Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Planina Za Skalo in Kaluder

Natisni
IgorZlodej12. 07. 2010 18:10:03
Tokrat za spremembo v trentarsko samoto. Zapeljem se Na Skalo, nadaljevanje pri prvi zapornici skoraj do Dola pod Plazmi. Tam zavijem na jaso desno, kjer se nekaj 10 m povzpnem naravnost, kjer pridem na stezico. Po njej grem v desno oz. proti zahodu, steza preči s travo porasla melišča in se nekoliko spusti navzdol, potem pa v gozdu spet dvigne gor, na določenih mestih je kar strma. Na greben oz. škrbino pridem pod Kukom. Na razglednem pomolu se naužijem razgledov na gore nad Sočo, potem pa sledi rahel spust, stezici je po travah JV strani Kuka lahko slediti, kmalu pridem na pot, ki vodi v Travniško dolino, ker nimam namena v tisti konec grem po stezi dol proti planini Za Skalo. Pri koritu voda ne teče, jeklenice v kaminu, ki je prehod v TD pa so dobre. Kmalu sem na planini, nato pa zavijem na neoznačeno pot proti planini za Črnim vrhom, hitro sem pri lovski koči TNP, nadaljujem po stezi, ki se kasneje nekoliko spušča, še pred planino zavijem v levo navzgor, večinoma hodim po brezpotju, ko si ogledam SV pobočje Kaludra hitro najdem prehode proti vrhu. Izberem si nekakno gruščnato grapo, kjer ni rušja in so dobri prehodi. Sonce pripeka, po omenjeni grapi pa hitro dosežem vršni greben, od tam do vrha je le še nekaj minut. Malo posedim, potem pa najdem stezo, ki na vrh pripelje z Lepenške strani, od tam oz. od Doma pri krnskem jezeru je tudi najlažji dostop na Klauder. Tako hodim nekaj časa po zahodni strani grebena, potem pa se povzpnem na greben, ponekod je kar precej kosmato od rušja. Misel na Veliko Babo opustim in se spustim na vzhodna pobočja, kjer po gamsji stezici sestopim v dolino pod Kaludrom in se po prostranih brezpotjih vrnem do lovske koče TNP in naprej do planine za Skalo, od tam pa po lovski stezi Na Skalo.
Ker gre za neoznačene steze morebitnim interesentom predlagam, da se sami na to pot ne podajo. Lahko pa se udeležijo vodenega izleta v okviru TNP, ki je ponavadi v avgustu po zapuščenih trentarskih planinah.
Planina Za Skalo in Kaluder na drugi strani Soče se kaže Bavški Grintavec v bolj pohlevni a vroči podobi1
Planina Za Skalo in Kaluder Skala, Vrsnik, dolina Soče in gore nad njo2
Planina Za Skalo in Kaluder ko pridem čez škrbino pod Kukom se pokaže planina Za Skalo3
Planina Za Skalo in Kaluder na začetku Travniške doline4
Planina Za Skalo in Kaluder korito brez dotoka vode5
Planina Za Skalo in Kaluder Kranjska lilija6
Planina Za Skalo in Kaluder puščica označuje mesto kjer sem prišel čez škrbino7
Planina Za Skalo in Kaluder 8
Planina Za Skalo in Kaluder lovska koča TNP9
Planina Za Skalo in Kaluder pobočje pod Kaludrom10
Planina Za Skalo in Kaluder na samotnem vrhu11
Planina Za Skalo in Kaluder proti Veliki Babi12
Planina Za Skalo in Kaluder pogled nazaj na Kaluder13
Planina Za Skalo in Kaluder planina Za Skalo in Kaluder v ozadju14
(+5)všeč
merkur12. 07. 2010 20:07:37
Zanimivo si se lotil tega lepega izleta: gor v Travniško dolino, pa dol k planini, pa gor na Kaluder ... . No, spodaj, od spodnje zapornice naprej, ti ne bi bilo treba tako daleč po dolini in potem prečno nazaj čez melišča - pa saj to verjetno veš - obstaja še direktnejša podvarianta dostopa na isto stezo.

Mimogrede, na katero od stezic oz. mulatjer si mislil, ko si napisal, da naj bi bila tista najlažja in naj bi nas na Kaluder pripeljala od Doma pri Krnskih jezerih oz. z lepenške strani? Si že kdaj bil po njej na Kaludru?
(+1)všeč
DOCTOR12. 07. 2010 20:11:35
Z Debeljaka se vidijo dve možnosti/stezi, nadaljevanja v smeri proti Veliki Babi - obe se priključijo "klasični"/markirani na Veliko Babo

Ena vodi z vrha Kaludra pod Črno prstjo, druga pa cca 300 m nižje - stanje poti ne vem, "na oko" zgleda kar solidna.

(+1)všeč
velesa12. 07. 2010 21:22:51
Jaz sem sicer bila na planini Za Skalo že v soboto po markirani poti, ki vodi naprej k Sedmerim jezerom. Nadaljevala sem v Travniško dolino, na Travnik in na Plaski Vogel. Dodajam le še nekaj fotografij.
V rosnem jutranjem prebujanju 1
Jutranji pogled z nad slikovite planine Za Skalo2
Danes pa je ta ista kranjska lilija v popolnem razcvetu3
Prehod v Travniško dolino krasijo tudi pekoče koprive4
Med planino Za Skalo in prehodom krasi stezo po melišču čudovit šopek5
Ena zmed njih - planika - gorska krasotica6
Ta pa je iz Travniške doline7
Travniška dolina, bogata z najrazličnejšim in bujnim cvetjem8
Pozdrav planini - zagotovo jo še obiščem9
(+2)všeč
IgorZlodej12. 07. 2010 21:35:53
Včasih si želim po kakšni novi poti-stezi, pač tako, da jo spoznam, pa tudi, če gre malo naokoli. Od spodnje zapornice večinoma hodim pozimi s smučmi, vem, da je bližnjica, ki preseka cesto, druge pa nisem opazil, niti zanjo ne vem. se pa ta steza začne dejansko v Dolu pod Plazmi.
Mulatjera se od označene poti, ki vodi od DKJ odcepi v levo pod Veliko Babo, v nadaljevanju pa so dejansko kar tri, ena vodi na Predel z varianto na Črni vrh in proti planini za Črnim vrhom, ta je spodnja, zgornja vodi direktno na planino za Črnim vrhom, od te zgornje pa se ena odcepi še proti Kaludru. Dejansko so vse precej zapuščene, zaraščene, marsikje so zasute, vendar še vedno najboljša opcija, tudi tista za dostop na Kaluder. Iz smeri DKJ na Kaludru še nisem bil, bi bilo pa to idealno za jesenski čas, sedaj je malo prevroče. Pa seveda v suhem, ker je ogromno trave.
všeč
dm729. 12. 2012 19:39:31
Lepo sončno nedeljsko jutro je nakazovalo,da mi bo uspel še en zastavljen cilj.Že sredi tedna sem si zamislil, da obiščem planino Za Skalo nad zaselkom Vrsnik,ki se nahaja nad vasjo Soča.Avto pustim malo nad zaselkom Vrsnik pod Zjabci na višini 745m.Tam če gremo proti Skali se desno odcepi markirana pot.Sama pot do planine je zelo lepa in se srpentinasto vzpenja do vrha in ni zahtevna.Danes je bila pot cela v snegu.Na začetku kakšnih 10cm na vrhu pri planini(1510m) pa okoli 50cm.Sama okolica planine pa prava zimska poezija vse zaličeno s snegom.Planino so postavili na zelo lepi lokaciji saj se lepo vidi v dolino Soče,Kaninsko pogorje,Bavški Grintavec,Kaluder...Planino so pred leti vso obnovili.V dolino se vračam po isti poti.Tura izredno slikovita z krasnimi razgledi in nezahtevna,tako,da jo lahko obiščemo tudi v zimskem času če ni preveč snega.
Jasa v sredini je planina Za Skalo1
Tukaj piše vse2
Sonček se je prikazal skozi smreke3
Zimska idila na 1530metrih4
Ja kar dosti ga je tukaj5
Zelo lepo je tukaj6
Zimska kulisa7
Anuk in Bavški Grintavec8
Planina Za Skalo zadaj Kaninsko pogorje9
Kaluder10
Kaninsko pogorje11
Anuk12
13
14
Izpred planine proti Bavškemu Grintavcu15
Planina od spodaj16
Dolina Soče ,Kaninsko pogorje in Bavški Grintavec17
18
Planina Za Skalo in njena okolica19
(+9)všeč
LidijaJesih30. 06. 2013 21:07:40
Zanimivo pot smo si izbrali danes. Izhodišče v zaselku Log v Vrsniku, od tam po pastirskih poteh do opuščene Planine za Črnim vrhom. Na Kaluder smo se povzpeli po (s planine gledano) desnem žlebu, ki pripelje na greben med Kaludrom in Vovenkom, se nato prebijali med (sicer za silo požaganim) ruševjem in se strmo povzepli na gor iz Lepenske strani. Na povratku smo takoj za vršno glavo zavili desno in se skoraj direktno spustili nazaj na melišča pod Kaludrom. Sledil je povratek na Planino za Črnim vrhom, Planino za Skalo, od tam pa smo se po neoznačeni stezici, menda po pobočjih Zjabcev spustili do zapornice nad vasjo. Če bi ne bilo našega Jožeta bi mi tole težko našli, tako pa je 25 planincev PD Medvode opravilo še eno lepo, dolgo in odmaknjeno turo, ki ponuja poleg vsega še prelepe razglede.
Pogled na Kaluder iz Vrsnika1
ob desni strani tega travnika proti robu gozda2
opuščene kmetije3
preža ob poti4
prečenje hudournika5
Opuščena planina za Črnim vrhom6
na meliščih pod Kaludrom na desno7
vzpon proti žlebu8
vedno bolj navzgor9
na koncu se precej ošpiči10
na prevalu na Lepnsko stran se malo tepemo z ruševjem11
lep pogled proti Krnu12
plavanje po ruševju, slediti je treba požaganemu13
še zadnja strmina pred prihodom na greben14
še malo pa vrh15
ja, tudi tu vse cveti16
razgledi, po želji, na vse strani17
strmo navzdol18
mimo lovske koče19
počitek na planini za Skalo20
Planina za Skalo in Kaluder 21
spust s planine proti vasi Nad Skalo, malo višje je čakal avtobus22
približen vzpon (črna) in spust (rdeča)23
(+6)všeč
ločanka28. 09. 2014 11:54:08
Včeraj, na lep sončen dan, vzpon na Kaluder. Najprej do zapuščene Planine pod Črnim vrhom. Nato sledi precej strm vzpon na greben med Vovenkom in Kaludrom. Tu se usmerimo po precej ozki stezici (zdrsi prepovedani) v levo in v tej smeri dosežemo po zelo razglednem grebenu prostrani vrh. Kaluder res ne skopari z razgledi in je res vrh za dušo. Zapustili smo ga po melišču z njegove vzhodne smeri in se usmerili nazaj preko Planine za skalo po markirani poti na izhodišče. Omenila bi še prav lepo, travnato in med macesne položeno potko med eno in drugo planino.
pogled na Kaluder iz Vrsnika1
Planina za Črnim vrhom2
pogled na Vršac in Čelo3
proti Lanževici  s Kaludra4
5
planina za skalo6
utrinek ob poti7
(+4)všeč
miri3. 10. 2017 19:13:39
Ne me dražit s Kaludrom.nasmeh Že dvakrat sem ga neuspešno "osvajal".Ko bom shujšal (mrk pogled) se ga bom lotil še enkrat.Ali pa če mi zrastejo peruti kot angelčku.
1
(+4)všeč
funnyboy4. 10. 2017 08:04:39
Miri, le poizkusi še enkrat. Saj veš kaj pravijo: "v tretje gre rado" nasmehvelik nasmeh
Ne dvomim, da ti bo uspelo.
(+2)všeč
miri5. 10. 2017 15:42:10
@Primož,čestitke za nagrajeno znamko (poštno).
1
(+3)všeč
funnyboy5. 10. 2017 15:46:10
Hvala ti nasmeh
Ko bi vedel, kako sem bil presenečen, ko sem to izvedel, še zdaj malo težko verjamem.
(+4)všeč
ljubitelj gora31. 10. 2017 20:53:52
Nekoliko pozen start začnem nad Sočo, Zjabci in po srmem gozdu pridem na lovsko stezo, ki gre proti pl.Za Črnim vrhom. Kar lepo sledljiva. Nad planino pogledam v smeri Kaludra. Melišče, kjer gre stezca, gre v desno na greben. Neveda se po tej odpravil a bi jo moral nekje na sredini zapustiti in it po melišču navzgor do grebena. Nič narobe sem se nekaj časa lovil po grebenskem rušju. Naprej pa gre zelo ozka in zasilno prehodna stezica tik pod južnim grebenom. Nekaj obžaganih vej. Kmalu sem na vrhu Kaludra, kjer si vzamem počitek za malico in razglede. Po XX času grem naprej po grebenu in na primernem mestu zavijem levo med rušjem in po melišču do dolince, ki pelje do pl. Za Črnim vrhom. Tam se odločim, da grem v smeri pl.Za Skalo in sestopim po markirani poti.
po lovski navzgor1
pl.za črnm vrhom, zadaj se vidi meliščni jezik po katerem je potrebno it vse do vrha grebena2
kuk3
na južni strani je nadaljevanje 4
greben, na začetku sem kar dobro se lovil po rušju5
Kaluder6
Travnik7
sestop8
ponovno pri pl.za črnim vrhom, grem proti p.za skalo9
lovska in nazaj v dolino10
tud tukaj gor bi se dalo it. so sledi od predhodnikov....iz pl.za črnim vrhom se nadaljuje v smeri dolince, navzgor in ne v desno11
(+10)všeč
rozka4. 09. 2018 20:18:14
Pridemo pote ob 7.00h, bodi "redi", pa še cepin za strme trave vzemi, saj je dva dni nazaj snežilo, pa nismo vedeli, kako bo...a ker na moji takratni lokaciji signala vedno ni, so me prijazne sotrpinke uro prej vrgle iz tople posteljeeek, hmmm, a mi je oskrbnica vseeno hitro kavo skuhalavelik nasmeh, da sem vsaj do avta našla, saj sms o spremembi in plana ture in ure, še do danes ni našel mojega nabiralnikazavijanje z očmi, hehe

Čez Vršič pademo v Trento, nato do Vrsnika, kjer že iščemo transformator, ki naj bi bil nekaka markacija za začetek brezpotne poti. Hja, kar mislite si, pri ženskah gre kar naravnost, kar v breg, kljub temu, da nam je prijazni, sicer začuden, možakar, ki smo ga srečali pri njegovem vikendu, predlagal drugo brez-potno pot, se me nismo dale. Že kmalu na začetku smo izgubile sled in edinega moškega v skupinieek, ma js ga imam na sumu, da je namenoma poiskal drugo pot, hehehe, a ker brez nas ni šlo, se je vrnil, malo za sedlom Predel, kjer smo mu pustile tudi naše vidne sledi, hehhee
Me pa smo, kljub začetnemu "sprehajanju" po gozdu ( beri, nekompromisno v breg, hahhahha), seveda imele "krompir" in v nekem trenutku stopile na iskano, dobro vidno, uhojeno stezico, ki nas je pripeljala do sedla Predel. Potem se je avantura poplezavanja, poplesavanja in objemanja z ruševjem lahko začela. Sicer, na začetku lušna gozdna stezica, hoja normalna, kar pomeni, stoje hodišnasmeh, tu in tam se pokaže delček puzzla, ki se skriva za gozdom, zato je bilo ugibanje o vrhovih še toliko zanimivejše, do točke, kjer zapustimo stezico, strogo desno na greben in tu se začne, borba tega dne, hehhe...oh rušje, ti rušje, ma kar ni in ni ga bilo konca, sicer par-x pokukaš na odprto, kjer kar stisne, saj si ali na grozljivo strmih travah, express v Lepeno, ali moraš poplezati po res krušljivem skokcu in samo upaš, da bo vzdržal...sedimo na sedlcu, nekateri že palice ven, hahhahahaa, ma ne za dolgo...ponovno ruševje...pa spust, pa spet vzpon, pa prečka in končno na grebenu, kjer je še par korakov nas ločilo od prvega, takrat še nisem vedla, tudi zadnjega - edinega današnjega vrha, imenovanega Kaluder.
Naj omenim, da je bilo preimenovanj in novo nastalih imen za ta naporno dosežen vrh ogromno, bi lahko mini legendo naredili in vsak se je po svoje spopadal z izpeljankami, kako si ime najlažje zapomniti.
Kljub ne doseženi višini 2.000m, je vrh fantastičen razglednik in res smo se naužili pogledov, predvsem pa, vsaj js, maliceeevelik nasmeh...ko so se trebuščki napolnili in glave malo spočile, smo dorekli, kako, predvsem, kje naprej...Ma, me je vleko na Veliko Babo, pa čeprav je to pomenilo verjeten sestop v mraku ali temi in priznam, sem se kooomaj ločila od misli nadaljevanja, je pa res, da je ura bila že pre-pozna.
Sestop po že znani poti, vse do planine za Črnim vrhom, nato res lušna prečka do planine za Skalo (kjer je tudi voda, sicer bolj kaplja, a s potrpežljivost se da napolniti plastenko) in po markirani nazaj do avta. In ker se je edini moški predstavnik zelo potrudilmežikanje pri natančnem opisu naše poti, sem si drznila njegove navedbe sposoditinasmehjezik
Vrsnik (550 m) - mimo Pezdilč-a in Črč-a do sedla med
Črnim vrhom in Vovenkom imenovan Predel (1.282 m) - pod Vovenkom po
grebenski na Kaluder (1.980 m) - sestop do Planine z Črnim vrhom (1.529 m) -
lovska koča (1.542 m) - Planina za Skalo (1.510 m) - sestop po markirani
poti Vrsnik (740 m) - do izhodišča s strumnim korakom po asfaltu cca 2 km​

Tura čisto brezpotje, sploh če greš malo po svoje, res naporno, saj se bojuješ z ruševjem, ki ga kar ni in ni konca, tako da stare hlače, stari čevlji in nekaj proti smoli, iglice pa te še nekaj časa spominjajo na to svojevrstno prečenje.
Ko stopiš na vrh Kaludra, si šele na pol poti, čaka te še kar dolg sestop do izhodišča, zato bo greben Kaluder - V. Baba, kot samostojna avan-tura prišel na vrsto drugič.

Tudi tokrat družba odlično 10velik nasmeh, vreme vroče, dan prekratek, predvsem pa veliko smeha in dobre energije...nasmeh
jutro v Vrsniku1
markantno drevo, mimo katerega gre steza2
na sedlu Predel3
naša markacija, za izgubljenega člana odprave:)))4
prvi razgledi5
razpotje, kjer smo mi zavili levo, proti grebenu, desno gre mulatijera pod V. Babo6
proti Travniški dolini7
malo za tem utrinkom zavili desno...8
kratek odsek zelo lepega prehoda, hehe9
tja nekam gremo..10
dom dr. Klementa Juga v Lepeni, daaaleč spodaj...11
zeleno, vse zeleno12
pot13
ku, ku, nekdo se utaplja v rušju;)14
pot15
tja čez16
tudi sede, ali leže, kakor komu lažje, hehe17
do tja je bila še dolga pot...18
čudoviti razgledi19
kosmato, kosmato...20
zelo krušljivo21
pogled na prehojen greben, spodaj Lepena22
z vrha23
z vrha proti Veliki Babi24
sestop 25
pl. za Črnim vrhom26
mehka stezica do planine za Skalo27
planina za Skalo28
dan se počasi poslavlja29
(+7)všeč
journeyman26. 05. 2020 15:25:06
V soboto sva se dva potepala po teh krajih. Turo sva začela v Lepeni pri domu Klementa Juga. Sledila sva markacijam za Krnska jezera, a le do odcepa za Veliko Babo. Tudi tej poti sva sledila le do mesta, kjer ta naredi dolg ovinek v desno. Tu sva markacije zapustila in poiskala prečno pot čez področje, ki je na zemljevidu označeno z imenom Dlana. V dobri uri naju je pot pripeljala na greben med Vovenkom in Kaludrom. Ker sva se že oba pretepala od tu naprej po brezpotnem grebenu, sva se tokrat spustila proti planini za Črnim vrhom. Malo pred planino se je v smeri Kaludra na najno presenečenje odcepila dobro vidna pot (tudi rdeča oznaka). Poti sva sledila in se nisva usmerila na melišče. Na greben naju je pripeljala nekoliko bolj desno, tako da sva se vseeno morala malo pretepati z rušjem. Od tu do vrha ni bilo več daleč, čeprav tokrat nisva našla idealnih prehodov. Z vrha sva sledila mulateri, ki se spušča v smeri Babe, a ne prav dolgo. Na najnižji točki grebena ga "napadeva". Greben nama vzame dve uri, večinoma se prebijaš čez rušje, na nekaterih mestih je tudi malo zračen. Stezice, ki je vrisana na zemljevidu po grebenu ni, sicer se jo sluti pod rušjem, to pa je tudi vse. Z Babe se vračava po markirani poti nazaj na obhodnico od jezero proti Lepeni. Tura je trajala enajst ur in pol, večinoma po nemarkiranih stezah oz. brezpotju. Primerna je za tiste hribovske sadomazohiste, ki jim ni tuja borba z rušjem eekvelik nasmeh vseeno so to čudoviti in samotni kraji, kjer moraš imeti srečo, da srečaš kakšno živo bitje. Prvokategorno brezpotno doživetje, ki pa mislim,da ga ne bova več ponavljala velik nasmeh
Proti Veliki Babi....1
.....do tega balvana, tu poiščeva prečno stezico2
Na drugi strani doline3
Stezico se ves čas lepo sledi čez odprta pobočja4
Lemež5
Sva že na drugi strani grebena6
Začetek stezice za greben med Kaludrom in Vovenkom7
Od tu sva prišla na greben8
Razgled z vrha9
Na grebenu pasove ruševja prekinjajo krajši travnati odseki10
Najbolj zračen prehod na grebenu11
(+12)všeč
AI14. 09. 2021 16:52:19
Krožna tura Pl. Za skalo - Kaluder - Velika baba - Lanževica - pl. Za skalo
Da ne odpiram nove teme, bom dodal kar tukaj. Podobne ture nisem zasledil.
Ne gre sicer za trenutne razmere, a je mogoče dobra ideja za jesensko turo.
Do pl. Za skalo grem po poti, ki se začne pri rampi in gre mimo lovske koče. Jesenske barve na planini Za skalo so čudovite. Odpravim se naprej proti planini Za Črnim vrhom. Zavijem levo gor preko travnika do vznožja severne strani Kaludra, kjer gruščnati jezik omogoči vzpon skozi ruševje na greben. Nadaljevanje proti Veliki babi zgleda kosmato. Z vrha se spustim po stari mulatjeri, ki se spušča proti planini Duplje, mimo škrbine, takoj za njo pa poiščem najlažjo pot levo na greben. Vzpon zahteva lažje plezanje po strmih travah in nekaj borbe z ruševjem. Ko pa sem na grebenu, se situacija izboljša. Med ruševjem se vedno najdejo lepi prehodi in razen nekaj mest, ki zahtevajo lažje plezanje, ni sile. Kar hitro napredujem in kmalu si na Veliki babi privoščim počitek in malico.
Z Velike babe se spustim do vznožja vršne glave in kjer markirana pot zavije desno, nadaljujem naravnost v smeri Lanževice. Sledim grebenu nad iščem prehode. Prehodi so lahki in mestoma je zaslediti ostanke stezice. Obidem nekaj vzpetin, ena je označena kot Predolina, in se začnem vzpenjati proti Lanževici. Vreme ni naklonjeno fotografiranju, vseeno precej slikam, ker sem s seboj tovoril brezzrcalno "zverino".
Z Lanževice se odpravim po lahko prehodnem svetu v smeri SV proti Oslovi škrbini, preko katere poteka markirana pot od Koče pod Bogatinom proti planini Za skalo. Gre za staro mulatjero, ki se vije po dolini Predolina. Z Oslove škrbine se prečenje lahko nadaljuje v smeri Malih vrat, preko katerih poteka druga mulatjera, a prehod do tja zahteva nekaj lažjega plezanja. Od tam je možen tudi vzpon na Kal. Ker sem tisto pot že poznal, te pa ne, sem zavil levo in se skozi Predolino vrnil do planine Za skalo in po že znani poti nazaj do izhodišča.
Tukaj velja opozorilo, da je pot izvedljiva le v dobri vidljivosti, ker lep del poteka po popolnem brezpotju. Greben med Kaludrom in Veliko babo mestoma zahteva suvereno plezanje do II stopnje in zanesljiv korak.
Planina Za skalo in Kaluder1
Plazki Kuk in macesni2
Jesen3
Planina Za Črnim vrhom4
Proti Kaludru5
Pogled proti Travniški dolini6
Greben Kozji breg - Lipnik7
Greben proti Veliki babi8
Kaluder z grebena9
Od daleč zgleda bolj kosmat kot je v resnici10
Lepi razgledi11
Edino zahtevnejše mesto prečenja v eno smer...12
... in v drugo13
Pogled z Velike babe14
Tu zapustim markirano pot in sledim grebenu proti Lanževici15
Lahko prehoden teren proti Lanževici16
Greben od daleč17
Velika baba in Velika Montura18
Greben proti Oslovi škrbini19
Oslova škrbina20
Proti planini Za skalo21
22
(+9)všeč
ločanka14. 09. 2021 17:27:58
Super lepo! Čudim se pa tako rumeni barvi macesnov.
všeč
AI15. 09. 2021 08:30:51
Kot rečeno, niso trenutne razmere.mežikanje
Tole je kot ideja za jesensko turo.
(+1)všeč
Stran:12
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki