Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste v hribih že kdaj kaj izgubili?
Glasuj

Covid-19, Ukrajina

Natisni
VanSims26. 12. 2021 06:44:52
Pantani, kar je najpomembneje pri Portugalski, si pa 'pozabil' navesti. Da je v enem dnevu tam nekje 11 mrtvih, kar je pri petkrat večji državi, le dvakrat več kot pri nas. Ker je to še vse od delte, ne moremo reči, da je to posledica omikrona, ki je šele začel harati, temveč pač dobre precepljenosti, ki, če nič drugega, zmanjšuje število hosptitalizacij in posledično seveda smrti.

In Francija nima prav nič manjše krize, če število okuženih normiraš na število prebivalcev. Kljub temu, da je manj precepljena, tam omikron še ni tako razširjen.

Ja, sklepanje, matematika, vemo, da je to vam antivakserjem šibka točka.
všeč
kekec6226. 12. 2021 08:00:27
Pantani,pozabljaš,da si za vse kar naštevaš,kriv ti in tebi podobni.Po mojem mnenju bi morali vse tiste,kateri niso cepljeni,vidno označit,da bi se že na daleč videlo,koga se moramo izogibat.Vse mutacije so nastale zaradi slabe precepljenosti in če bi Pantani in njemu podobni,upoštevali opozorila stroke,ki so bla še pravočasna,potem bi imeli danes božič in novo leto,kot s spodobi.Ker pa ste bili pametni takrat in ker ste pametni še danes in nikoli za nič krivi,imamo to kar imamo,dragi tovariši.
všeč
Becar26. 12. 2021 08:16:52
Van. Še vedno ne razumeš, da vse države ne mečejo tako kot mi vseh pozitivnih pod covid smrt? Enako velja za število okuženih. Več testiranja, več okužb.

Letalo je strmoglavilo na pokopališče. Našli so 3500 mrtvih nasmeh

Najprej logika, šele potem matematika mežikanje
(+11)všeč
pantani126. 12. 2021 08:57:19
Vi vaxerji pa ste skregani z logiko in razmišljanjem.
(+4)všeč
pantani126. 12. 2021 09:17:28
Cepiva so tako učinkovita, kot čaj za hujšanje čaj šlang...velik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
(+9)všeč
Aljoman26. 12. 2021 10:13:04
Kekec, lahko se naredi taborišča kamor se zapre vse necepljene. Ali pa lahko v taborišča zapremo tudi vse cepljene. Kaj bi ti bilo ljubše, povej hitler wannabe?

Eni se iz zgodovine niso naučili čisto nič. Politika in mediji so tisti, ki nas razdvajajo.
(+7)všeč
Becar26. 12. 2021 10:14:23
Takšneli boste cepljenci, vprašanje samo po katerem odmerku. Je vredno vztrajati pri svojih principih? Stroka, ki vas v tem trenutku sili v cepljenje, bo takrat na vas pozabila. Verjetno bodo rekli, da so to neke psihične težave.


povezava1

povezava2
(+6)všeč
pantani126. 12. 2021 10:31:47
"če bi Pantani in njemu podobni,upoštevali opozorila stroke"??? Rožle je pač rožle,ki ne zna logično razmišljati. Že dve leti se me kovid ne prime,zakaj',predvsem zato,ker upoštevam ukrepe in se redno testiram, medtem ko vi cepljeni mislite da ste boga za jajca prijeli in širite korono!!! Večina strokonjakov pravi,da je omikron virus cepljenih in mutacije so nastale ravno zaradi cepljenih!!!
(+10)všeč
pantani126. 12. 2021 10:36:56
Jaz dokazem z negativnim testom da sem zdrav in negativen. Naj mi prosim kdo od "inteligentnih" obrazlozi kako se z QR kodo dokaze da je nekdo negativen. PROSIM!
(+9)všeč
pantani126. 12. 2021 10:41:41
Ali lahko kdo razloži, kak bi bil namen obveznega cepljenja? Več kot očitno je, da cepljenje ne preprečuju širjenja okužb (primer Portugalska, Francija itd.). Če je cilj cepljenja preprečitev težjega poteka bolezni ali smrti, zakaj potem v to potiskamo celo otroke, za katere je možnost hujšega poteka bolezni skoraj ničelna? Predsednik WHO je to slednje imenoval ubijanje otrok (to kill children). Naj se pač po lastni oceni cepi tisti, ki se želi oziroma se čuti ogrožen od virusa.
(+10)všeč
Becar26. 12. 2021 11:07:39
Medtem se nadaljuje tudi serijsko nenadno umiranje športnikov zaradi kapi.

https://www.24ur.com/sport/nogomet/nova-smrt-na-igriscu.html
(+6)všeč
VanSims26. 12. 2021 11:40:06
@Becar: "Van. Še vedno ne razumeš, da vse države ne mečejo tako kot mi vseh pozitivnih pod covid smrt? Enako velja za število okuženih. Več testiranja, več okužb."

Ko nam paše, rečemo, da v državi štejejo vse pozitivne pod covid smrt, ko pa nam ne pa obratno, a ne? Podobno tudi za testiranje.

@pantani: "Jaz dokazem z negativnim testom da sem zdrav in negativen."

A s tistim hitrim, za katerega sami antivakserji pravite, da je popolnoma nemerodajen. Če si dosti premožen se pa lahko dvakrat, trikrat na teden s PCR testom testiraš, to pa!

In večino tistih, ki izpolnjuje PCT na podlagi testiranja, je to na podlagi hitrega testa. In potem vi nam, da mi cepljeni širimo virus!

Najbolje bi morda res bila kombinacija obojega. No, ko se boste vi cepili (t.j.ko bo precepljenost vsaj ene 90%), se bom pa tudi jaz testiral kake dva do trikrat na teden, odvisno od opravkov.
(+1)všeč
Becar26. 12. 2021 12:59:29
Ko in če bo precepljenost 90%, se bomo pridružili v klub držav z najslabšo epidemiološko sliko (Portugalska, VB, Francija, Danska, Nizozemska, Nemčija, Italija itd..). Skratka v klub držav, kjer zmanjkuje bolniških postelj zaradi ˝lažjega poteka bolezni˝ in kjer padajo dnevni rekordi okuženih od začetka epidemije s faktorjem, 3, 4 glede na drugi najslabši rezultat. nasmeh

Eni se res ne naučite nič. Dokaze imate na dlani, pa vseeno kontra trdite. Takšne bo ta norija tudi najbolj prizadela, krivi pa si boste povsem sami oziroma vaša naivnost je brez meja. Cepim se, da zaščitim druge. Ja pa ja de! Vidimo res po Evropi, kako gre tole. velik nasmeh

P.S.: moja teta v 70. je nekaj dni po boosterju kar hudo zbolela za covidom in je še vprašanje, če ne bo morala v bolnišnico. Zdaj se sprašuje enako kot bi se verjetno ti, če ni vzrok, da je na booster predolgo čakala! In še en primer, mamina cepljena kolegica ne upa k necepljeni mami na obisk, čeprav ima kot cepljena 1.300 enot protiteles, mama pa 17.000 kot prebolevnica velik nasmeh

Dobro so vas zmanipulirali. Življenje bo šlo mimo vas, kateri živite v smrtnem strahu pred covidom. Ker te norije ne bo zlepa konec, to se že vidi.
(+11)všeč
zavest26. 12. 2021 13:23:13
Bećar, spet se v popolnosti strinjam s tabo: "Eni se res ne naučite nič. Dokaze imate na dlani, pa vseeno kontra trdite. Takšne bo ta norija tudi najbolj prizadela, krivi pa si boste povsem sami oziroma vaša naivnost je brez meja."

Sicer midva tole gledava popolnoma z nasprotnega zornega kota, ampak kar si zapisal, je živa resnica velik nasmeh

Upam, da vam je vsem Božiček oz. Dedek Mraz prinesel zadostne količine ivermektina in hidroksiklorokina velik nasmeh
všeč
julius26. 12. 2021 14:21:59
To pismo sem pa ravnokar prejel.


DRAGI PREDSEDNIK VLADE, POZDRAVLJEN –

hvala ti, da si se me spomnil, in to potem ko se nisva videla menda že več kot trideset let! Lepo, da misliš name in na Bernardo, ki je prav tako danes prejela pismo, iskrena hvala tudi v njenem imenu!

Moram pa takoj pripomniti, da si še vedno komaj kaj manj površen kot v 1980. letih. V pismu Bernardi – prebral sem ga, da vidim, ali v njem omenjaš še kake druge, bolj ženske reči, pa je besedilo enako – vidim, da jo naslavljaš s _Spoštovani_, ne s _Spoštovana_, kakor bi šlo njeni časti. Sploh ker sta se z njo poznala, saj je delala na MikroAdi, in si torej zanesljivo vedel, kakšnega spola je! Ni dobro, da se v pismo vkrade takšna površnost.

To pripominjam povsem dobronamerno. V tem pogledu sem njega dni res bdel nad tabo – saj se najbrž še spominjaš, da sem ti popravljal slovnico? Šlo je za tisto tvoje pisanje o enakopravni rabi slovenščine v JLA, ki sva ti ga z Zlobcem objavila v Problemih. Moj sourednik ti je postregel s kopico slogovnih nasvetov, jaz pa sem ti popravil slovnico.
Popravil sem ti tako kar nekaj vejic, čeprav v povprečju ni bilo nič narobe z njimi: kolikor jih je bilo kje preveč, toliko jih je drugje manjkalo.

Gotovo se te zadeve spominjaš, saj si sam v _Premikih _o tem pisal (na str. 20) takole:

»V zaporu in tudi kasneje sem se veliko spraševal, zakaj so zaprli ravno mene. Res je, da sem večkrat pisal in objavljal stvari, ki so jih drugi samo šepetali. Tako me je na primer Jaša Zlobec leta 1986 prepričal, da sem za revijo Problemi napisal razpravo o enakopravnosti slovenskega jezika v JLA, v kateri sem zahteval nacionalno homogene enote. Ustrežljivo mi je priskrbel vso potrebno literaturo in mi dal vrsto nasvetov. Šele potem, ko so me napadali z vseh strani in ko so generali zahtevali kazenski pregon, sem se vprašal, kako to, da Jaša, ki se mnogo bolj od mene spozna na slovenščino, ni sam napisal tistega članka.«

Zakaj Jaša Zlobec ni sam napisal tistega članka? No, to ti lahko pojasnim jaz, ki sem bil vseskozi poleg. Predvsem zato ga ni šel pisat on, ker si se ti mnogo bolje od njega spoznal na Jugoslovansko ljudsko armado! Saj si ja diplomiral iz obramboslovja, imel pa si tedaj tudi ustrezno partijsko funkcijo v Zvezi socialistične mladine Slovenije: bil si njen sekretar za splošni ljudski odpor in družbeno samozaščito! Pa tudi sicer bi bilo deplasirano, da bi o JLA pisal Zlobec, ki tako kot jaz prav iz oporečništva ni nikoli niti služil vojaščine (in bi naju kritiki torej lahko upravičeno zavračali kot nepoklicana, da piševa o teh rečeh)!

In nazadnje – ideja in želja sta bili prav tvoji! Ti si prišel k nama, ne midva k tebi! Tvoje podtikanje (ki implicira najmanj, da je bil Jaša strahopetec, pod površjem pa tudi, da naj bi bil udbaš) se mi kaže kot učbeniški zgled logike, ki zna celo v najbolj neoporečnih dejanjih videti zaroto.

Toliko, kar se tiče tvojih vejic in paranoje.

Moja druga pripomba velja velikosti črk v pismu. Če ti je res kaj do nas ranljivih, torej starcev in starčic, potem gotovo veš, da ne moremo brati drobnega tiska. Stare oči so za kaj takega kratko malo preutrujene. Kaj se ne zavedaš, da naprezanje oči (in možganov) že samo po sebi lahko sproži Herxheimerjev vihar – besno reakcijo, v kateri obrambne T celice napadejo pljučno tkivo svojega gostitelja, kar se potem pripiše kovidu? Seveda pojav ni vsakdanji, ampak pri dveh milijonih pisem tudi 0,1 odstotna incidenca pomeni dva tisoč (2000) mrtvih. Ljudje bi te utegnili imeti za neposredno odgovornega!

Razumem, zakaj so črke drobne – slabe svetovalce imaš. Nekdo ti je rekel, da »več je boljše«, pa si napisal tako dolgo pismo, kakršno sem jaz, ki sem književnik, pisal kvečjemu pokojnemu očetu, prav tako književniku. (Seveda se je to dogajalo, ko še ni bil pokojni.)

Ali res misliš, da imajo tvoji državljanke in državljani toliko časa, da bodo šli brat takšen roman-fresko? Če bi bil vprašal mene za nasvet – in jaz bi ti ga rade volje dal – bi ti bil povedal, da morajo ljudje dandanes vsaj štiri ure dnevno namenjati izvrševanju tvojih kovidarskih odlokov – saj veš, stanje v vrstah, pranje in likanje zaščitnih mask, iskanje testirnic in cepilnic, vrtenje telefonskih številk zdravstvenih institucij, ki se ne odzivajo, samopreiskovanje bul in otrdlin, ker so tovrstne preiskave začasno odložene, samoosluškovanje, ker so kardio oddelki pač zasedeni – tako da ubogim ljudem ostane bore malo časa za branje. Jaz bi tole tvoje prigovarjanje vse skupaj strnil v največ petnajst vrstic, pri tem pa tudi ne bi pozabil pomembnejših poudarkov označiti s polkrepkim tiskom.

Potem vsebina – tudi tu imam par pripombic.

Ali si res že pozabil na svoje nekdanje zasluge? Na to, da si v svinčenih časih pred premiki »večkrat pisal in objavljal stvari, ki so jih drugi samo šepetali«? To mi v tem pismu od srca manjka! Zakaj, recimo, praviš, da so se »pričakovanja /o izkoreninjenju virusa/ … uresničila, a samo tam, kjer je cepljena velika večina prebivalstva«, ko pa še vrabci na strehah šepečejo, da je mera okuževanja največja prav v državah, ki so najbolj precepljene – recimo v Zedinjenem kraljestvu, v Izraelu, v Avstriji, na Nizozemskem – pač povsod, kjer je puščajoče cepivo že ogrozilo naravno imunost prebivalstva.

Ej, cepivo pač ni pecivo!

Da ne bom samo kritičen: zelo mi je všeč tvoje sklicevanje na enotnost:
»Naš skupni … sovražnik je virus, ki ogroža vse. Njega moramo premagati, in to lahko naredimo le skupaj.« Te odločne besede kažejo, da si le pustil za sabo delitve na »naše« in na komunajzarje, na dediča Karantenije in palčka iz Murgel, na čiste Slovence in migrante. Res obetavna, ta misel, da bomo kmalu živeli v bratski slogi, vihteč injekcijske igle v boju proti sovragu!

Tvoj argument, da nas je »cepljenih … že več milijard ljudi na planetu in pri takem številu ni mogoče ničesar skriti«, mi je tudi pogodu.
Gotovo si poklican, da spregovoriš o tem, saj imaš dolgoletno bogate politične izkušnje. Ko praviš, da pri več milijardah ljudi ni mogoče nič skriti, s tem tudi spretno namiguješ, da je mogoče marsikaj skriti, kadar gre za zgolj dva milijona prebivalcev.

V pismu se posebej zahvaljuješ že cepljenim, češ da so s tem »zaščitili … tudi svoje najbližje, skupnost, državo in končno naš planet«. Pozabil pa si jih opozoriti, da cepljenje nič ne zaleže – sicer ne bi bilo treba cepljenim prodajati še »poživitvenega odmerka«, prvega v seriji, ki jo zdajle in tule v preroškem navdihu imenujem »Od tod do večnosti«.

Na koncu naj se vrnem k svoji poklicni deformaciji, popravljanju slovnice. Vidim, da pišeš »se boste lažje odločili«. Ker gre tu za prislovno rabo, ne za pridevnik, je na mestu zgolj raba prislova, torej »da se boste laže odločili«. Res je, da primerjalnik »laže« zbuja neljube asociacije, a to moraš vzeti pač v zakup.

V bodoče bi si želel le še, da kaj več poveš še o necepljenih. Da nas morda tudi pohvališ, ker ravnamo odgovorno, saj ne raznašamo virusa prek meja svoje segregacije, medtem ko imate cepljeni, ki vam je vstop kamorkoli že dovoljen brez testa, obilo priložnosti za njegovo nenadzorovano trosenje med množice. Ne bi bilo prav, da bi status (ne)cepljenosti postal predmet razdora in delitev. Navsezadnje je med necepljenimi in cepljenimi ena sama resna razlika: necepljeni ne umiramo od misterioznih – in misteriozno spregledovanih – srčnih kapi.

Izkoriščam to priložnost in te prosim, da sporočiš moje prisrčne pozdrave tudi sedanji soprogi. Dobro je imeti v teh časih ob strani zdravniško pomoč, tudi če ni strogo kardiološka.

Z dolžnim spoštovanjem,

Branko Gradišnik,
(+12)všeč
VanSims27. 12. 2021 05:53:18
@Becar:ravno v teh državah imajo najboljšo sliko, samo zaženejo paniko prej. To smo že povedali. In ravno Nizozemska, Nemčija in VB, ki ne vem zakaj si jih dal v ta klub, imajo namreč precepljenost le kake 10% več kot pri nas, imajo najslabšo sliko od teh držav.

Sicer pa zahodnjaki so neumni, mi vzhodnjaki, ki se ne cepimo smo pa vrlo pametni a ne. Tako kot smo že bili pametni s socializmom na primer.
všeč
Becar27. 12. 2021 09:56:18
Ko sem videl bežno, da gre v članku za zanikanje pedofilske sekte na najvišjem državnem nivoju, sem takoj ugotovil, da so naročnik te novice ravno oni.

Dobili so jih s prstom v marmeladi (Epstein), ti pa še vedno zanikaš. Se pravi si njihov podpornik?
(+4)všeč
VanSims27. 12. 2021 11:03:08
@Becar: daj mi tole razloži podrobneje, ker ne spremljam vseh teorij zarot, zato ne vem o čem govoriš.

Za Epsteina seveda vem, ja je bil pedofil, to vem. Da obstajajo pedofilske mreže (ne samo ena), ki imajo vse podkupljeno, od policije, sodstva, ... medtem ko (podobno kot npr. pri drogah in tudi ostalem kriminalu) nasrkajo le male ribe, t.j. končni uporabniki storitev, tisti ki posedujejo par pedofilskih slikic, ... je tudi jasno.

A kaj naj bi imel ta članek s tem veze? Ti proticepilci se torej borijo proti pedofilom, ali kaj zmeden No, vsaj nekaj koristnega od njih.
všeč
Becar27. 12. 2021 11:16:31
Epstein - Clinton - Trump - Gates - Prince Andrew - Barr - Acosta - Mitchell - Richardson vrh ledene gore.

Nisem vedel, da ne znaš googla uporabljat.

povezava
1
(+2)všeč
Stran:123...304305306307308...375376377
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki