Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste v hribih že kdaj kaj izgubili?
Glasuj

Covid-19, Ukrajina

Natisni
VanSims21. 03. 2022 11:08:54
Kot ob vsaki taki stvari se itak pojavljajo teorije zarote in to jih v tem primeru širijo taisti, ki so še pred enim mesecem bili strokovnjaki za covid. Sedaj so geostrateški, vojni, ... strokovnjaki. Pa strokovnjaki za fotografijo, montažo, ...

Ni težko razumeti, da je slika verjetno bila posneta na postaji na Poljskem od koder so krenili na pot. Mimogrede, tista bejba ob Janši je fantastična! velik nasmeh Pa bila Poljakinja ali Ukrajinka ali celo Rusinja mežikanje

Sicer pa, kako verjeti nekemu portalu, ki niti ne ve, kdo vse je bil pri Zelenskemu, niti ne ve kako je slednjemu ime ...
(+1)všeč
pantani121. 03. 2022 11:25:42
Pozdravljeni, po dveh letih sem tudi sam dobil to zloglasno bolezen. Od simptomov dva dni topa bolečina v glavi, malce povišana temperatura ter raskavost v grlu. Tretji dan že praktično brez simptomov. Zavoljo hitrega testa moram še cel teden ostati doma, da ne širim okužbe. Ob tem se sprašujem - glede na nizko število hospitalizacij in milejšega virusnega seva - ali so ti ukrepi sploh še smiselni. Zakaj se enostavno ne prekužimo in je to to. Če kdo potrebuje 3-5 dni bolniške, jo zavoljo različnih telesnih odzivov dobi, ostali pa nadaljujemo z običajnim življenjem ter s svojim delom prispevamo k skupnemu dobremu. Priznam, po eni strani prav prija biti doma in svirati *****, a mi glas znotraj pravi, da situacijo izkoriščam - tako kot jo je izkoristil že marsikdo v teh dveh letih bizarne agonije. Očitno imajo ljudje spomin zlate ribice in se ne zavedajo, da so tudi pred obdobjem korone - ne boste verjeli - bili bolni in nekateri celo zavoljo gripe ali katere druge infekcije preležali v postelji kakšen teden. Dandanes pa je vsak glavobol in kašelj razlog za to, da se izoliraš. Mislim, da lahko vse skupaj pripišemo dejstvu, da smo postali razvajenci, ki mislijo, da so nedotakljivi in neminljivi. Sori, ne slednje ne prejšnje. Še kako smo minljivi. Zapirati nas v luknje je kratkomalo neumno, ker bo čez kakšno leto prišla nova virusna različica, ki bo hujša kot je ta. Ali bomo sedaj vsako leto zaprti maskoidni kovidensisi, ali bomo končno šli z lajfom naprej? Če sem prvo leto še razumel vso histerijo in sem v njej tudi miselno sam na nek način sodeloval, imam vedno večji občutek, da so predvsem mladi izgubili kakšno lepo brezskrbno leto. Na nek način nas je to sicer utrdilo in nam dalo razmislek o našem trhlem obstoju, po drugi strani nas je pa zagrenilo in oddaljilo. Nič, grem sedaj na sprehod. Ljudje, ne bojte se, imam masko. Če kihnem, se obrišem v rokav. Če kakšen aerosol pristane na asfaltu, kjer naj bi se po znanstvenih navedbah zadrževal še 7-10 dni, imam s seboj vlažno krpo, in ga bom pobrisal - kot bi pobral pasji kakec. Vse imam pod kontrolo. 1, 5 metrska razdalja in Covidova zvezda okoli nadlakta. Lp, vaš sonarodnjak
(+3)všeč
zappa21. 03. 2022 12:05:20
MitjaBelak:
Tiste dni sem kot ljubljančan preživljal normalno, prav tako kot vsi moji vrstniki, starši, sosedi in vse ostalo ljudstvo. Kdo je bil po kleteh, ve samo ta dripec. Ljubljana je takrat imela še dušo večera, v primerjavi z kovid ukrepi policijske ure v zadnjih mesecih.
Bila je vojna, sedaj pa virus. Zmenjeno takrat, in zmenjeno sedaj. Nič novega.
povezava
Hja,tukaj sem pa jaz nekaj malega tudi prispeval.
Se spomnim zelo v živo teh časov.Imel sem nekje 16,17 let.Kot mlad Slovenec in niti ne Jugoslovan smo organizirali mladinsko slovensko diverzantsko akcijo.Priskrbeli smo si orožje--večinoma jajca,kako gnilo sadje in podobno.Udarili smo.Bližnjo vojašnico smo napadli.Razbili smo nekaj oken in se nato razbežali.
Seveda razni Belaki pa so takrat v Ljubljani pili hladne špricarje in si govorili saj nič ni.Ne razumem kako so vsi ti Belaki sedaj Slovenci in ne Jugoslovani.Ker tako nič ni bilo.se je bilo zrežirano takrat kot tudi sedaj.Kakšne karakterje vse premoremo ne moreš verjet.
Ampak ja,seveda nič ni bilo.Vse zmenjeno.Sončna očala nazaj na glavo pa na pivo.
(+3)všeč
pantani121. 03. 2022 14:06:50
Jaz sem bil malo starejši. Iz služenja vojaškega roka sem prišel 23.6.1991 domov,nato pa na Grad, ker sem bil protizračna enota PZO.
(+2)všeč
zavest21. 03. 2022 14:09:41
Kaj zdaj pantani, a si že drugič v parih tednih fasal "blago koronco", ali spet deliš fejstbukove disertacije brez navedbe vira? zavijanje z očmi

Vedno znova me fascinira, komu vse zaupajo tisti, ki sicer ne zaupajo nikomur.
(L. Kučić)
(+1)všeč
Becar21. 03. 2022 17:51:24
Slovenci, darujmo svoj DNK v evropsko banko podatkov, da bodo lahko naredili biološko orožje točno proti nam, to kar so v Ukrajini razvijali američani.

povezava
(+3)všeč
Becar22. 03. 2022 07:50:33
Očitno bo kmalu samo še Đoković lahko tenis igral. Kako je že rekel Nadal, jaz pa zaupam znanosti?

povezava

Zanimivo, koliko je tega po vseh športih, tudi v kolesarstvu

povezava
(+2)všeč
VanSims22. 03. 2022 08:49:11
DNK se da zlorabiti na nebroj čisto klasičnih načinov. Sploh ni treba nobenih teorij zarot.

Kar se tiče pa biološkega orožja ga imajo pa tudi brez poznavanja genoma toliko, da bi lahko pomorili celo človeštvo, ne glede na genom.
(+1)všeč
zappa22. 03. 2022 10:05:28
Nekaj malega za vrlega Becarja:
Ker kolesarji pa res nimajo nobenega razloga za kakšen kolaps.Pri njih je mislim da cepivo še najmanjši problem,glede na to kaj vse zbašejo v sebe.Ampak ja,razni steroidi in podobne stvari so zelo zdravi,cepivo pa absolutna smrt.Ker nikoli prej pred covid cepivom športnikom nikoli nič ni bilo.No,da ne boš spet nekaj napamet besedičil in linkal ti spodaj prilagam nekaj povezav-boš potem malo bolje razumel in se vprašal kako hudiča je to mogoče,saj takrat pa še ni bilo covid cepiv.Če bi vsaj malo bolj spremljal šport,bi vedel da se skoraj vsak mesec kak nogometaš zgrudi med treningom.Ni to tako redek pojav.Pri nogometu pa kar pogosto tudi pred covid časom.

povezava 1

povezava 2

povezava 3

Malo preberi potem pa naštudiraj zopet teorijo zarote.Aja,vse to je izmišljeno,nič ni res.Drugače pa še malo pa bo začelo pobirat cepljence-mislim da se bližamo magični meji 2 leti,kolkor so nam dali življenja.Potem ostane le še selekcija najbolj brihtnih in tistih,ki mislijo s svojo glavo.Lep dan želim.
(+1)všeč
Becar22. 03. 2022 11:11:40
Van, ja biološkega orožja je dovolj, da vse uniči. Ali je Američanom recimo v interesu, da vse uniči? Tudi sebe? Ravno v tem je poanta. Zadnja moda je razvijanje biološkega orožja, ki targetira samo določene etnične skupine.
(+3)všeč
VanSims23. 03. 2022 07:43:34
Baje bodo v slovenskem genomu iskali tudi gen za foušijo. Morali bi ga še za primitivizem, samoponižujočesehlapčevstvo, nasilno iskanje pozorosti z 'drugačnim mišljenjem s svojo glavo' če tudi na račun človeških življenj ...

@pantani: če pustimo korono ob strani, smo vsaj malo bolj ozavečeni o tem, da mi širimo bolezni naokrog. Tako bomo od sedaj morda malo bolj previdni. Ne gre zato, da bomo zaradi vsakega kihca ostali doma. Ti imaš kihec, nekdo drug bo zaradi istega virusa hudo zbolel.

Če pa hočeš čisto v denarju: sedaj imamo delo od doma in tam kjer je to možno, ne bo več dileme ali ostati doma ob vsakem kihcu ali ne. Ja, ostati! Če lahko še delaš, delaj od doma, sicer pa vzemi bolniško. Do sedaj je bilo predvsem pri privatnikih to dilema in ker so se ljudje bali za službe so vztrajali na delovnih mestih in okuževali še druge, kar pa je le pomenilo še več bolnih, nižjo produktivnost in več izostankov.
všeč
Becar25. 03. 2022 15:29:03
Še ena cvetka s ˝kurjega˝ portala. Po anketi neke znane agencije, večina Slovencev podpira embargo na ruske energente. Se pravi istih ljudi, ki trepetajo pred podražitvami in ki lahko v tem trenutku vidijo, kako na cene vpliva že samo napoved embarga.

Ta ista agencija je lansko leto objavila, da 60 % Slovencev podpira obvezno cepljenje. velik nasmeh

Ovce pa še kar ne verjamejo v masovno manipulacijo in propagando. Uf kako si v tem trenutku Američani manejo roke, pa še kakšni Katarci, Alžirci in seveda vsa veriga posrednikov in prisklednikov. In takšnih agencij ter propagandnih medijev.

Lp beeeeeee
(+1)všeč
pantani126. 03. 2022 19:21:45
Ce kot drzava ne ubogas ,ali podredis ZDA ,Evropi , pa se komu od anglosaxoncev in normanov , si si ze zataknil zanko okoli vratu . To vidijo zdaj ruski poslovnezi , ki jih zahod imenuje oligarhe . Do pred kratkim ,so bili oligarhi tudi ukrajinski mogocnezi , zda so pa cez noc postali patrioti , ki jim ZDA in UE rsujeta premozenje ,ugled ,in najbrz zivljenje . Zato pa se je -ne morem verjeti , svet kapitala ,ki sveto veruje in varuje zasebno lastnino odlocil kar ad -hoc , vsem bogatim Rusom ,poslovnezem ,´´oligarhom , poslancem , politikom ....etc zaseci njihovo premozenje ,bancne depozite , in to ne glede ,ce so bili to do vceraj spostovani investitorji svojega denarja v Zahodne druzbe ,banke, tovarne ,promet ,trgovino in finance . To ni vec vazno . Si Rus? Torej si nicvrednez -cez noc . Gledal sem veliko videov ,prispevkov iz Italije ,Francije , kjer ljudje govorijo o teh ljudeh ,ki puscajo ogromne vsote denarja v Evropi , zdaj pa --- cez noc zaprli vse svoje domove , ker bodo zapecateni ,kakor tudi ostalo premozenje . Sprasujem se - kaksne zakone imata UE ,ZDA , da lahko brez naloga sodisca zasegajo premozenje drzavljanu neke drzave , ki ni zagresil ,oz. mu se niso dokazali niti v preliminarni preiskavi kakrsnega koli pravnega ´´trka´´ z zakoni doticne drzave . Ce to ni kriminalno dejanje te drzave , lahko pa to primerjam z zasegom zidovske lastnine v 30 letih 20. stoletja ,,, potem ne vem kaj je to . 30 let si bil spostovan Rus , prinasal denar od poslovanja v Rusiji ali svetu v Evropo ,investiral v vse mogoce panoge industrije ,sporta etc ,,,,potem te pa nekdo cez noc proglasi za kriminalca ,nezazeljenega gosta , in te ze navsezgodaj slecejo do gat ,poberejo cisto vse ,blokirajo racune ,da si ne mores kupiti niti obleke ,narociti taxi , kaj sele placati avion ,da gres vsaj domov . Tako se je zgodilo gostom v St.Moriztu -v Hotelu , nadkategorije , kjer so Ruse zjutraj direktorji naprosali ,da skusajo razumeti novo situacijo , rusi pa ostali brez moznosti placila hotelov ,in vsega ostalega . Vseeno so hoteli poskrbeli ,da so jim finansirali vsaj odhod . In cesa so ti ljudje krivi ,se sprasujem ? Ker Svico poznam ,pa tudi Hotele ,,,zelo dobro vem iz informacij , da bi ves turisticni in hotelski Svet najraje odgriznil glave odgovornim v Evropi in ZDA ,ki so se tega spomnili . Do kam bo segla ta norija tega razvitega sveta ? Od leta 2011 , ZDA ,oz .Obama ,(in zdaj Biden ) neumorno skupaj z vazalom Evropo druzno bombardirajo vse ,ki jim niso pogodu .........pardon ,ze prej . Da ZDa posiljajo orozje njim vsecnim teror .organizacijam in po novem tudi xtreme -desnicarjem v Ukrajini ,,je to nov trend ,nova politika Demokratov ? Se moramo navadni ,posteni ljudje kaj bati , da nas Biden ne bo zradiral? Namrec , priletel je v Evropo , ,in ta se je podlelala ,ter ustregla zDA z nakupom plina , ki ga je treba doma utekociniti ,naloziti na tankerje , prevoz do UE in spet ponovno upliniti za uporabo . Plin ,ki priteka direkt po ceveh iz rusije ni vec zazeljen , niti tako poceni ne . Nic hudega , Evropaa si koplje lasten skret . Amerikanec pa ze steje petrodolarje na ravcun Evrope in proizvaja nova orozja , ter nove direktive ,ki se jih bodo morali Evropejci drzati . Bravo .
(+2)všeč
julius27. 03. 2022 10:34:40
Kako hitro pozabljamo:
- Največji genocid v zgodovini človeštva nad Indijanci v Ameriki. Naseljevali so Ameriko, sedaj pa jih le še par za vzorec.
-Dresden
-Hirošima
-Nagasaki
-Koreja
-Vietnam
-Irak
-Afganistan
-Sirija
-Libija
-Falklandi
-Srbija - brez kakršne koli odobritve ZN
-Desetine vojaških hunt v Južni Ametiki
In tako dalje.
In vse to NEKAZNOVANO.
Res smo izprijene riti.
(+3)všeč
zappa27. 03. 2022 11:35:49
@ julius Kako hitro pozabljamo:
Nobeden ničesar ne pozablja.Ampak pri vseh vas rusofilih pa se pozablja zgodovina Rusije,njenih vojnih incidentov in njenih genocidov.Seveda je vse to zaradi nepoznavanja zgodovine.Preprosto povedano vsi nasprotniki ZDA(očitno med njimi tudi ti konstantno ponavljajo kaj vse so američani storili pa nobeden ničesar ni rekel).Pa nisem podpornik ne enih ne drugih.Ampak vse debate potekajo po enem in istem kopitu,kaj vse so naredili američani,medtem ko Rusi so pa bili vso svojo zgodovino izjemno fer in nasploh fantastični.Ne mislim lepit linkov(ali pa jih po potrebi tudi bom),toliko v spoznanje da se žrtve američanov merijo v desettisočih ali stotistočih žrtve samo ruskega boljševizma pa v desetinah milijonov.Ampak seveda bomo to spregledali,ker je pač "in" udrihat po ZDA ker samo ZDA so zakuhale vso sranje,ki se dogaja.Da žrtev kitajskega komunizma sploh ne omenjam.Nauk je,da res so ZDA zakrivile ogromno sranja,ampak na vašo žalost so Rusi ali Kitajci storili še več sranja.Ampak to preprosto pozabite ali preskočite.Očitno si tudi ti marsikaj pozabil.Če bi pa želel,da sem bolj natančen pa "by all means"lahko storim tudi to.
Pa lep pozdrav
(+4)všeč
Becar27. 03. 2022 14:23:17
Treba je imet enake vatle za vse. Ko je Nato napadel Srbijo, ni nihče jemal premoženja Američanom, Britancem, Francozom..... Nihče jim ni grozil s Haagom, nihče ni prepovedal njihovih medijev, nihče uvajal gospodarskih sankcij. Zdaj pa pride grdi grdi ruski stric brdavs, je pa vse narobe a ne? Po nekaterih podatkih je samo v Srbiji umrlo med napadi več civilistov kot zdaj v Ukrajini! In ravno ta dvoličnost s podporo medijske propagande je gniloba te družbe. V bistvu gre za neke vrste vojni nacizem. Ene civilne žrtve so očitno manj vredne kot druge.
(+3)všeč
zappa27. 03. 2022 18:14:12
@ Becar
Aha.Pa spet Srbija ni imela ničesar z ničemer.Ne v balkanskih vojnah in ne potem.Zelo me čudi kako še Črnogorci niso hoteli biti v skupni državi.Ne bi se čudil če se še Vojvodina odcepi.JLA in nato srbska vojska pa čisti kot solza.Nobenih grozodejstev.Kaj čemo,NATO spet vse kriv,vse bombardiral.Poznam dosti bosancev.In poznam tudi njihove zgodbe.Isti primer kot prej julius.Zopet gremo samo v eno stran in ta je seveda-ZDA.Po tvojem i po julijusovem so res samo ene civilne žrtve,ki so česa vredne.Seveda tiste iz strani USA NATO.Tako da težko kaj rečeš vrednotenju žrtev.Še enega stavka do sedaj nisi izustil o tem,kakšna bedarija je vojna vključno s sedanjo.Eno samo nabijanje okoli neke propagande in zgodovine(ki jo mimogrede slabo poznaš).Karkoli se sedaj dogaja je zgrešeno z vsemi normami normalnega življena.Ti pa potem lepo o obnemoglih kolesarjih,tenisačih in nogometaših.Baje od cepiva.In ko ti nekdo prilepi povezavo,da je pred covid časom zaradi raznih srčnih zastojev in podobnega umrlo ali se zgrudilo stotine športnikov(tudi poimenovanih),pa gladko to preslišiš in preskočiš.Tri dni tišine potem pa jovo na novo gremo dalje.To imate vsi skupno.Ko se vam nekaj smiselnega in dokazljivega pove,to po vaše ne obstaja.Takšno pomanjkanje objektivnosti ni na nivoju normalno "s svojo glavo" razmišljujočega človeka.Dejstvo je,da so Rusi napravili eno mega sranje in da bo lakota in pomanjkanje udarilo tam,kjer je že tako najhuje.V afriki in še kje.Ampak vaš Putin se na to gladko podela.
Pa lep pozdrav
(+2)všeč
julius27. 03. 2022 18:20:04
zappa
V hrabri bitki pri My lai-u so uspeli hrabri Amiji zverinsko pobiti preko 200 žensk, med njimi tudi nosečnice, starce in otroke. Niso pa v vasici našli niti enega za borbo sposobnega moškega.
Večina ameriških predsednikov po 2. svetovni vojni bi si zaslužila krepke zaporna kazni.
To, da podpihujejo Ukrajino, ji obljubljajo gore in planine, je tudi del njihove "specialne" vojne.
Na koncu bomo pa vse skupaj plačali evropejci. Javi se čez leto in nam zaupaj koliko ti je padel standard.
(+2)všeč
zappa27. 03. 2022 19:04:09
@ julius
Še kar enosmerno voziš.Verjetno me nisi dobro razumel.Noben ne zagovarja američanov ampak napiši še kaj o rusih in njihovih zločinih.Pač ti grejo američani na živce tu ti jaz težko pomagam.Sedaj si omenil en incident.No,naj ti dam potem tudi jaz enega ruskega.Potem pa sam presodi.Pa od vsakega,ki ga boš omenil(dogodka),ti bom jaz omenil nasprotnega in hujšega.Samo v vednost,da človek vedno mora ohranit objektivnost in ne toliko zaradi nekega besednega spopada.Recimo tole- ekvivalent(ali je?) na tvoj incident

povezava

Malo se zamisli.So še pa hujši primeri.Kar se pa tiče standarda bo pa padel vsem.Ampak še najbolj Rusom,verjemi.In smili se mi ruski narod,ker ni nič kriv,da ne bo pomote.Pa ne bo tako hudo,kot misliš.Vedno smo zmogli in vedno bomo.Evropo mislim.Ponavadi s o drugi bolj našpukali.
Pa lep pozdrav
(+2)všeč
Becar27. 03. 2022 19:15:13
˝@ Becar Aha.Pa spet Srbija ni imela ničesar z ničemer.˝

Pa tudi Ukrajina ni imela ničesar s poboji v Donbasu a ne? Ter z načrtovanim biološkim orožjem in nameščanjem natovega orožja na ruskih mejah?

Sem proti tej vojni in proti ameriškim vojnam. Nisem pa neumen, ker vidim, da je poročanje izrazito polarizirano!

Kdo je edini v zgodovini odvrgel 2 atomski bombi na civilno prebivalstvo? In koliko teh vojnih zločincev je bilo potem obsojenih? Kako so ZDA sprejele, ko je SZ nameravala namestiti jedrsko orožje na kubi?
(+2)všeč
Stran:123...333334335336337...375376377
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki