Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Viharnikova mansarda

Natisni
grega_z_brega13. 11. 2015 19:22:16
Sem rekel, da se hitro vrni.
Pa hvala za reportažo!
Kje si pa po snegu lomastil?
všeč
viharnik29. 11. 2015 15:42:14
Vlažne plohe sem po nasvetu Rika z Matizovca že rezal in namestil v slemenske špice.Tak les je treba hitro fiksirati, da se kasneje pri sušenju ne ukrivi.Vse skupaj nič za videti, vendar sem se kar namatral, da sem s plohom v roki začrtal in vzel kotne mere ter dolgo rezal z vbodno žago, ker je ploh pretežak in predolg za namizno žago.
Naslednjič pride na vrsto oblanje delov naslona in vijačenje, nekje tudi oblanje v debelino 1cm, zaradi končnih veznih škarij, katere sem že prej pustil noter za boljšo statiko grušta.Bo kot avtohtona brunarica v Savojihvelik nasmeh
všeč
čeveljc30. 11. 2015 20:50:41
oj, sem pa milsila, da Viharnik sploh ne rabi toplega doma ... nasmeh, da je bolj natur, pod eno smreko al pa kaj podobnega! Lepo, fajn je, da ljudje še znajo in hočejo sami kaj naredit!
(+1)všeč
viharnik30. 11. 2015 21:04:14
Danes popoldne sem se spet malo igralvelik nasmeh in nastalo je tole...
Na odgovor Čeveljca pa bi dejal, da sem se v Indiji ´´ pod smerko´´ duhovno imel neprimerno bolj fajn, kot pri nas v okopih, da še sosedov ne poznamo.Več imaš, bolj si izoliran, manj duhovenmežikanje.
(+1)všeč
čeveljc30. 11. 2015 21:12:14
...in velikokrat po nepotrebnem stalno slabe volje, vsi jezni in nezadovoljni, kaj vse nam še manjka in če bi imeli, potem bi bila pa sreča neizmerna a ne?? Konec koncev pa .. imamo lepo naravo, in če imaš nekaj res iskrenih prijateljev, je že kar fajn. Ostalo pa pride in gre .. mogoče je tudi tako prav?
(+4)všeč
viharnik30. 11. 2015 21:23:10
Vse to, kar vidimo kot pojavni, recimo materialni svet, je praktično iluzuja (Maha maya), katero je poimenovala naša sveta Mati.Tisto trajno in resnično veselje izhaja iz našega duhovnga ravnovesja, ko smo v točki sedanjosti in lahko uživamo kot duh v vsem, se lahko premikamo, gremo tam, kjer nam je ljubo, kaj dobrega včasih pojemo itd.Tega nam nobena znanost ne more pričarati.Po govoru Matere smo mi tisti čudež stvarjenja, kjer božje čaka, da ga enkrat odkrijemo in odstranimo vse okove iluzij tega sveta, ki nas vedno vežejo ter zapeljejo stran pota in ne dovolijo našega duhovnega preporoda.Zato je zelo pomembna meditacija za samo duhovno rast, kjer si sam s seboj in tudi kasneje znaš razlikovati med zunanjim imaginarnim svetom in lastnim duhom v sebi.
(+1)všeč
grega_z_brega30. 11. 2015 22:42:25
jst sm vidu svizca zavijat čokolado v folijo
(+7)všeč
panda1. 12. 2015 07:20:28
Kdaj boš pa okno zamenjal, glede na to, da rihtaš vse povprek ? Staro in slabo dihtano okno povzroča dodatne izgube......
(+4)všeč
viharnik1. 12. 2015 07:20:33
Grega, če takšne svizce vidiš, potem si že na ´´pravi poti´´.
Panda, seveda bom menjal za okno Sibirskega Macesna - Lesko Žiri, vendar počasi, ker nismo glih tajkunivelik nasmehmežikanje.Samo eno okno, ki ga vidiš, me bo prišlo 600eur.
(+2)všeč
panda1. 12. 2015 13:10:54
Jaz ti lahko zrihtam poceni okna iz lesa (4 slojni lepljenec smreka ali macesen 92 mm) za solidno ceno. Če te zanima, me kontaktiraj na ZS, pa se bova dogovorila. nasmeh
(+4)všeč
viharnik1. 12. 2015 17:02:08
Druga stran slemenske konstrukcije je bila precej težja, ker so tam vezne škarje debelejše.Z oblanjem po celi dolžini v globino 1cm je bila zato kar veselicazmedenjezenjezik, da sem zravnal to zadevo s celotno stensko remeljno konstrukcijo.Pri straneh škarij, kjer z obličem nisem uspel pooblati, sem se lotil na teh mestih notranjih sten plohov in tako rešil problemnasmeh.Sledilo je še oblanje robov plohov, rezkanje 2cm v globino za utor sedenja podložk, 2 kom. podložnega lesa, namestitev Tyvek paropropustne folije, izolacija, dvakrat nastavljanje plohov (enkrat za izmero vrtin, drugič za povrtavanje v steno), dodatno spajanje modelov plohov z veznim železom.
Vse to je mansarda, ki je po izvedbi veliko težja od npr. pozidave s stenami enega običajnega bivalnega nadstropja.
Kako je šlo po fazah peturnega dela, prilagam slike.Vmes sem poslušal našo pesem na radiu, ki se glasi: Ena čista jeba, se je z delom kar skladalo.
(+1)všeč
Branee1. 12. 2015 18:49:18
najprej vprasanje zakaj si to postavljal zmedenvelik nasmeh
(+3)všeč
lino1. 12. 2015 18:53:51
Viharnik, ti si neuničljiv. Ta mansarda bo narejena v stilu učbenika za bodoče graditelje.
všeč
viharnik1. 12. 2015 19:34:48
Brane, ker je krajna stena grobo zidana in neravna, vmes sem pustil tudi vezni komad škarij, sem zadevo rešil z namestitvijo ploha debeline 5cm.Sedaj imam ravno in čvrsto podlago za knauf profilni nosilec in spodaj ogromno lesenega prostora za fiksiranje opaža nad oknomnasmeh.Boljšega od tega se ne bi dalo narediti.Lahko bi edino v povsem začetni fazi mansarde zametal stene, vendar tudi tisto ne bi bilo povsem ravno narejeno pa veliko neobhodnega pacanja in žakljev ometa.Tu je prišel v poštev tisti rek Knauf svetovalca LJ., ki je rekel, da original pravil o izgradnji mansard ni in je včasih nujna kakšna kmečka logikavelik nasmeh.
(+1)všeč
viharnik1. 12. 2015 19:39:49
Lino, ne delam sam, zraven je vedno še ON ONA tam zgoraj, zato je to tako kot si rekelmežikanje.
(+1)všeč
Branee1. 12. 2015 19:43:41
zakaj bos pa dajal opaz v spaleto okna,a nisi rekel da bos imel knauf v mansardi?
(+1)všeč
miri1. 12. 2015 20:01:24
@viharnik,kdo pa pravi,da bi bil omet neraven?Najdi zidarja,ki to zna.Enega poznamvelik nasmeh.
In pusti te svetovalce po trgovinah,ki napeljujejo vodo na svoj mlin.
Koliko gradov bi imeli v Sloveniji,če bi bili oblečeni v gips plošče?Ni ga čez dober apnen (brez cementa)omet,če že govorimo o kmečki logiki.
(+7)všeč
grega_z_brega1. 12. 2015 23:47:02
nevarn je, da ti ploh na glavo pade...
pa da parkle porezes z neprimernim orodjem
(+4)všeč
viharnik2. 12. 2015 06:18:37
Miri, tu pri krajnih stenah gre le za vprašanje fiksiranja nosilnega Knauf profila ali direktno na steno ali na les.Narediti raven omet v špicah sten je tudi za majstre izziv, ker si tam zaradi glavnih leg tramov težko narediš faže in poravnavno režeš suh omet, tudi ometavanje ni prav lahko v omejenih višinah.Vem, da so prodajalci namazani z vsemi žavbami, zato se poslužujem kakšnih info. kar od kolega bosanca.Ja, apnen omet je že dober za kaj je, npr. za vlažne stene le kot končni nanos, drugače pa pri grobih zidanih stenah nimaš kaj z njim brez granulacije peska 4mm in betona ter veziv.Z apnom sem prebarval dimnike, dober je tudi za sanacijo sten starih garaž, uporaba v pečarstvu.
Brane, pri meni bo stanovanje malo drugače bolj naravno narejeno, ne pa tako industrijsko kot pri Brezizadregavelik nasmeh.Grega, ti si že tako pameten, da ti kar malo škodjezadrega.Nevarn zate je že, če grež za bajto v bregvelik nasmeh.Tiste male konce lesa sem mimogrede žagal kar z namizno žagocool, brez pomoči nastavne alu šine.
Takole razlagati kako in kaj delam je težko. Vse sem opisal in slikovno po fazah predstavil, pa še vedno vam nič ne kapne.Saj ne delam nobene znanosti, za popolne laike pa verjamem, da bi bilo takšno delo misija nemogoče.Pravijo, da se le v mlinu dvakrat povezavijanje z očmi.Vi si kar talajte palce, na koncu se bom pa jaz najslajše smejalnasmehvelik nasmehvelik nasmeh
(+1)všeč
viharnik2. 12. 2015 19:00:04
Ob nakupu Unifit izolacije sem danes mimogrede govoril s prodajalcem v Obnovi.Povedal mi je, da je sam dal delati knauf mansardni strop nekemu knauf mojstru, ko pa je prišel domov, se je pa kar za glavo prijel, ko je videl nad sabo knauf plošče v valovitem stanju.Pravi, da mu je nosilce pritrdil kar na neke tramove, kjer sploh ne bi smel.No, to je še ena potrditev, kako danes majstri delajo in skrbijo za samo svojo uro ter zaslužek, za kvaliteto dela pa verjetno še slišali niso, kje, da bi še kaj znali narediti v praksi.Mansardo bom vsekakor delal sam, če tudi bo trajalo še pet let, vendar bom verjetno glavnino sfural že konec naslednjega leta, seveda, če bom priden.Dela je še kar nekaj, vendar čedalje manj zahtevnega.
všeč
Stran:123...89101112
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki