Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste v hribih že kdaj kaj izgubili?
Glasuj

Covid-19, Ukrajina

Natisni
pantani114. 11. 2021 07:27:15
Še dve leti nazaj je veljalo, da si zdrav, dokler nisi bolan in da si nedolžen, dokler nisi dokazano kriv. Zdaj pa si bolan, razen če vsak dan dokažeš, da nisi. Prebivalci (ker ljudje to niso), ki mirno sprejemajo umobolne ukrepe, so del problema in ne rešitve.
(+3)všeč
Becar14. 11. 2021 09:43:38
Kaj stroka opaža (ampak ne vladna)
1
2
(+5)všeč
Vincenc5214. 11. 2021 10:00:19
Bećar Sokolje oko kje ti vidiš ,da tip nima maske gor. A zato ker ne vidiš štrikca,daj vsaj normalno sliko prilepi . To na drugi sliki je pa propagandni material za vas pametne ,da take slike lahko širite po omrežjih ,ker ste prepričani, da je to to.Kako si že izjavil slovenska pogruntavščina.Važno, da ti veš ,zakaj se določene slike ozr.posnetki uporabijo ali objavijo
(+2)všeč
Becar14. 11. 2021 11:09:20
Vinko, žal, omenjeni sliki z oddelkov sta objavljeni na 24ur ter Žurnal24. In ne v skupinah teoretikov zarot. Tako da si spet v temo brcnil.
(+5)všeč
Vincenc5214. 11. 2021 12:27:25
Sokolje oko ,če bi znal kakšen programček uporabljat ,bi že prišel do rešitve tako pa lepiš tukaj gor traparije .Lepo se vidi ,da ima tip v modrem masko gor, SAM SE MORAŠ MAL POTRUDIT Tako ,da ti kar brcaj.So bolj pametni od tebe glede fotografije in ne bit spet pameten.Vse se lahko ,če se hoče.Zdaj pa kar nabijaj naprej,men si dokazal ,bravo kapo dol.Ni čudno, da smo tam kjer smo PAČ BALKANCI
(+2)všeč
VanSims14. 11. 2021 12:31:19
Becar, kar se tiče tvojih dveh vprašanj sem ti na prvo že odgovoril. Ponovno se bom cepil februarja, ko po podatkih proizvajalca Johnsona ni več garancije, da cepivo še deluje - osem mesecev od cepljenja

Drugo vprašanje pa je neumno. In neumno po tvoji lastni logiki oz. z njim spet prihajaš v nasprotje s samim sabo. Namreč, če je to en nedolžen prehladek, gripica (ker kot si sam rekel ti je merilo tako kot si ga ti sam doživel v družini) potem ni to nič kaj takega če ga trosimo naokoli. Pred covidom smo razne viroze, gripe, prehlade, ... na veliko trosili okoli pa se ni noben kaj pretirano razburjal. v nekaterih službah npr. so celo ljudje bolani hodili v službo, da ja ne bi bilo kaj narobe. Sem delal v taki službi.

Prosim še za link na članek na 24ur oz. Žurnalu kjer sta bili ti sliki objavljeni, sicer je to spet rekla, kazala.
(+2)všeč
Vincenc5214. 11. 2021 12:31:57
A ti misliš ,da bi nekdo kar ruknu sliko gor brez ,da bi jo pregledal.A ti sploh veš kaj je fotografija ZATE COPY PASTE
(+2)všeč
Becar14. 11. 2021 13:14:34
Bom pustil veselje iskanja fotografij prepričanim. Ni težko, povedal sem kje, zdaj pa iščita. Ali pa ne, mi je vseeno nasmeh

Van, nič nisem v protislovju. Zame je res to en navaden prehlad, zate pa ni, si jasno povedal stališče. Zato te še enkrat vprašam: ali se ti zdi prav, da hodiš okrog netestiran in raznašaš ta po tvojem nevaren virus?

In zakaj se zgovarjaš pri Jansnu na 8 mesečno zaščito, če gre za star podatek? To je isto, kot če bi verjel, da si 90% zaščiten, tako kot so takrat govorili, pa smo videli, kako se je to izrodilo. Naša stroka je prejšnji teden jasno povedala, da se je priporočljivo po 2 mesecih z Jansnom ponovno cepiti. Tudi to je bilo na Žurnalu.

Veš jaz to sprašujem, ker te moram malo pohecat, saj meni je jasno, zakaj ne boš upošteval smernic naše stroke.
(+5)všeč
Vincenc5214. 11. 2021 15:03:12
VanSims
https://www.24ur.com/novice/slovenija/starsi-z-bolnimi-otroki-za-bolnisnicnimi-stenami-ne-smejo-niti-na-sprehod.html

https://www.zurnal24.si/zdravje/ne-moremo-jih-resiti-zato-jih-ne-sprejememo-na-intenzivne-oddelke-376222

Zdaj, pa če si kolikor toliko vešč ,boš takoj videl bećarjevo nakladanje ,pa ne mu slike nazaj limat ,naj se potrudi.Sigurno , obvlada medijsko produkcijo,fotografijo ....
(+2)všeč
pantani114. 11. 2021 15:12:38
Res mi ni jasno, zakaj so cepljeni tako agresivni do nas, necepljenih,zdravih, po njihovem krivih za to, da oni niso svobodni. Cepljeni bi morali biti zaščiteni pred okužbo, tudi pred hujšim potekom okužbe, če do nje že pride(zakaj, če so bile prve obljube, da sploh ne moreš cepljen zboleti), morali bi naokrog hoditi svobodni, brez mask. Če je za cepljene svoboda to, da moraš povsod kazati cepilni list in osebni dokument, potem ne razumejo kaj svoboda je. Pa naj pomislijo malo na nas, mi zdravi, necepljeni pod istimi pogoji sploh lahko kam gremo.S tem, da se testirani, negativni vsaj lahko počutimo varne, da res koga ne okužimo. Cepljeni se ravno tako lahko okužijo, prenašajo virus, končajo na respiratorju ali umrejo, ja, edina razlika pa je v tem, da mi, necepljeni ne moremo umreti za posledicami tega cepiva, ki je tako varno in učinkovito, da še strokovnjaki ne vedo, zakaj mu učinkovitost zaščite tako naglo pada. Pa tretji odmerek, ki se mu ne reče zastonj poživitveni, ni zadnji, drugače ne bi bil poživitveni. Bil bi končni, za dokončno zaščito, pa vemo da temu ni tako, ne? Ne bojte se nas, ki se redno testiramo, bojte se samih sebe, ker se največ okužujete med seboj. Ne krivite nas, da niste svobodni, mi ne krivimo cepljenih, da se moramo testirati, da dokažemo, da smo zdravi in to je največja krivica. Nikoli v življenju ni bilo treba siliti zdravega človeku hoditi k zdravniku in preprečevati bolnemu obisk le tega. Odprite oči, ne gre več za zdravje, skupaj smo v tem. Če ne bomo, bodo dosegli svoje in na žalost jim to zaradi našega razdeljevanja na cepljene in necepljene to zaenkrat uspeva. Vsak naj se pazi po svoji vesti, upošteva smiselne ukrepe, kot pri drugih boleznih(tudi z gripo, pljučnico nismo in naj ne bi hodili naokrog), pa ne se kregat ljudje. Nihče ni dovolj pameten zase, za druge imamo pa vedno rešitev, ne? Tako kot jaz želim, da naj cepljenim cepivo resnično pomaga, naj tudi oni pomislijo na nas, zaenkrat zdrave, kakšno svobodo uživamo mi.
(+6)všeč
Becar14. 11. 2021 15:39:51
Tile cepljeni ekstremisti so kar hitro pozabili, kaj je pisalo na specifikacijah cepiv. CEPLJENJE ŠČITI PRED OKUŽBO. Pa res? Uvedite enotedensko testiranje cepljenih. Pa bomo videli. Seveda tega nihče ne upa, ker je rezultat vnaprej znan. 10.000 okužb dnevno.

Najbolj pomilovanja vredni se mi zdijo pa tisti, ki so ves čas govorili ZAUPAJMO STROKI, zdaj ko je taista stroka rekla cepi se po 2 mesecih......a ne ne, na original listu izpred enega leta je pisalo.....in podobne finte. V vmesnem času pa se seveda posmehovali necepljenim, ker ne zaupamo tej stroki. To je ta dvoličnost. Zaupat stroki, dokler mi ustreza, druge pa zaničevat.

Pač, če si zaupal stroki, stoj za svojimi stališči in jo upoštevaj tudi zdaj. Van, ti si že kar neke 3 mesece preko priporočila stroke.
(+4)všeč
Vincenc5214. 11. 2021 15:59:45
pantani1
Ne krivite nas, da niste svobodni ali obratno .Vsi smo full ogroženi glede svobode a ne. Ma daj no fore u levo ali v desno.Se dobro spomnim ,ko smo se cepili proti črnim kozam ,pa so celo jugo pocepili ,pa nihče ni toliko jamral in je tudi kdo umrl ,da ne govorim o stranskih učinkih ,malo si preberite.Naj se cepi kdor se hoče ,samo ne samo jamrat,pa vsak ima svoj prav in država je taka in taka.Ko so pa volitve pa 50% udeležba .Kaj ti to pove. Folk boli kita za vse skupaj ,zato se kot država nikamor ne premaknemo Vsak bo sam nosil posledice,takšne ali drugačne.Najlepše je iz kavča komentirat
Drugače se v veliki meri s teboj strinjam,ni bolj razdeljenega naroda kot smo mi,samo kreg na vsakem koraku.Beli ,rdeči ,zeleni,pa še kakšni , nikoli konca .Veseli bodimo, da smo zaenkrat zdravi .Čez noč se lahko spremeni vse, TUDI MIŠLJENJE .
(+2)všeč
VanSims14. 11. 2021 17:40:29
https://www.zurnal24.si/svet/solidarnosti-z-necepljenimi-ne-sme-biti-376436

Tako se dela. Naši pa še kar nekaj mutijo. Je pa res, da bi verjetno ustavno sodišče (v katerem sedijo sami epidemiologi in infektologi in ostali strokovni kader) to takoj razveljavilo.

Becar, zame je merodajen proizvajalec: 8 mesecev. To sem tudi že povedal, da se ravnam po tem, ne pa koliko bo predpisal kdo od naših.

In spet potvarjaš: stroka je rekla po dveh mesecih (in še to samo za Jannsen) za starejše in ogrožene.

Sicer pa ti, ki si zagovornik teorij zarote, bi se gotovo strinjal s teorijo, da je vsa ta hajka proti Jansssenu in Astri zaradi tega ker sta poceni napram mRNA cepivom in kot taka njim konkurenca. Jaz sicer za prmej ne rečem, se pa ne bi čudil.

In kaj je s tistimi slikami narobe mi tudi ni jasno. Sami ste nekonsistentni, drvite iz nasprotja v drugo, z nobenimi (zanesljivimi) viri podprti, pri nasprotnikih pa iščete vsako dlako v jajcu.
(+2)všeč
Becar14. 11. 2021 17:54:35
Če že omenjaš čas črnih koz, sem prepričan, da bi šel takrat vsaj en avtobus današnje ˝stroke˝ direkt na goli otok. Double decker.

In še ena dobra. Zakaj ni za dobiti klasičnih cepiv (kot za črne koze)?

Kako boš oslabil virus, če ga nimaš? velik nasmeh
(+5)všeč
zavest14. 11. 2021 18:39:58
Da "ni klasičnih covid cepiv" evidentno kaže na prvovrstno nerazumevanje in nepoznavanje, sam pa samo nadaljujem argument: zakaj pri anti-vaxxerjih ne delujejo racionalni argumenti ... ker ne zmorejo racionalno razmišljati velik nasmeh
(+1)všeč
Vincenc5214. 11. 2021 18:47:43
pantani1
Končno en normalen članek
Ja Becar na GOLI OTOK ,ampak ti ne bi tako skakal,kje so tvoje pravice in svoboščine ,bi se še z veseljem cepil.No saj bi se tako ali tako moral velik nasmeh Takrat pa ni bilo vprašanje, bi ali ne bi
(+1)všeč
Becar14. 11. 2021 19:01:34
Naša stroka. Testiranje samo za zdrave velik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
1
(+4)všeč
Vincenc5214. 11. 2021 19:14:17
VanSims
saj pravim ,da so slike čisto v redu ,samo becar je vidu da je tipu v modri uniformi en tipson masko ukradu ,če pa pogledaš tako kot je potrebno ali pa vsaj preveriš ,pa vidiš da jo ima še vedno čez obraz.Ne vem ali pa gledamo različne slike
(+1)všeč
starejša14. 11. 2021 19:47:03
Perverznost nekega nagrajevanja
Dragan Petrovec, Dnevnik, 8.11.21
Kdor je kdaj čistil greznico, ki se napolni, ve, kako je videti, ko odpreš pokrov. Najbolj smrdljivo in gosto je pri vrhu. Ne govorim na pamet, ker imam to ruralno izkušnjo. Prav tako je epidemija naplavila perverznosti, katerih smrad se dviguje nad vso deželo.
Že začetek Janševega boja za ljudsko zdravje je pokazal prave barve. Najprej bogatenje za izbrane, potem šele zaščita, če sploh. Sledila je odstranitev vseh, ki bi ovirali tak koncept. Ko se kasneje pojavijo žvižgači, sledi zastraševalni kazenski postopek, kasneje ponujanje denarja za molk. V oči so nam lagali o ustreznosti nabavljenih aparatur, ki so ležale, seveda neuporabne, v skladiščih bolnišnic. Ko zamenjajo še neposlušno vodstvo v njih, ventilatorji nenadoma postanejo brezhibni, čeprav jih ne uporabljajo.
Strogi ukrepi veljajo za ljudstvo, ne pa za politike, ki si privoščijo požrtije v za javnost sicer zaprtih lokalih. Potem izumijo formulo za reševanje Počivalška, biznis za biznis, in razglasijo, da poslovno srečevanje v gostilnah nikoli ni bilo prepovedano.
Ker je tovrstnega smradu preveč za eno kolumno, naj nadaljujem le z zdravstvom.
Skrbno izbrani zdravniki dobijo razlagalni monopol. Vmes so domnevni strokovnjaki, ki še svojih ukrepov ne znajo pojasniti oziroma ne vedo zanje. In še takrat, ko se zdi, da imajo usodo ukrepov v rokah zdravniki, ki se spoznajo na svoj posel, se pokaže, da vlada sprejema odločitve po lastni presoji, neredko povsem v nasprotju s stališči strokovne skupine.
Potem pa izide pred dnevi precej obupan zapis dr. Ihana, ki se v Delu sprašuje o razlogih, da smo Slovenci del nesrečne regije, ki s samomorilsko brezbrižnostjo do epidemije postajamo tarča začudenih pogledov celotnega razvitega sveta. Na pomoč kliče sociologe, psihologe in druge mojstre človekovega duha, ki naj povedo, kako se nam je ohromil kolektivni razum.
Nobenega posebnega mojstra ne potrebujemo za razjasnitev. Dr. Ihan naj samo pogleda okrog sebe na svoj lastni ceh. Mene zdravniški še najbolj spominja na cerkvenega. Nikjer se ne spominjam takih kontrastov. Na eni strani misijonarji, mati Tereza, Pedro Opeka, mnogi njima podobni, Karitas in papež Frančišek kot idejni vodja tega dela Cerkve. Na drugi pozlata Vatikana, Goričan, kardinalski škrlat, bančne goljufije in razvrat z neštevilnimi zlorabami otrok. Najbrž ni treba posebej dokazovati, na katero stran se globoko nagne tehtnica.
Podobno vidim zdravstvo. Na dnu so požrtvovalni zdravniki, ki pregorevajo ob epidemiji, enako medicinsko osebje, brez katerega zdravniki sami ne bi mogli ničesar, sestre, ki jih ni več, ker si dobesedno rešujejo življenje s pobegom drugam, kjer se še da dihati. Dovolj je prebrati zapis DMS Marije Špelič (Kdo je medicinskim sestram zlomil krila, Objektiv, 30. oktobra) o suženjskem sistemu, ki so ga vzpostavile medicinske elite. Družinski zdravniki, katerih norma je nekaj minut na pacienta, so že desetletja najbolj zapostavljena veja, pa vendar tista prva, ki je v stiku z nami, ko potrebujemo pomoč. Le kdo bi se še odločal za specializacijo družinske medicine, te odrinjene in podcenjene smeri, katere pomena smo se začeli zavedati šele zdaj, ko je prepozno za marsikaj.
Je še kaj bolj perverznega, kar jim lahko ponudi oblast, kot nekaj grošev na pacienta, če ga prepričajo o cepljenju? Da poskušajo popraviti to, kar je ista oblast zapravila s svojimi lažmi in goljufijami, to je še zadnji delček zaupanja. Da na plečih družinskih zdravnikov poskuša reševati sebe in svoj obraz, ki ga že dolgo nima več.
Na vrhu so drugačne vrste zdravniki. Tisti, ki dobivajo plačo in dodatke, pa sploh ne hodijo na delo. Nadzor na Ortopedski kliniki UKC Ljubljana je pokazal, da so ortopedi zaslužili tri do štiri tisoč evrov več kot pred epidemijo, čeprav po navedbah UKC nihče ni delal na covidnih oddelkih. Njihova prisotnost je bila zabeležena tudi, ko jih v službi sploh ni bilo. Na vrhu so tudi oni, ki so poleg osnovne zaposlitve še pogodbeno v štirih, petih ustanovah sočasno. Zdravniki, ki se jim zdi povsem sprejemljivo, da opečen otrok čaka štirideset minut brez pomoči pred bolnišnico. Zdravnik v vlogi ministra, ki vzpostavi sistemsko goljufijo s cepivom Janssena. In ne nazadnje, politiki in zdravniki, ki pod masko humanitarnosti darujejo to isto sporno cepivo Afričanom. Tam so ljudje pač vajeni umirati drugače kot pri nas. Posebno otroci.
Dr. Ihan se sprašuje, ali gre za s komunizmom ali s postkomunistično tranzicijo naučeno nezaupanje v dobronamernost oblasti.
Kdor vidi dobronamernost sedanje oblasti v čemer koli drugem kot za lasten položaj, moč in denar, je slep ali pa fanatičen vernik. Obe diagnozi sta pravzaprav enaki. Začudeni pogledi razvitega sveta, ki jih opaža dr. Ihan, ne izvirajo le iz slabe epidemiološke slike. Bolj začudenih, natančneje, zgroženih pogledov zaradi svojega kriminalnega vedenja doma in do evropskih politikov ni bil deležen še nihče pred Janšo.
Le kako bi se lahko zdravstvena politika pod njegovo taktirko razlikovala od vsega, kar počne doma in v tujini, in kje naj na tem pogorišču vzklije zaupanje?
(+8)všeč
Stran:123...262263264265266...375376377
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki