Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste v hribih že kdaj kaj izgubili?
Glasuj

Covid-19, Ukrajina

Natisni
Becar14. 11. 2021 20:23:15
Odličen članek! Spet bom napisal, kar sem že. Zdravstva že dooooolgo ne skrbi več za naše zdravje, tu je le še $$$$$$$$$$.

Tako da tudi njihove nasvete ter priporočila je treba jemati bolj tako....po zdravi pameti.
(+4)všeč
kekec6214. 11. 2021 20:24:17
Čestitam,se strinjam s tabo,vse je res,kar si napisala in še VanSimsu ,vendar Becar ne bere vsega,izlušči samo tisto,kar njemu paše,da podkrepi teorije zarote,mogoče tudi on verjame,da s cepivom vbrigajo tudi nano oddajnike v telo.
(+2)všeč
Vincenc5214. 11. 2021 20:52:05
starejša
Zdaj pa moram napisat sorry
Zelo dober članek res za prebrat.So medicinske sestre že dolgo dolgo let v takem položaju,da zdravnikom ,ne vsem ,da ne bo spet narobe razumljeno, odnašajo riti po domače povedano ,oni si pa s pomočjo politike polnijo žepe.Imam partnerico ,ki je medicinska sestra ,pride domov na pol mrtva od garanja,dela na intenzivnem oddelku ,vendar ne na covidnem ,pa vseeno, vse sobote ,nedelje,praznike .Saj boste nekateri rekli ,saj se je sama tako odločila.Samo pomislite, da jih ne bi bilo ,katastrofa.Vsak dan morajo biti dobre volje tudi če to niso,ker takoj dobijo pod nos,kako neprijazne so.Roko na srceimajo pa tudi vodstvo tako,da je bog pomagaj.Pa ne bom več,eni boste razumeli eni pa tako ali tako gonite svoje
Zdaj pa pojdi po portalu par strani nazaj, pa poglej ozr. preberi ,kako sestre kofetkajo , se zafrkavajo in podobno kako lenarijo in ob pisku tečejo ,kot Usain Bolt.Vse kao zaigrano. Pa da ne govorimo o njihovih plačah ,katastrofa,nekateri zdravniki, ki nimajo veze z covidom pa po par tisoč eurov večje plače. Mi je zadnjič ene znanka rekla ,dedec od nje je doktor , da ima šele sedaj dobro plačo ,pa nima veze s kovidom .Ne leti to na vse zdravnike ,ker eni so preveč pošteni,pa jih je sprega odžagala
(+2)všeč
SamoK14. 11. 2021 22:26:42
>Kdor je kdaj čistil greznico, ki se napolni, ve, kako je videti, ko odpreš pokrov. Najbolj smrdljivo in gosto je pri vrhu.

Kako pa veš? Si se potopila tudi na dno, da si ugotovila, kako tam manj smrdi?
(Oziroma Dragan Petrovec, po katerem si to ugotovitev povzela...)
(+1)všeč
VanSims15. 11. 2021 05:54:55
Res odličen članek. Kronski dokaz za vse vaše antivakserske trditve od tega da je virus izmišljen, da ga je razširil Bill Gates, da je cepljenje nepotrebno, da širijo virus le cepljeni, da so nam s cepljenjem vbrizgali mikročipe ...

Evo zdaj pa res lahko v vsem pritrdimo antivakserjem.
(+2)všeč
pantani115. 11. 2021 07:31:53
Odlično starejša nasmeh
(+4)všeč
starejša15. 11. 2021 09:48:39
SamoK, nisem ničesar povzela, članek je v celoti izdelek dr. Petrovca, mislim tudi, da se to čisto jasno vidi.
Povzela pomeni povzela in je nekaj drugega kot navedla v celoti v originalni obliki, kot je napisal avtor sam.
(+5)všeč
Becar15. 11. 2021 10:15:10
Vinko, z nečim se strinjam in to sigurno s tem, da so medicinske sestre premalo plačane. Pa ne od zdaj, ampak od nekdaj. In da država ni ustrezno poskrbela za njih, zato jih je ogromno šlo drugam. Tudi zadnje povišanje 5 - 25% je smešno. Če sestra ne zasluži 1000 EUR osnove, potem je to sramotno. Meni je razumljivo, da je bolje za isti denar v trgovini police filat kot tamle previjat in obračat obnemogle ljudi, še kakšne dementne in še zraven kakšne žaljivke poslušat. Ampak je problem v tem, da se je 4 milijarde, ki je bilo namenjeno krepitvi zdravstva POKRADLO, zato se pa ne jezit na necepljene, mi tega denarja nismo pokradli.

To seveda ne pomeni, da podpiram naročene slabo zaigrane prizore, kakršen pa je v omenjeni oddaji zagotovo bil. Navsezadnje na posnetku ni bil oddelek intenzive in tam ni življenjsko ogroženih bolnikov, ki bi potrebovali neko sprintanje.

Se pa nekateri z dobrim spominom spomnimo dnevnika več let nazaj, ko so na UKC med epidemijo gripe bolniki na posteljah ležali kar po čakalnicah in hodnikih, tisto je bilo bolj grozljivo kot trenutna situacija. Spomnim se tudi članka, ko je zdravstvena stroka povedala, da maske ne ščitijo pred virusi in navsezadnje to piše na samih maskah. Spomnim se tudi, da so bili med epidemijami gripe obiski v bolnicah in DSO prav tako prepovedani.

Vprašaj partnerko, kaj si misli o tem oziroma če se še spomni tega časa mežikanje
(+5)všeč
Sargon15. 11. 2021 10:56:54
Nekateri niti za čiščenje greznice niso sposobni, še manj za čiščenje svojih misli. Ali kot z drugimi besedami pravi Jordan Peterson, preden greš reševat svet, si pospravi sobo.

Tu na kmetih moramo občasno prazniti greznico in kdor ne ve - drek plava po vrhu. Ko začneš, smrdi ko vrag, potem se unese. Ker se nos navadi? ker je spodaj bolj tekoče? ker..samó Modri pozna pravi odgovor.

Da, res je čudno, najprej se potopi, potem priplava na površje. Upam, da je tak zakon narave, da vse svinjarije, ki jih počenjajo, pridejo enkrat na površje.
(+4)všeč
Becar15. 11. 2021 15:20:21
Čestitke vsem, ki podpirate korona fašizem. Danes ste dosegli nov mejnik, gestapo pred OŠ Domžale. Otroci do 12 let lahko hodijo brez PCT vsepovsod, LE V ŠOLI NE SMEJO BIT. BUTALE NA KVADRAT
1
(+4)všeč
starejša15. 11. 2021 18:04:12
Jaz se ne čudim. je pa Ervin Hladnik Milharčič zelo lepo ubesedil te in take norosti v Dnevniku.

Ervin Hladnik Milharčič, Dnevnik.
V ponedeljek dopoldne sem s kolesom poganjal v klanec na Kongresnem trgu v Ljubljani in pri Slovenski cesti ugledal znanca, ki je disciplinirano stal na repu krajše vrste.
»Kaj pa ponujajo?« sem vprašal. »Prišel sem po tretji odmerek.« Pred njim ni bilo več kot deset ali dvanajst ljudi. Stopil sem v vrsto in tudi sam počakal. Zadovoljen, da stojim z jasnim ciljem pred seboj.
Spomnil sem se pokojnega Jurija Gustinčiča, ki mi je pripovedoval, kako je bilo konec tridesetih let prejšnjega stoletja v Moskvi. V državi je zaradi fantazijske ekonomske politike v rokah diletantov pogosto prišlo do pomanjkanja najnujnejših osnovnih potrebščin. Ko je njegova mama pred trgovino opazila vrsto, je stopila zraven in, šele ko si je zagotovila mesto, vprašala, kaj prodajajo. Ko je stvari zmanjkalo, so oblasti pohitele z obtoževanjem prebivalcev, da so oni krivi za prazne police, ker so zabredli v potrošniško miselnost in požrešno kupujejo nujno potrebne dobrine. Dialektični materialisti na oblasti so z gnusom in odporom zavračali ideje, da je v teh okoliščinah možno razviti potrošništvo samo kot miselnost, ne pa kot prakso. Pred seboj sem že videl taborišče za prevzgojo.
Tam, pod platanami z orumenelimi listi se mi je posvetilo, da sem popolnoma narobe razumel Slovenijo. Videl sem jo samo kot tisto, kar ni. Nenehno poslušam pritoževanja, da ne živimo v liberalni demokraciji, ampak diktatura pa to tudi ni. Da tudi Evropa to ni. Je nekaj srednjeevropsko mračnega, kar spominja na centralni Balkan, vendar tudi srednja Evropa ni. Zahodna tudi ne. Balkan pa sploh ne. Tudi država ni, ampak zgolj upravna enota. Brez države. Vedno manj je spoštovanja državljanskih pravic, človekove so ogradili z bodečo žico, v skrajni konsekvenci tudi demokracije ni več. Lepa podoba. Vendar se političnih sistemov ne definira po tem, kaj niso, ampak po tem, kar so.
Kaj pa je? Dežela, v kateri življenje določajo strogi ukrepi, ki pa veljajo samo en dan, ker so bili čez noč sprejeti nasprotni ukrepi. Vmes pa je bil sestavljen seznam izjem, ki je daljši od seznama ljudi, za katere ukrepi veljajo. Rezultat je transparenten. Nihče nikoli ne ve, kateri ukrep je v katerem koli trenutku v veljavi. Zdravstvo je na robu zloma, zato kupimo tanke. Vsi državljani so ves čas v prekršku. Zato je logično, da jih oblast okrivi za vse, kar je narobe, in proti njim sprejme ustrezne ukrepe. Državljani so krivi za vse, zato so kolektivno kaznovani. Političnemu sistemu, ki je tako deloval, se je reklo stalinizem. Ni nobene potrebe po kovanju novih imen.
Stalinizem tudi pojasni, zakaj zdajšnji predsednik vlade in njegovi tovariši ob vsaki priložnosti govorijo o komunizmu, komunistih in njihovem času. To je njihov čas. Nobenega drugega ne razumejo. Ker so po naravi nagnjeni k skrajnostim, se zgledujejo po njegovi najbolj skrajni izvedbi. Drugače si ni mogoče razložiti njihovega delovanja. Nekaj malenkosti delovanja v krizi. Predpišejo, da so v javnosti obvezne kirurške maske. Vendar mask ni najti nikjer v državi. Pa vendar so obvezne. Udarniško domače znanje jih izdela iz papirnatih robčkov in elastik. So neuporabne, vendar še vedno obvezne. Ko v zadostnih količinah pridejo iz prijateljske Kitajske, so samo priporočene. Ukrep govori o cepljenju za vse. Vendar ni cepiva. Ko cepivo je, se njegovi zdravilni in škodljivi učinki spreminjajo iz tedna v teden. Ko je cepiva preveč, se nihče noče cepiti. Zato pred zdravstvenimi domovi nastanejo dolge vrste in neskončna slaba volja. Vladni Nobelov nagrajenec za medicino ugotavlja, da so krivi javni zdravstveni domovi, ne pa slaba koordinacija cepljenja, ki jo sam vodi. Tako so se iz prebivalstva delali norca stalinisti.
Naključja? Ne. To je sistem. Prejšnji teden je Slovenija dosegla prvo mesto na svetu po okuženih na milijon prebivalcev. Napovedani sta bili usodna seja političnega vodstva države in tiskovna konferenca najvišjih predstavnikov ljudstva. Kriza! Minister za zdravje je zahteval radikalne ukrepe, zaprtje države in jekleno pest proti nediscipliniranim državljanom. Nič manj od tega, ali pa odstopi. Stvari naj pojasnijo najbolj odgovorni.
Od ukrepov ni bilo nič, samo propaganda. Tudi vodstva ni bilo na tiskovni konferenci. Minister za zdravje je prišel sam branit vlado, ki ni sprejela ukrepov, ki jih je sam zahteval.
Tako je ravnal Josip Visarionovič Stalin, izumitelj stalinizma. Na sestankih najvišjega organa Sovjetske zveze je zahteval diskusijo o svojih ukrepih in glasovanje o njih. Tu pa tam je kdo glasoval proti. Njemu je Stalin ukazal, da izvede ukrep. Šele ko je nezadovoljnež ukrep izvedel, je šel v gulag. Minister za zdravje lahko mirnega srca zahteva status žrtve prejšnjega režima.
Vladi je mogoče očitati marsikaj. Nihče pa ne sme reči, da je nekonsistentna. Ravna po načrtu in kaznuje vsak odmik od linije. Njeni starejši kadri na najbolj odgovornih mestih so vsi po vrsti prekaljeni partijci. Mlajši kadri so potomci prekaljenih partijcev. Partijska linija pa pelje samo v eno smer. Na vzhod. Poljski je vlada ravnokar obljubila bratsko pomoč pri izgradnji berlinskega zidu proti Belorusiji.
Pred nami so samo še Karpati. V letošnjem letu je Slovenija dokončno postala samostojna država, ki suvereno odloča o svoji preteklosti.
(+4)všeč
Becar15. 11. 2021 18:16:35
(+3)všeč
VanSims16. 11. 2021 03:43:56
Zanimivo, kako se največji novičarski pofli in trobila predstavljajo kot 'neodvisni', 'necenzurirano'. 'v službi resnice', ...

Ja, klinc, ko pa danes lahko vsak osnovnošolski mulo naredi nek 'wanna be' novičarski sajt pa da ga ne bo tudi en antivakser, ki je ... no ja morda pa res (v povprečju) malo pametnejši.

Ta Ervin Hladnik Milharčič je pa tok pameten, da mu kar škodi.

Ja pa migranti morajo preplaviti Evropo. Tipično, v službi tiste politične opcije, ki ima pri nas največ kapitala in ji koristi poceni delovna sila ter posledično tudi cenejša domača.
všeč
Becar16. 11. 2021 08:54:32
Cela družina, vsi 3x cepljeni, umrli. Oče in hči zaradi covida, mama zaradi nepojasnjenega srčnega zastoja. Se pravi to je tisto, da umreš z lažjim potekom, bolj na hitro?

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/cijela-obitelj-umrla-u-roku-od-deset-dana-otac-i-kci-od-korone-majka-od-infarkta-15113998?fbclid=IwAR3-BFWWTCEKtJoI89kynnOKdvJmxy_dlmJ1ph2MaVxe0rL4lplMkU_myHU
(+4)všeč
pantani116. 11. 2021 10:48:54
Vsi ki zaupate zdravje naši državi, zaupajte jim še lastno premoženje!
(+7)všeč
VanSims16. 11. 2021 12:28:29
"Cela družina ..."

A pol ni samo navaden prehlad?
všeč
Becar16. 11. 2021 12:53:30
Navaden prehlad, ki se je po trojnem cepljenju pri dveh razvil v smrtno nevaren prehlad, tretji trojno cepljen pa je umrl kar brez prehlada, verjetno na lažji način, od samega dobrega, kar so mu ta cepiva dala.
(+4)všeč
SamoK16. 11. 2021 12:59:21
>V letošnjem letu je Slovenija dokončno postala samostojna država, ki suvereno odloča o svoji preteklosti.

Izjava za bogove!!!velik nasmehvelik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
(+1)všeč
Stran:123...263264265266267...375376377
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki