Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste v hribih že kdaj kaj izgubili?
Glasuj

Covid-19, Ukrajina

Natisni
Aljoman6. 12. 2021 10:37:51
in ko ne veš kaj napisati, se zatečeš k žaljenju vsevprek. No ja, tipičen desničarski spin, ki nam je že tako domač, kot laganje, sprenevedanje, kraje... O&O
(+7)všeč
zavest6. 12. 2021 11:20:41
Medtem pa severni sosedje tako kot Grki pripravljajo (tro)mesečno naročnino za podaljšanje statusa proticepilca.

Cena sitnica, 600 eur za tri mesece. Saj za Bećarju podobne samooklicane tajkune in vojne dobičkarje je to drobiž velik nasmeh

Upam si staviti, da bo takoj ob prebranem pomislil na iskanje pravice z odvetniki na sodiščih velik nasmeh

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/v-italiji-necepljeni-izkljuceni-iz-vecjega-dela-javnega-zivljenja-v-avstriji-kazni-za-necepljene/603907

Avstrija: 600 evrov kazni za tiste, ki se ne bodo cepili

V Avstriji bo cepljenje proti covidu-19 obvezno od 1. februarja prihodnje leto. Osnutek zakona o obveznem cepljenju, ki ga je pripravila avstrijska vlada, po poročanju medijev predvideva 600 evrov kazni za vsako trimesečje za tiste, ki se ne bodo želeli cepiti.
(+1)všeč
starejša6. 12. 2021 11:48:04
zavest, se pravi nam daješ Avstrijo za svetel zgled? Ali nas strašiš z njo? Eno tako strašno zadovoljstvo veje iz tvojih besed, nad samim sabo seveda. V popolnem nasprotju s tvojim uporabniškim imenom - česa točno le si zavesten zmedenzmeden? verjetno svoje velike zavestnosti ...
(+6)všeč
pantani16. 12. 2021 11:52:27
Pozabil si omeniti (ali pač ne), da mora še skozi sito parlamenta, ker to je zaenkrat še vedno samo predlog. Pri nas tega ne bo, ker bi si s tem čelavi zabil žebelj v glavo, poleg tega smo po plačah močno pod Avstrijci. Večina nas je na minimalni!!!
(+4)všeč
VanSims6. 12. 2021 11:52:56
@Becar: predvsem je treba poudariti, da je na tvojem linku obrazec javen, torej ga res lahko podpiše vsak pa še večkrat. Zato taka razlika, tudi če bi res proti samozvani iniciativi pospisovali peki, zidarji, ...

Še enkrat pa spomnimo, da v tisti iniciativi ni niti enega virologa, imunologa ali infektologa, skratka za tako problematiko usposobljenega človeka. Kako se lahko potem razburjate, da so kao peticijo podpisovali peki, zidarji, ...

@starejsa: tudi meni Avstrija ni všeč. Čeprav me Becar stalno obtožuje avstrofilije, sem bolj avstrofob. Ampak ej, tu jim je pa treba priznati zadetek v polno. Pa dobre ferate imajo tudi, kar je več ali manj še edini razlog, da hodim tja.

@pantani: ne, pri nas bi to opozicija v svoji diverzantski maniri blokirala, če drugega ne pa razveljavilo ustavno sodišče. Tam so bolj enotni in verjamem, da bo uspelo. Proti bodo verjetno samo svobodnjaki. Ja, imajo oni anticepilce v parlamentu, med tem ko pri nas jih pa (vsaj na deklarativni ravni) ni.
(+1)všeč
Becar6. 12. 2021 12:32:50
Van, spet zavajaš. Tudi od Beovićke peticija je javna. Ravno v tem je keč. A ti sploh razumeš, kaj ti govorim? Rekla je, da se je podpisalo 2000 zdravnikov, peticija pa je bila javna. Vsak janšist ali cepilni ekstremist se je lahko noter vpisal. Spet ena navadna laž, od Bojane se je teh laži že kar nabralo, začelo se je z lažjo, da ne gre za eksperimentalna cepiva.
(+5)všeč
zavest6. 12. 2021 12:53:10
@starejša, kar veje iz mojih besed, je precej odvisno tudi od bralca samega mežikanje Recimo Bećarju lahko prilepiš tabelo presežnih smrti in ne bo ločil pozitivnih in negativnih številk, ker se to ne sklada z njegovimi prepričanji.

Ko omenjaš zavest, očitno je marsikdo med anticepilci nima, kajti sicer bi imel jajca, se držal svojih načel in ne bi bolan popolnoma brezsramno zasedal postelj na ginekološkem oddelku, ko ga pred tem še dodatno dotolče konjski antiparazitik ivermectin.

Določeni pač ne vidite oz. ne želite videti, da imajo odločitve posameznika vpliv na celotno družbo. In kjer ne gre zlepa (primer držav z visoko precepljenostjo in solidarnostjo prebivalstva), bo šlo pač manj zlepa, z mesečno rento mežikanje
(+2)všeč
pantani16. 12. 2021 12:56:09
Ortoped Loredan je želel pomagati in bil odpuščen. OBREMENJENOST KADRA....Mene res zanima, kaj bi bilo če bi bil virus dejansko še bolj nalezljiv in nevaren??? Kako je lahko za našo državo 200 ljudi na intenzivni kolaps sistema? Kaj če bi pogorela ogromna stolpnica ali dve? Kaj če bi prišlo do hujšega potresa ali do kakšne druge naravne katastrofe z veliko poškodovanimi, množične zastrupitve...ne vem??? S tem, da za viroze se ve kdaj je najhujša sezona in traja zadeva že 2 leti, pa še vedno jim ni uspelo urediti stvari in se pripraviti. Samo upamo lahko, da je covid najhujše kar se je zgodilo zdravstvu, ker če bi se zgodilo karkoli od naštetega bi nas verjetno kar pustili, pa bo kar bo. Na koncu pa prelet letal velik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
(+5)všeč
VanSims6. 12. 2021 12:59:59
Link na to peticijo?
všeč
starejša6. 12. 2021 13:12:22
> zavest: Določeni pač ne vidite oz. ne želite videti, da imajo odločitve posameznika vpliv na celotno družbo.

ne velja mogoče to tudi zate?
(+4)všeč
starejša6. 12. 2021 13:17:07
mateja logar: Dejala je, da je pri njih na intenzivnem oddelku v tem trenutku na voljo osem prostih postelj, a niti za teh osem ni dovolj kadra. Tako si v tem trenutku po njenih besedah nikakor ne moremo privoščiti novega poslabšanja, zato upa, da državljani razumejo, zakaj so ukrepi nujni in zakaj jih je treba spoštovati.

Da bi pa kdo pomislil, da je rešitev v kadru za te prazne postelje, to se pa nikoli ne zgodi. Res zanimiva logika, vedno državljani, ki naj razumemo ... S kakšno lahkoto jim gre to, prav neverjetno zmedenzmeden
(+5)všeč
zavest6. 12. 2021 13:34:48
@starejša: kako želiš, da ti odgovorim na retorično vprašanje? mežikanje

Vsi v razširjeni družini smo cepljeni, kdor je po cepljenju prebolel, je imel posledično blago obliko, tudi tisti nad 70. letom starosti. Obenem se neprebolevniki še zmeraj testiramo v primeru simptomov ali po morebitnem rizičnem stiku. Skratka nihče od domačih ni zaradi covida dodatno obremenjeval zdravstva in najverjetneje tudi ne povzročil dodatnih okužb izven družin.
(+1)všeč
Becar6. 12. 2021 13:45:09
Haha Zavest, pa veš, da je popolnoma enako tudi v naši širši družini, vsi so preboleli covid (razen mene, ki sem imun), vsi so bili ob prebolevanju NECEPLJENI (zdaj po bolezni imamo sicer 3 starostnike cepljene), tudi pri nas rizične starostne in onkološke skupine.

In veš kaj...vsi z BLAGO obliko. Neverjetno, čudež a ne!


In še za Vana link, kateremu se ne da pogooglat, čeprav sem enkrat link že objavil.

povezava
(+3)všeč
pantani16. 12. 2021 13:49:17
Stroka pravi:

Rešil nas bo kostanj velik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
(+5)všeč
kekec626. 12. 2021 14:09:57
Kaj je z alkoholiki?alkohol je svobodna odločitev vsakega posameznika,zato ne vidim nobene potrebe,da bi se zdravili na plečih zdravstvenega sistema.Poznam človeka,kateri je bil kar sedemkrat na zdravljenju v breme zdravstva in dobival plačo.
(+1)všeč
Aljoman6. 12. 2021 14:21:20
kekec: "...da bi se zdravili na plečih zdravstvenega sistema."

Torej, oni (in kadilci... in vsi tisti, ki ne skrbijo za zdrav življenjski slog) niso breme zdravstvenega sistema? Oni so za čas korone prenehali z zlorabo alkohola? Oni ne obremenjujejo zdravstvenega sistema?
In zdravljenje je na plečih koga?

Kekec, ne meči vse v isti koš. Tudi anticepilci (po tvoje) se svobodno odločajo ali se bodo cepili ali ne. Zaenkrat NI OBVEZNO!
(+5)všeč
julius6. 12. 2021 14:34:07
Kekec 62
Malo pomisli koliko kakšna je višina davka pri cigaretah in alkoholu. Že na dnevnem nivoju je to toliko denarja, da se ti zvrti v glavi.
So pa tri neobdavčena področja:
1.- Mamila
2.- Spolne usluge. Jjavne hiše so pri nas
prepovedane in tako je prosta trgovina brez
davščin.
3.- Davek na neumnost. Če bi ga uvedli, bi bil ti
in tvoji somišljeniki kar lepo obdavčen.
(lahko ti posodim dobro kladivo, da boš lahko
v nadaljevanju debate dobro nabijal.
(+6)všeč
starejša6. 12. 2021 14:49:48
> zavest: @starejša: kako želiš, da ti odgovorim na retorično vprašanje?

A kako? zavestno, seveda, kako pa nasmehnasmeh.

Za ostale pa, ki še kar včasih pozabimo, da je namen točno ta, da logike ne najdeš, ne glede na to, kako si razbijaš glavo, pa razlaga ene od vrhovnih šefic: "Zakaj ste kostanju rekli ja, ostali hrani in pijači pa ne?":
“Kostanj praviloma jemo in ob tem hodimo ter po tleh grdo mečemo luščine. Način je popolnoma drugačen kot pri kuhanem vinu, ko se po navadi ustavimo pri stojnici in ga spijemo pri mizi, kjer se nabere več ljudi. Vina ne moremo piti z masko, zato smo brez maske na razdalji, manjši od 1,5 metra”......
(+4)všeč
VanSims6. 12. 2021 15:23:00
@Becar: ja je na netu.

Ampak, na peticiji Zbornice je vsaj nekaj zdravnikov, eden, dva na stran (ali pa še več pa se pač ne kitijo preveč s svojimi doktorskimi nazivi), na oni drugi pa praktično nič.

Poleg tega se vidi tudi, da imajo podpisniki one druge peticije manj jajc, da bi obelodanili svoj priimek in ime, saj je na prvi peticiji takih en morda dva na stran, na drugi pa skoraj polovica, ajd 40%.

Poleg tega je ona prva peticija že zaprta za podpisovanje, on druga pa še odprta.
(+1)všeč
Becar6. 12. 2021 15:31:20
Nekaj zdravnikov je povsem nekaj drugega kot Bojaninih 2000 zdravnikov a se ti ne zdi? Navsezadnje ima CI slovenskih zdravnikov 60 članov napisanih, tamle pa boš težko naštel 60 podpisanih zdravnikov.

Seveda je peticija zaprta, ker je že stara in je dosegla zgornjo mejo podpisov.

Proti Beovićki pa je novejša pa ima že pred zaprtjem 3X več podpisov.
(+4)všeč
Stran:123...285286287288289...375376377
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki