, pa je nekaj zelo spokalo pri njih. Namreč povezava na geopedio.si ni delovala več po registraciji. Sem poslal mail na njihov info, pa ni bilo odgovora. Dosti hodim po okolici Zreč in Slovenskih Konjic, pa bi rad tudi malo prispeval, k bolj čistemu okolju. Je imel kdo podobne probleme ?
všeč
lynx9. 02. 2010 22:08:25
Katera povezava? Meni še vedno vse dela, tudi: http://yourprecious.geopedia.si/events/OcistimoSlovenijo/
všeč
spetovar10. 02. 2010 12:27:18
Hja, zgleda, da je bil nek problem ne vem sicer kje, ker mi niti usposabljanja takrat ni uspelo narediti. Sedaj pa deluje... No uspešno lovljenje nasmeh
všeč
iztok25215. 04. 2010 21:43:47
Kdor odlaga smeti v naravo, dela to iz neodgovornosti ali pa zaradi dobička, vendar pa nikogar od teh ne briga, kaj si vi vsi mislite o njihovih dejanjih.Je pa zanimiva slovenska naivnost..... imamo zakone...pa jih nihče ne izvaja, pa čeprav te službe plačujemo..... ah,pa bomo raje sami počistili....saj bo čez par let vse spet isto....ali pa prej....?????!!!!!!!Pa lepo soboto vsem Slovencem.Jaz ne svinjam, pa vseeno zahtevam, da odgovorne službe opravljajo svoje delo,od inšpekcij do policije!!
všeč
keber115. 04. 2010 22:05:26
Razmišljam, da bi pomagal pri čiščenju planinskih poti. Kje bo to organizirano in kje primanjkuje prostovoljcev? Ker na Šmarno se ne bi šel gužvat, če pa so kje drugje večje potrebe.
všeč
Johny7715. 04. 2010 22:55:56
jst pa ne razmišljam da bišel pucat jst bom šel nasmeh
všeč
šerpa16. 04. 2010 06:04:55
Gremo pucat!!!! Ker če bomo čakali naše pristojne službe, da si bodo riti zmigale ven iz pisarn bomo še dolgo čakali.
Primer: novembra lani obvestim okoljsko inšpekcijo o črnem odlagališču azbestnih plošč. Naslednje tri mesece se ne zgodi nič, odlagališče še vedno na starem mestu. Popizdim, napišem še eno pismo in ga zraven inšpekcije pošljem v vednost še šefici inšpekcije na ministrstvu in še nekaterim veljakom na okoljskem ministrstvu. Čez 10 dni dobim e-mail, kjer mi zatrjujejo, da so si odlagališče sicer z zamudo že ogledali, ker......bla bla bla... Same bedarije. V glavnem z lastnikom so se dogovorili baje da bo to odstranil takoj ko skopni sneg. Me pa res zanima in grem še ta teden pogledat. Če so plošče še tam pa odstopim vso dokumentacijo v uredništvo "svet na kanalu A". Ti so običajno učinkovitejši od naših inšp. služb.
všeč
smidov david16. 04. 2010 10:23:19
Šerpa ti si en cepec narisan.
Azbestne plošče sploh niso škodljive če jih pustiš pri miru in jih ne premetavaš.
20-30 let že pijemo vodo ki teče še po starih azbestnih ceveh pa še ni nobenga zato pobral.
Azbestne plošče sploh niso nevarne če mirujejo in če nisi v azbestnem prahu. delaš z njimi in se azbest ne praši. Tiste k so se zmisli da jih je potrebno posebaj odlagat so eni osli s tabo vred šerpa.
Očisti raje svinjarijo kot je naprimer piksne konzerve in take stvari ki so prov nemarne ne pa azbestne plošče.
BEBOcool
všeč
spetovar16. 04. 2010 14:45:22
HAHAHAH! Kake finte nasmeh No roko na srce, tudi azbestne plošče ne spadajo v naravo. Kot tudi odpadni cigli in podobno.
Celjani bodo imeli akcijo "očistimo Slovenijo v enem dnevu" kar dva dni velik nasmeh
To je požrtvovalnost!
Res pa ne morem verjet, da je kar 13% ljudi napisalo na anketi, da ne smeti eek
všeč
Okmodko16. 04. 2010 15:54:33
Smidov david je nekulturni človek ki zmerja uporabnike te strani. Tudi če azbestne plošče niso škodljive ni prav da se jih meče v naravo. Da ti nebomo prišli obmetat hiše s skret papirjem. Sej te to ne bo motilo kaj? Saj s tem ne bomo onesneževali narave, ker je skret papir biološko razgradljiv. Zravn se ti bomo pa še posrali okol hiše, da bomo s tem nahranila vaše cvetlice ki potrebujejo organske snovi. Kako lepo bodo cvetele.
všeč
šerpa16. 04. 2010 20:28:38
Hvala smidov david za tvoj prispevek na forumu. Očitno so bebci tudi tisti, ki so jih uvrstili v uredbo o nevarnih snoveh. Če je tako sem rade volje cepec in bebo, ker jim verjamem.

Po tvoji burni reakciji bi lahko sklepal, da si mogoče kak okoljski inšpektor ........saj veš, ko stopiš mački na rep zacvili, a ne?
všeč
FLEKSARCA16. 04. 2010 22:46:18
Svojo energijo za kreganje, jutri raje vložite v svoje rokice. Če je nekaj tujek v naravi je tujek, pa če je to škodljivo ali ne. Jaz sem že v nizkem štartu in jutri grem v akcijo, pa upam da nas bo čim več GASSA.
všeč
viharnik17. 04. 2010 07:46:30
Tudi jaz se danes namesto ski ture,udeležim edinstvene zelene akcije.Pri nas ob gozdu so odbijače in drugo nesnago že počistili dneve prej(sem jim lociral odlagališče).Sedaj pa dobre rokavice,poliamidne hlače in jakno,stare gojzarje pa veselo nad večje kosovne odpadke.
Pazite,da se ne porežete roke(tetanus),ne stopite na steklenice ali,da vas teža odpadnih kosov ne preseneti.Gremo v akcijo!.velik nasmeh
všeč
mukica17. 04. 2010 08:35:09
Mi smo jo imeli včeraj in moram priznati ,da človek ne more vrjeti kakšna nesnaga se skriva v naši bližinieek
Je pa zelo pohvalen odziv vaščanov,bilo nas je ogromno in temu primirno je polno zbirališče.
Ostali pa le veselo na delo in OČISTIMO našo prelepo deželo.nasmeh
všeč
keber117. 04. 2010 14:56:29
Združil sem prijetno s koristnim in napadel Dovško Babo iz Dovjega. Nazaj grede sem pa še smeti pobiral (verjetno edini). Jih ni bilo veliko, a se nabere. Daleč največ je papirnatih robčkov, ki se očitno prosto odmetavajo kjerkoli. Nabralo se jih je za pol vreče za smeti.

Ne odmetavajte papirnatih robčkov v naravo, ker v nasprotju s (očitno) splošnim mnenjem niti približno niso biološki odpadek in ne zgnije kmalu.
odpadki, v veliki večini papirnati robčki, na ruzaku pa še neka plastika od kdovekje1
všeč
viharnik17. 04. 2010 16:34:52
Naravovarstvena akcija očistimo Slovenijo v enem dnevu je v celoti uspela.V Šentviški četrtni skupnosti se je zbralo okoli 800 okoljsko zavednih prostovoljcev.Odpeljali smo enormne količine divjih odlagališč in tudi delo na širšem terenu je bilo v olnem zamahu.Iz obronkov gozdov so gasilci in posamezniki z dolgimi tovornimi prikolicami,odvažali ogromno materiala!.Tudi na terenu smo polnili vreče eno za drugo.Tudi akumulatorjev,oblek in nakupovalnih vozičkov ni manjkalo.Midva sva se lotila struge Pržanca in okolice Iskre Pržanja,nekaj Šentvida.Smeti je toliko,da smo ga za kasneje še popisali in locirali na kartah.Po opravljenem delu ob 15h pa smo bili od K.S.šentvid,deležni pogostitve pri kanu centru v Tacnu-Sava z dobrim mesnim pasuljem in pivom.Tukaj se je zbrala vsa smetana resnično čistih in po duši dobrih ljudi,saj so tisti ki onesnažujejo okolje kar vsi ostali doma.
Po govoru koordinatorja akcije,je bilo rečeno,da so v centru Ljubljane imeli velike probleme z odvozom odpadkov,ker so pobiralci puščali odpadke po takorekoč vsaki ulici.Pri nas pa smo pripeljali odpadke točno na dogovorjena mesta in enostaven nadaljni transport.V prihodnje upam,da se bodo onesnaževalci osvestili svojega plehkega dejanja in vsaj za dan probali kako je ko iz šavja in potokov vlečeš ven vso to nesnago.Pozdrav vsem varuhom narave!.coolnasmeh
Smeti naju dveh v samo dobri uri!1
2
Lokacija predor Pržanj-Šentvid3
Varuhi narave na zasluženem pasulju4
Koordinator na slovesnem govoru5
6
Tudi starosta je sodelovala,pohvalno,kapo dol!7
Še malo neokrnjene narave za konec8
9
všeč
grahelj17. 04. 2010 17:28:31
Jaz sem našel zelooo veliko kolo
Kolo1
všeč
FLEKSARCA17. 04. 2010 19:37:39
Po eni strani sem izredno zadovoljen zaradi opravljenega dela, po drugi strani pa malo razočaran kaj vse smo danes zvlekli na planoeek. Upam, da zadeva postane tradicionalna, ker je dela še mnogo, mnogo. Lepo se pa sliši, da nas je bilo danes na terenu okoli 250 000, drugo leto pa upam da 1/2 miljončkavelik nasmeh.
všeč
Stran:12
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki