Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste v hribih že kdaj kaj izgubili?
Glasuj

Covid-19, Ukrajina

Natisni
kekec6224. 11. 2021 16:59:42
Če umreš za Covidom ali za rakom,je na koncu rezultat isti.
(+1)všeč
Becar24. 11. 2021 17:24:55
To je res. Ali pa če zaradi lakote.
(+3)všeč
starejša24. 11. 2021 18:21:54
> bečar: Starejša, potem, če sem prav razumel, Pfizer moraš 10x LAGANO obrnit, Sinopharm pa v slogu 007 shaken not stirred velik nasmeh

tako je v navodilih, ja. Bodo tisti, ki so se večkrat cepili, povedali, če je bilo pravilno - po navodilih - izvedeno.
Ideja - kaj pa če zaradi tega, ker cepiva niso bila ustrezno pripravljena, sedaj cepljeni zbolevajo? pa sploh ni krivda cepiv, ampak slabih navodil za uporabo? kaj pa to, a? velik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
(+4)všeč
Becar24. 11. 2021 18:30:52
Govoriti stroki o načinu pretresanja stekleničke? Stroki, ki ni sposobna niti pogledat za katero starost je cepivo dovoljeno? velik nasmeh

Pa to je isto ko bi mesarju dal pljuča presadit!
(+2)všeč
MitjaBelak24. 11. 2021 18:44:37
pantani1
24.11.2021 11:43:32

Se popolnoma strinjam.


VanSims
24.11.2021 11:47:26
Morda to, da to niti ni bila kaka 'teorija zavere' ampak čisto napoved (žal nujne) realnosti, tudi iz ust ljudi, ki so daleč od tega, da bi širili kake 'teorije zavere'

Bi dodal, da za tistega, ki vidi današnje stanje okoli tega, kot ji ti praviš "nujna realnost", da je z njim nekaj HUDO narobe.
(+4)všeč
Becar24. 11. 2021 19:08:51
Spet nov primer za grajenje izkušenj in osebnostne rasti velik nasmeh.

Spet 2 soseda zbolela, 1 cepljen, 1 necepljen, oba isti potek, sicer kar trdovratno vročino ampak oba lepo doma prebolela.

Razlika med njima je le ta, da necepljeni ni tvegal stranskih učinkov mežikanje
(+3)všeč
MitjaBelak24. 11. 2021 19:48:38
Le kaj od tega bo počasi postalo resnično, in ne samo teorija zarote.

https://www.skrivnostisveta.si/zakaj-se-namerno-ustvarja-kaos/
všeč
pantani124. 11. 2021 20:04:10
Stroka velik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh


"Ali bo cepivo zaustavilo epidemijo?" Stroka: "Cepljeni zbolevajo za lažjo obliko bolezni." "Ali so cepljeni prenašalci okužb?" Stroka: "Cepljeni zbolevajo za lažjo obliko bolezni." "Ali so cepljeni bolj zaščiteni od prebolelih?" Stroka: "Cepljeni zbolevajo za lažjo obliko bolezni." "Zakaj vedno večji odstotek cepljenih leži v bolnišnicah?" Stroka: " Cepljeni zbolevajo za lažjo obliko bolezni." "Zakaj je po cepljenju umrlo 20-letno dekle, mnogi pa imajo hude zdravstvene težave?" Stroka: " Cepljeni zbolevajo za lažjo obliko bolezni."
(+2)všeč
pantani124. 11. 2021 20:07:15
Treba je priznati in povedati resnico - zbolevajo tudi cepljeni in nevede sirijo okuzbo naprej. Sodelavec, 2x cepljen, okuzil skoraj vse zaposlene v oddelku, cepljene in necepljene. Testiranje je brezplacno, kje je zdaj problem?? Se pac redno testiramo vsi, na tak nacin se hitro ugotovi okuzba, se pozitivni izolirajo...Ampak! Politika in zasluzek tukaj igrata glavno vlogo!Treba je zdaj priznati, da se cepljeni lahko okuzijo in prenasajo virus naprej. Drugace se ne more opravicit testiranje cepljenih. Posledicno se ne bo nobeden cepil, ker nima nic od tega. Poleg okuzbe, ki lahko doleti vsakega, tvega tudi posledice cepljenja. Moje mnenje - smo v vojni. Sluzijo, kot v vsaki vojni, vojni profiterji, kateri se pozvizgajo na navadno rajo.
(+4)všeč
pantani124. 11. 2021 20:09:02
ZAHVALA...



Rad bi čestital vsem vladam in zdravstvenim ministrom zadnjih 30 let, kot tudi vsem strokovnim delavcem v zdravstvu, ki so odtujili milijone in milijone evrov. Prav tako gre zahvala vsem posrednikom pri nabavi medicinske opreme, za netransparentno delovanje in neverjetno požrtvovalnost pri oddtujanju davkoplačevalskega denarja. Zahvala gre tudi vsem zdravnikom, ki za podpovprečno opravljeno storitev sedijo v različnih ordinacijah dnevno in z nevrjetno požrtvovalnostjo polnijo svoje žepe. Vsekakor pa ne gre brez zahvale slovenskim zavarovalnicam in sistemu dopolnilnega zavarovanja, v katerega državljani vplačujemo bajne milijone, da lahko potem pridemo samoplačniško v realnem času do kvalitetne obravnave. Še enkrat zahvala vsem že prej navedenim, brez vas zdravstvo nikoli nebi bilo v totalnem razsulu. RES BRAVO. jezenjezenjezen
(+3)všeč
Becar24. 11. 2021 20:09:35
Da bo korona fašizem dobil nek kontekst...

VON DER LEYNOVA IN ALBERT BOURLA (PFIZER- DIREKTOR)

Maske, distanca,...... mah to je za rajo. On menda še cepljen ni velik nasmeh

Midva tule malo da se ne zaliževa, oni pa že 6 letnikom maske natikajo bruhahahaha
1
(+3)všeč
starejša24. 11. 2021 20:34:58
>mitja belak : Le kaj od tega bo počasi postalo resnično, in ne samo teorija zarote. https://www.skrivnostisveta.si/zakaj-se-namerno-ustvarja-kaos/

Mene je zadnjič prešinilo - lahko seveda banke s klikom ustvarijo poljubno milijardo poljubne valute, ne more pa nihče samo s klikom ustvariti elektrike.
Pa sem šla pogledat, kdo na svetovni ravni ''pridela'' več energije kot jo porabi sam, se pravi, kdo jo lahko prodaja.
Zelo zelo zanimivo in zame čisto nepričakovano. Priporočam.
(+1)všeč
Sargon24. 11. 2021 23:20:56
Japonska - Indonezija - Slovenija
"Na Japonskem se držijo ukrepov in nimajo takih tepcev kot pri nas. Pri njih je opozorilo dovolj,ukrepa ni potrebno podkrepiti z zakonom, se ga vseeno držijo."
Tisti, ki kar v tri dni piše takšne epidemiološke neumnosti,velja zanj: Kdor zaničuje se sam, podlaga je tujčevi peti.

Cilj epidemioloških ukrepov je omejiti širjenje okužb ter posledično hospitalizacij in smrti. V Kovid Worldometru si je mogoče za vsako državo ogledati krivulje širjenja okužb. Prva krivulja, skupno število potrjenih primerov, ima obliko črke S. Čimbolj je krivulja položna in gladka, tembolj je epidemija pod nadzorom. Druga krivulja, dnevno število primerov, ima zvonasto obliko. Bolj je ta krivulja stožčasta, ozka in visoka, tembolj okužbe potekajo po naravnih zakonitostih. Cilj omejitvenih ukrepov je sploščiti to krivuljo.
Vedeti je potrebno še to: podatki v worldometru so le odraz neke pandemije, potrjeni primeri so le del vseh okuženih, več se testira, bolj se potrjeni primeri približujejo dejanskim okužbam. Japonska je opravila 4 krat manj testov na milijon prebivalcev kot Slovenija.

Če primerjamo krivulje Japonske in Indonezije, imajo zlasti v zadnjem valu podoben potek. Tako disciplinirana Japonska kot sproščena Indonezija, sta zadnji val podobno preživeli. Oblika krivulje v zadnjem valu torej ni posledica discipline. Če se je Indoneziji zadnji val zgodil, je za Japonsko vprašanje, ali se je tudi njej zgodil, ali so ga dopustili. Obe državi sta za zdravljenje kovida uvedli tudi ivermektin.
Pojavljajo se različne razlage za takšen potek.Verjetno se bo pokazalo, da je bistveno to, kar je na začetku pandemije dejal nemško-ameriški epidemiolog in biostatistik Knut Wittkowski (in ga je takoj zasul plaz kritik): epidemija respiratorne infekcije gre skozi populacijo in v 6 tednih je vse mimo. V tem času je potrebno zaščititi ranljive skupine ljudi, če se ščitijo vsi, ranljivi nimajo več nobene prednosti.

Če si ogledamo še krivuljo dnevnega števila primerov za Slovenijo, vidimo, da je po uvedbi ukrepov v jeseni, krivulja izrazito sploščena. Malo sprostitve so si Slovenci privoščili edino za Novo leto. Primerjava z vsemi sosednjimi državami Italijo, Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško pokaže, da so se ukrepov najbolj držali Slovenci. Tudi bolj kot Danci ali Irci ali Portugalci. Seveda je vprašanje na kakšni višini okužb začeti z omejevanjem - dr. Beović je dejala, da so zamudili? Za takšno ravnanje Slovenci niso dobili nobene pohvale, kvečjemu so jim naprtili krivdo za kaos v DSO in v bolnišnicah, ki so v popolni domeni države. A če se država vpikuje v vsako frizerijo ali fitnes, ji zmanjka časa za bistvene probleme. Za Slovenijo se je pokazalo, da so se ljudje ukrepov lokdavna zvesto držali, okužbe niso naraščale, pravih rezultatov pa to ni prineslo, še več, ni bilo manjše smrtnosti, zapravili smo direktno 1 milijardo evrov in izgubili 4 milijarde evrov BDP. Ne glede na vse te kikse gremo pogumno naprej, kriv pa bo tako ali tako narod.
Res pa imamo veliko tepcev npr.mlada zdravnica, ki z masko teka po gozdu, ali zdravnik, ki se zgraža nad odprto kuhnjo, takrat pa v enem DSO leži več kovid bolnikov kot v vseh bolnišnicah. Je pa dr.Dušan Keber v sobotni prilogi Dela 6.11. napisal: Največ so prispevali državljani, ki so se v strahu pred neznano boleznijo obnašali zelo samozaščitno.
(+5)všeč
pantani125. 11. 2021 07:24:36
Podpis Sargon. Ravno včeraj,ko sem se po cesti vračal iz Toškega, zagledam silhueto kolesarja z masko na obrazu (kdor je bil na Toškem, ve da je klanec na določenih delih zelo strm)! A so nekateri res tako prestrašeni, ali pa so... eekeekeek
(+6)všeč
Becar25. 11. 2021 08:08:18
Pantani, če je pa stoka rekla, da maske ne vplivajo na dihanje. Pač zaupajmo stoki, nimaš kaj velik nasmeh

Če se ti zdi, da čez masko težje dihaš, je to le psihična blokada zaradi FB doktorjev, ki nimajo pojma. mežikanje
(+2)všeč
kekec6225. 11. 2021 12:33:44
Sargon:ponarejanje listin,lažno cepljenje,da se nekdo drugi cepi namesto nas,zdravniki ,ki dajejo lažna potrdila,to so po tvojem mnenju blebetanje v tri dni.
(+2)všeč
kekec6225. 11. 2021 12:36:32
Becar:dva človeka nista enaka,moja sestra in svak,sta prebolela težji potek bolezni,nečak ni niti kihnil in ni vedel,da je okužen.
(+2)všeč
pantani125. 11. 2021 13:09:11
Dve leti so imeli čas, naredili niso nič za kapacitete, takšni so najpogostejši komentarji. Bolnišničnih postelj ima Slovenija na število prebivalcev dovolj, baje še preveč, zato jih je hotela nekdanja ministrica s podporo zunanjega sodelavca, celo zapirati, želeli so tudi ukiniti posamezne reševalne postaje, zlasti v manjših krajih, pa je stroka rekla ne, ker reševalec primer, iz Kamnika bo lahko prej pri bolniku, kot reševalec iz Ljubljane. Sloveniji pa res že vrsto let primanjkujejo določeni specializanti medicine. So bili primeri, da so rutinske operacije prestavljali zaradi pomanjkanja anesteziologov ali, spomnimo se uvoza hrvaških zdravnikov v UKCM za pomoč. Imamo hudo pomanjkanje med.kadra, ki se ob normalnih stanjih ne kažejo tako hudo, ob stanjih, ko pa naenkrat rabi isto nego več bolnikov, pa se pokaže beda našega javnega zdravstva. A te probleme se ne odpravi v letu, dveh, potrebno je vsaj 10 let, da vsi pristojni prevetrijo potrebe nas, oz.katere bodo tiste bolezni, ki bodo potrebovale največ zdravstva. Kot vemo sama postelja brez zdravstvenega kadra, je zgolj sama postelja.
(+4)všeč
zavest25. 11. 2021 15:15:19
Zakaj anti-vaxxerji ne zaklepajo koles?
Ker so slišali za soseda od bratrančeve žene, ki so mu ukradli zaklenjeno kolo velik nasmeh
(+4)všeč
Becar25. 11. 2021 15:59:12
Jurček, kmalu boš lahko, tudi s kolesom, če želiš, 5 letnega otroka peljal cepit. In to na priporočilo EMA.


https://www.24ur.com/novice/korona/ema-priporocila-uporabo-pfizerjevega-cepiva-za-otroke-od-5-do-11-leta.html
(+2)všeč
Stran:123...273274275276277...375376377
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki